Zece sfaturi intelepte care te vor ajuta sa incepi sa te iubesti! – “Cea mai puternică relație pe care o vei avea este relația cu tine însuți.”

Publicitate

“Cine se uită în afară, visează; cine se uită în interior, se trezește. ” – C. G. Jung

La al 89-a an de viață, scriitoarea americană Louise Hay încă mai învață milioane de oameni să se accepte și să se iubească, dacă vor să primească, în schimb, iubirea altor oameni. Autoarea unor cărți celebre ca „Poţi să-ti vindeci viaţa” sau „Vindecă-ți corpul” a dezvăluit, în lucrările sale, cele mai importante tehnici pe care le putem aplica în această privință. Mai jos, veți găsi 10 etape ale iubirii de sine, descoperite de Louise Hay de-a lungul vieții.

Ce să faci, ca să începi să te iubești? 10 sfaturi înțelepte de la scriitoarea Louise Hay

1. Pentru ca să începi să te iubești, încetează să te mai critici. Greutățile încep atunci când ne considerăm răi. Puterea noastră vine din a ne adapta la fluxul vieții. Tendința spre perfecțiune este insuportablă și nu-i permite omului să se concentreze spre ce are mai frumos în viață.

Criticându-ne, devenim incapabili de a ne realiza misiunea.

2. Următorul pas pe care trebuie să îl facem este să încetăm să ne mai speriem. Mulți oameni se terorizează cu gânduri negre și inventează situații negative. Cât de insuportabil e să trăiești cu așteptarea acestor scenarii!

3. Fiți buni, gingași și răbdători cu sine. Răbdarea este o soluție invincibilă.

4. Să învățăm a fi buni cu propria conștiință. Să nu ne pedepsim pentru gândurile negative și să nu ne învinovățim pentru tot răul care ni s-a întâplat în viață. A fi bun cu tine înseamnă a renunța la învinuiri, la pedepse și durere.

5. Următoarea etapă este a începe să-ți lauzi persoana. Criticile ne ard sufletul, iar lauda ne ajută să renaștem din scrum. Certându-vă, înjosiți Puterea care v-a creat. Spuneți-vă cât de minunați sunteți, dar o singură laudă nu va fi suficientă. Când trebuie să începeți lucruri noi, amintiți-vă din nou cât sunteți de buni.

Publicitate

6. Dragostea de sine înseamnă susținere. Adresați-vă prietenilor după ajutor și oferiți-le ajutor. Doar oamenii puternici pot cere ajutorul cuiva.

7. Iubiți-vă calitățile negative. Suntem, cu toții, creaturi ale Divinității. Un instrument eficient este umorul. El vă poate ajuta să vă relaxați și să scăpați de stres în anumite situații. Priviți cât mai des filme de comedie.

8. Aveți grijă de corpurile voastre, dacă aveți grijă de casele voastre. Aveți grijă de alimentele cu care vă hrăniți corpul. Alcoolul și drogurile sunt doar niște mijloace care îl ajută pe om să fugă de realitate. Supraalimentarea este și ea o metodă de a ne ascunde iubirea. Dietele sunt doar niște mijloace de pedepsire a organismului, care promovează îngrășarea.

9. Munca în fața oglinzii. Este foarte importantă pentru oamenii care învață să se iubească. Când, dimineața, mă apropii de oglindă, îmi spun: „Te iubesc! Ce pot să fac azi pentru tine, ca să-ți aduc fericire?” După această întrebare, ascultați-vă vocea interioară și veți găsi răspunsul.

10. Începeți să vă iubiți în acest moment și nu așteptați să deveniți ideali. Învățați să vă acceptați și atunci veți fi acceptați și de alte persoane.

Sursa: ea.md

Trebuie să te iubești pe tine înainte să poți iubi pe altcineva. Când te accepți pe tine și te manifești așa cum ești, simpla ta prezență îi poate face pe ceilalți fericiți. Tu, ca oricare altă ființă din acest univers, merită dragostea și afecțiunea ta. Buddha

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala

Tu bei apa dimineata pe stomacul gol? Iata de ce este foarte bine sa deprinzi acest obicei

Publicitate

6 motive pentru care este bine să bei apă dimineața, pe stomacul gol

Tu consumi apă dimineața? Ei bine, poate nu știai, însă în Japonia există o regulă nescrisă care stipulează ca orice persoană trebuie să bea un pahar cu apă dimineața, imediat cum se ridică din pat.

Dacă stăm să analizăm nu este ceva foarte greu de înfăptuit, mai ales că oferă destul de multe beneficii. Un pahar cu apă pe stomacul gol, la trezire, are un efect tămăduitor și ajută organismul uman în cazul multor boli cum ar fi: dureri de cap, dureri musculare, dezechilibre cardio-vasculare, tahicardie, epilepsie, nivel crescut de grăsimi în sânge, bronșite, astm, tuberculoză, meningită, probleme cu rinichii și probleme urinare, gastrită, etc.

În plus, studii științifice au relevat faptul că, stomacul fiind gol, apa are efectul de a grăbi trezirea și de a te transforma într-o persoană mai vioaie. Aproximativ 70% din organismul uman rezidă în apă, așadar aceasta joacă un rol crucial în buna funcționare a trupului nostru.

Chiar dacă la început nu poți bea un pahar întreg cu apă, consumă cât reușești, iar apoi, pe parcurs, crește cantitatea. Este important să iei micul dejun la cel puțin 45 de minute după ce ai băut paharul cu apă.

De asemenea, acest tratament durează între 10 sau chiar 180 de zile, totul în funcție de afecțiunea de care suferi:

  • Diabet – 30 de zile
  • Epilepsie – 60 de zile
  • Constipație – 10 zile
  • Gastrită – 10 zile
  • Hipertensiune arterială – 30 de zile

Nu uita că hidratarea organismului încă de dimineață te ajută să scapi de stres, așa că vei avea parte și de o stare de spirit cât mai bună.

Mai jos poți vedea și alte motive pentru care este bine să bei apă dimineața, pe stomacul gol.

1. Îți îmbunătățește metabolismul

Publicitate

Consumul de apă dimineața, pe stomacul gol, ajută la îmbunătățirea funcțiilor sistemului digestiv și detoxifierea organismului. Astfel, 4 pahare cu apă băute dimineața ajung să accelereze cu până la 24% metabolismul în primele ore ale zilei.

2. Reduce arsurile stomacale și indigestia

Apa băută dimineața curăță acizii alimentari de la nivelul esofagului. Este bine de reținut că atunci când alimentele consumate stau pentru mai mult timp în organism, acidul gastric va fi mai agresiv, realizându-se astfel o absorbție exagerată a tuturor componentelor alimentelor (și a toxinelor), ceea ce poate duce în timp la apariția cancerului.

3. Previne formarea pietrelor la rinichi

Lipsa lichidelor din organism poate favoriza apariția pietrelor la rinichi.Una dintre cele mai eficiente modalități de a preveni litiaza renală este de a te menține hidratat 24 de ore pe zi. Astfel, încă de dimineață consumă apă, pentru că este esențială la diluarea substanțelor din urină.

4. Te scapă de durerile de cap

Deshidratarea poate produce dureri de cap, așa că cea mai bună metodă pentru a preveni o migrenă este să te hidratezi corespunzător, încă de dimineață.

5. Îmbunătățește activitățile musculare și echilibrul limfei în organism

Aceste glande te ajută să îți desfășori activitățile zilnice, îți echilibrează fluidele din corp și te susțin în lupta împotriva infecțiilor. Așa că, nu evita să te hidratezi.

6. Oferă luminozitate tenului

Apa stimulează producția de noi celule, ajută la purificarea sângelui și elimină toxinele din organism. Astfel, pielea ta va avea un aspect mult mai plăcut.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
Sanatate