7 alimente pe care rinichii tăi le adoră – ai grijă de ei!

7 alimente pe care rinichii tăi le adoră – ai grijă de ei!

Publicat de Larisa Moldovan pe 2 November 2022 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Ficatul ne curăță corpul de multe substanțe toxice care ajung în organism prin alimentele consumate, însă și rinichii cântă la o vioară foarte importantă în această orchestră.

Pe lângă toxine, rinichii elimină excesul de lichid din corpul nostru, mențin tensiunea arterială normală și sunt implicați activ în metabolism.

Un flux imens de sânge trece prin rinichi, în fiecare minut, inima pompează mai mult de un litru de sânge. Pentru a preveni bolile de rinichi, trebuie să cunoașteți alimentele pe care ar trebui să le consumați în mod regulat.

Alimentul numărul unu este pepenele verde.

Pepenele verde conține compuși alcalini, motiv pentru care este recomandat de nutriționiști pentru diateza acidului uric. Diateza acidului uric este o afecțiune patologică caracterizată prin acumularea în organism a unei cantități mari de acid uric, care tinde să se cristalizeze.

Pepenele verde este foarte des inclus în alimentația persoanelor cu boli de rinichi, le îmbunătățește funcția și este implicat în reglarea echilibrului acido-bazic.

Pepenele verde conține vitamine și minerale benefice pentru buna funcționare a organismului. Pe lângă pepenele în sine, se mai folosesc și semințele de pepene. Din semințe se face ulei. Uleiul din semințe de pepene verde ajută la prevenirea pietrelor la rinichi, nutriționiștii recomandă folosirea lui ca sos pentru salată.

Alimentul numărul 2 este dovleacul.

Dovleacul este o legumă cu conținut scăzut de calorii care ne ajută la curățarea rinichilor și a vezicii urinare. Dovleacul poate fi folosit pentru a crește urinarea fără a irita țesutul renal.

Nu numai pulpa dovleacului în sine este benefică, ci și semințele. Semințele de dovleac sunt bune nu numai pentru rinichi, ci și pentru ficat și vezica biliară.

Alimentul numărul 3 din această listă este strugurele.

Strugurii sunt bogați în principal în potasiu, iar potasiul ne influențează echilibrul sodiu-potasiu. Există o recomandare de la nutriționiști care ne spun că este bine să mâncăm cât mai puțin sodiu și cât mai mult potasiu.

Sodiul e regăsește în sarea de masă, și se recomandă să consumați 2-4 grame pe zi, nu mai mult.

Se recomandă consumul de potasiu a 3,5-4 grame pe zi. Va fi benefic atât pentru rinichi, cât și pentru sistemul cardiovascular.

De asemenea, mai multe săruri de fier, acid fosforic și silicic se regăsesc în struguri. Acești acizi reduc aciditatea urinei, astfel încât strugurii sunt benefici pentru persoanele predispuse în a forma pietre.

Alimentul numărul 4 este apa noastră cea de toate zilele.

Recomandarea în dietetică este de 30 de grame de apă pentru fiecare kilogram de greutate corporală. Dacă avem 60 de kilograme, atunci recomandarea clasică este să consumăm 1,8 litri de lichid pe zi.

Desigur, ne referim la apă pură, nu la ceai sau suc.

Studiile recente arată că poți bea mai puțină apă, 1 litru de apă pură pe zi, consumată uniform pe parcursul zilei, dar fără sa bei multă apă înainte de culcare.

Citește continuarea pe pagina 2 >

Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!