Cafeaua verde: proprietăți și beneficii

Cafeaua verde: proprietăți și beneficii

Publicat de Tudor Mihalache pe 28 July 2022 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

3. Combate radicalii liberi

Radicalii liberi sunt produse reziduale produse de corpul nostru și, dacă nu sunt echilibrați corespunzător, provoacă leziuni cardiovasculare, chelie și îmbătrânire prematură a pielii. Cafeaua verde are o capacitate antioxidantă foarte mare: aceasta se manifestă prin capacitatea de a lupta împotriva îmbătrânirii celulare, dar în același timp îți oferă și o minte mai limpede.

4. Este bogată în vitamine B

Vitaminele B au un rol important pentru sănătatea sistemului nervos, imunitar și sănătatea pielii. Fără cantitatea adecvată de vitamine B, corpul nostru nu poate transforma alimentele pe care le consumăm în „energie”, ceea ce provoacă senzații de slăbiciune, amețeală, dezorientare și scăderea imunității.

5. Reduce tensiunea arterială

Concentrația mare de polifenoli și alți antioxidanți din cafeaua verde aduc un aport la controlul tensiunii arteriale și, de asemenea, îmbunătățește funcția circulatorie, reducând riscul de atac de cord, tromboză și boli cardiovasculare în general.

Cum este recomandat să bei cafeaua verde

Cafeaua verde se vinde în pungi și se prepară la fel ca și cafeaua obișnuită sub formă de pudră. Doza recomandată este de 3 căni pe zi, de preferat dimineața, deoarece stimulează metabolismul.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Tudor Mihalache