7 moduri de a îmbunătăți circulația cerebrală: acțiuni necesare și cele mai benefice alimente

7 moduri de a îmbunătăți circulația cerebrală: acțiuni necesare și cele mai benefice alimente

Publicat de Tudor Mihalache pe 24 July 2022 in SanatateSfaturi

Creierul este dependent în mod critic de oxigen, toată lumea știe acest lucru, dar cum să-l îmbogățim cu acest oxigen este o problemă complexă și foarte mult încurcată în explicații.  Ce este fluxul sanguin cerebral? Acesta reprezintă cursul sângelui prin rețeaua de vase care alimentează creierul. Arterele transportă sângele bogat în oxigen și substanțe nutritive către creier.

Venele transportă sângele deoxigenat la inimă, eliminând dioxidul de carbon, acidul lactic și alte produse reziduale din creier.

Creierul, ocupând doar 2% din greutatea corpului, consumă aproximativ 50% glucoză și 20% oxigen.

Lipsa oxigenului afectează creierul în doar câteva minute.

Problema omului modern este că, a devenit din ce în ce mai greu pentru cap să primească sânge din inimă dacă circulația sângelui este încetinită. Și nu poate decât să încetinească prin „activitatea” noastră zilnică.

În același timp, nu numai afluxul la timp este important, ci și circulația sângelui – cu care avem și probleme. Problema o reprezintă constricția vaselor de sânge din gât.

Într-o stare răsucită, apar spasme, iar mușchii creează „baraje” care încetinesc sângele atât la intrare, cât și la ieșire.

Prin urmare, apar stări de slăbiciune, amețeli, tulburări de memorie, dureri de cap, presiune intracraniană, precum și umflături, vânătăi sub ochi, riduri și o modificare a structurii feței („plutește”) ovalul.

Și noi, observând toate acestea, pronunțăm cuvântul magic „vârstă”.

Nu există un astfel de concept. Există conceptul de „greșeli critice” făcute de-a lungul vieții.

Și alte câteva cauze ale accidentului vascular cerebral:

1. Tensiune arterială scăzută sau crescută.

Acesta este, de asemenea, un motiv pentru a face masaje și gimnastică pentru gât. Scopul este ameliorarea spasmelor. Permiteți capului să primească liber oxigen și nutrienți.

De asemenea, este foarte important ca persoanele pline cu hipertensiune arterială să „slăbească” până la un număr normal de kg. Persoanele cu tensiune arterială scăzută trebuie să își mărească nivelul de activitate fizică și să meargă la un control pentru glanda tiroidă.

2. Afectarea circulației generale a sângelui.

Cauza poate fi generată de problemele cu tiroida, infecții, niveluri scăzute de oxid nitric, sănătate vasculară precară, prediabet sau diabet. Cred că ar trebui să începeți cu inactivitate, să o eliminați din viața voastră.

3. Stresul oxidativ. Acesta este primul dăunător pentru vene. Nu, primul este zahărul. Dar de obicei merg împreună. Mai mult zahăr înseamnă mai mult stres oxidativ.

Mai mult, cu cât fluxul de sânge în creier este mai scăzut, cu atât acesta suferă mai mult de reacții oxidative, iar în acest proces vicios se formează metaboliți care îngroașă și mai mult sângele și afectează vasele de sânge.

4. Stresul cronic. Nu dăunează oricum, ci selectiv – reduce fluxul de sânge către întreg creierul și îl crește la amigdala. Acesta este centrul reacției la frică. Nu este vina cortizolului. Noi suntem cei care folosim atât de mediocru mecanismele evolutive prețioase.

Citește continuarea pe pagina 2 >

Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Tudor Mihalache