Zece sfaturi pentru o viata linistita si frumoasa, pe care ar trebui sa le urmeze toata lumea!

Zece sfaturi pentru o viata linistita si frumoasa, pe care ar trebui sa le urmeze toata lumea!

Publicat de Larisa Moldovan pe 5 April 2019 in Dezvoltare Personala

“Nu te du încotro te îndreaptă calea, du-te pe unde nu există niciun drum, și fă tu o cărare.” – Ralph Waldo Emerson

Invata din ele:

1. Legea cuvantului magic: – Se pare ca cuvantul magic este “Nu”, si nicidecum “te rog”. Multe probleme pot fi evitate, daca inveti sa refuzi oamenii. Sa NU pierzi timpul pe conversatii goale “din amabilitate”. Sa NU dai bani in imprumut, cand nu-ti doresti aceasta.

Atunci cand persoana refuza argumentat, isi creste respectul de sine. Oamenii se tem sa refuze. Stiti de ce?

Pentru ca se tem ca nu vor place, nu vor multumi pe toata lumea. Invata sa traiesti calm emotiile negative legate de refuzul tau. Daca vei spune imediat NU, atunci sa argumentezi refuzul va fi usor. De fapt, sa refuzi – e usor.

2.Legea bunatatii false: – Doar ne pare ca ajutam la rezolvarea problemelor straine. In realitate le inrautatim. Cand impunem cu forta un alcoolic sa se trateze, doar ii prelungim agonia si pierdem propriul timp.

El va bea din nou, iar noi il vom considera un nerecunoscator, in loc sa te intrebi daca merita in general sa arunci perle. Persoana trebuie sa-si rezolve singura problemele. Ea creste odata ce creste arsenalul de rezolvare a problemelor.

3. Legea detaliilor semnificative: – Cum se manifesta persoana in detalii – exact asa si este! Ea poate fi generoasa ca un rege, insa doar o data pe an, iar firea ta adevarata se manifesta in detalii marunte zi de zi, de aceea lucrurile mici sunt mult mai semnificative.

4. Legea hamului: – Doi cai inhamati la o caruta impreuna pot misca din loc 15 tone. Iar fiecare separat – doar 3 tone. Uniti-va in munca cel putin doi – si veti fi mai efectivi. “Firul sucit in trei, nu se va rupe curand”.

5. Legea iluziei conditiilor perfecte : – Niciodata nu vor exista conditii ideale. E prostesc, desigur sa negi ca conditii favorabile se intampla din cand in cand. Si mai rar, cuiva ii ajunge intelepciune sa se foloseasca de ele. Cel mai des, deoarece posibilitatile se ascund dupa problemele personale care trebuie rezolvate.

6. Legea crucii: – Crucea i se da fiecaruia in stricta conformitate cu spatele.

7. Legea influentei: – Mediul influenteaza ceea ce va ajunge persoana. Intr-un mediu ea va fi dezvoltata (chiar si relativ), iar in altul va fi o persoana primitiva. Mediul influenteaza multe , daca nu tot. Ne transformam in cei pe care ii avem alaturi, si mult mai rar ii transformam pe ei in noi.

8. Legea reactiei polare fata de talent: – Oamenii talentati intotdeauna provoaca reactii opuse: fie admiratie, fie dispret. Cert este ca nu pot fi priviti cu indiferenta. E imposibil sa nu-i observi, sa-i ignori.

Ei nu pot fi uitati. Ne amintim de ei, ii iubim, ne gandim la ei, ii detestam sau chiar ii invidiem. De aceea, daca esti talentat, atunci, nu visa la admiratie si acceptare totala. Dusmani oricum vor exista, pentru simplu fapt ca nu toate talentele le-au obtinut ei.

9. Legea memoriei comune: – Cel mai mult oamenii impartasesc amintiri comune ale unor evenimente. Devotamentul si dragostea se bazeaza in principiu pe amintiri comune, fiindca amintirile creeaza si consolideaza legaturile dintre oameni. Vrei un atasament bun? Creeaza amintiri frumoase alaturi de aceasta persoana!

10. Legea unirii gandurilor de aproapele tau: – Persoana care se afla in apropierea noastra, ne face sa ne gandim la ea chiar daca nu ne este interesanta. In aceasta consta pericolul apropierii de oamenii fara valoare.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!