Zece sfaturi intelepte care te vor ajuta sa incepi sa te iubesti! – “Cea mai puternică relație pe care o vei avea este relația cu tine însuți.”

Craciunul este sarbatoarea care aduna laolalta intreaga familie si care ne reaminteste cat de important este sa le spunem celor dragi ca ii iubim. Mai presus de bucatele alese ce vor umple mesele de sarbatoare, spiritul bunatatii este cel care conteaza in urmatoarea perioada. Asa ca incearca sa eviti stresul cumparaturilor, al curateniei si al gatitului, bucurandu-te de simplitatea acestei sarbatori binecuvantate in compania celor pe care ii iubesti. Am pregatit pentru tine cateva citate despre Craciun care te vor introduce in atmosfera de basm a acestei sarbatori! 20 de citate despre Craciun „Sugestii de cadouri de Craciun:
  • Pentru dusmani – iertarea
  • Pentru cel care nu e de acord cu tine - toleranta
  • Pentru un prieten – aprecierea ta
  • Pentru un client – serviciile bune
  • Pentru un copil – un exemplu pozitiv
  • Pentru tine – respect” – Oren Arnold
„Craciunul nu este o perioada, nici un sezon, ci o stare de spirit. Adevaratul spirit al Craciunului inseamna sa pretuiesti pacea si bunavointa, sa oferi, din plin, compasiune.” – Calvin Coolidge „Stiti de ce e Mos Craciun atat de vesel? Pentru ca stie unde locuiesc toate fetitele obraznice”. – George Carlin „Cel mai bun cadou de Craciun? O carte – nu te ingrasa, nu te face sa pacatuiesti si va fi a ta tot timpul.” – Lenore Hershey „Semnificatia Craciunului pentru mine, fie ca este vorba de sensul traditional sau de cel modern, este foarte simpla: a-i iubi pe ceilalti. Ganditi-va, de ce trebuie totusi sa asteptam Craciunul pentru a face asta?” – Bob Hope „Voi pastra Craciunul in inima si voi incerca sa-l tin cu mine tot anul”. – Charles Dickens „Pomul de Craciun... pana si soacra pare mai buna sub el.” – Dan Doman „Craciunul flutura bagheta magica pe deasupra lumii si pastreaza tot ceea ce este mai bland si mai frumos.” – Norman Vincent Peale „Craciunul, copile, este dragostea in actiune. De fiecare data cand iubim, de fiecare data cand daruim, este Craciun.” – Dale Evans Rogers „Craciunul (…) Poate sa teasa un val de nostalgii in jurul nostru. Craciunul poate fi o zi de sarbatoare sau de rugaciune, dar va fi intotdeauna si o zi de aducere aminte in care ne gandim la tot ce am iubit vreodata.” – Augusta E. Rundel „Daca nu ai in suflet Craciunul, degeaba il cauti sub brad.” – Roy L. Smith „Iubeste-l mai mult pe cel ce daruieste, nu cadoul pe care il ofera.” – Brigham Young „Nu va faceti griji in privinta dimensiunii unui brad. Oricat ar fi de mic, pentru copii va fi mare.” – Larry Wilde „Nu e nimic mai trist pe lume decat sa te trezesti in dimineata de Craciun si sa constati ca nu mai esti un copil.” – Emma Bombeck „Timpul si dragostea acordate celor dragi sunt ingredientele de baza pentru un Craciun cu adevarat fericit.” – Peg Bracken „De Craciun, toate drumurile duc spre acasa”. – Marjorie Holmes „Craciunul este singura perioada a anului cand oamenii isi pot urma propriile impulsuri si isi pot exprima propriile sentimente, fara retineri. Pe scurt, Craciunul este sansa de a fi noi insine.” – Francis C. Farley „Craciunul este pentru totdeauna, nu doar pentru o zi, este dragoste, dorinta de a trai impreuna, de a darui, toate acestea nu sunt de pus deoparte ca niste clopotei, lumini si beteala argintie intr-o oarecare cutie pe un raft. Binele pe care il faci pentru altii este binele pe care ti-l faci tie.” – Norman Brooks „Craciunul este perioada in care aprindem focul ospitalitatii in casa si cel al dragostei in inimi.” – Washington Irving „Colindele de Craciun sunt bogatia sufletului si zambetul ingerilor.” – Betty Marcovici
Publicitate

“Cine se uită în afară, visează; cine se uită în interior, se trezește. ” – C. G. Jung

La al 89-a an de viață, scriitoarea americană Louise Hay încă mai învață milioane de oameni să se accepte și să se iubească, dacă vor să primească, în schimb, iubirea altor oameni. Autoarea unor cărți celebre ca „Poţi să-ti vindeci viaţa” sau „Vindecă-ți corpul” a dezvăluit, în lucrările sale, cele mai importante tehnici pe care le putem aplica în această privință. Mai jos, veți găsi 10 etape ale iubirii de sine, descoperite de Louise Hay de-a lungul vieții.

Ce să faci, ca să începi să te iubești? 10 sfaturi înțelepte de la scriitoarea Louise Hay

1. Pentru ca să începi să te iubești, încetează să te mai critici. Greutățile încep atunci când ne considerăm răi. Puterea noastră vine din a ne adapta la fluxul vieții. Tendința spre perfecțiune este insuportablă și nu-i permite omului să se concentreze spre ce are mai frumos în viață.

Criticându-ne, devenim incapabili de a ne realiza misiunea.

2. Următorul pas pe care trebuie să îl facem este să încetăm să ne mai speriem. Mulți oameni se terorizează cu gânduri negre și inventează situații negative. Cât de insuportabil e să trăiești cu așteptarea acestor scenarii!

3. Fiți buni, gingași și răbdători cu sine. Răbdarea este o soluție invincibilă.

4. Să învățăm a fi buni cu propria conștiință. Să nu ne pedepsim pentru gândurile negative și să nu ne învinovățim pentru tot răul care ni s-a întâplat în viață. A fi bun cu tine înseamnă a renunța la învinuiri, la pedepse și durere.

5. Următoarea etapă este a începe să-ți lauzi persoana. Criticile ne ard sufletul, iar lauda ne ajută să renaștem din scrum. Certându-vă, înjosiți Puterea care v-a creat. Spuneți-vă cât de minunați sunteți, dar o singură laudă nu va fi suficientă. Când trebuie să începeți lucruri noi, amintiți-vă din nou cât sunteți de buni.

Publicitate

6. Dragostea de sine înseamnă susținere. Adresați-vă prietenilor după ajutor și oferiți-le ajutor. Doar oamenii puternici pot cere ajutorul cuiva.

7. Iubiți-vă calitățile negative. Suntem, cu toții, creaturi ale Divinității. Un instrument eficient este umorul. El vă poate ajuta să vă relaxați și să scăpați de stres în anumite situații. Priviți cât mai des filme de comedie.

8. Aveți grijă de corpurile voastre, dacă aveți grijă de casele voastre. Aveți grijă de alimentele cu care vă hrăniți corpul. Alcoolul și drogurile sunt doar niște mijloace care îl ajută pe om să fugă de realitate. Supraalimentarea este și ea o metodă de a ne ascunde iubirea. Dietele sunt doar niște mijloace de pedepsire a organismului, care promovează îngrășarea.

9. Munca în fața oglinzii. Este foarte importantă pentru oamenii care învață să se iubească. Când, dimineața, mă apropii de oglindă, îmi spun: „Te iubesc! Ce pot să fac azi pentru tine, ca să-ți aduc fericire?” După această întrebare, ascultați-vă vocea interioară și veți găsi răspunsul.

10. Începeți să vă iubiți în acest moment și nu așteptați să deveniți ideali. Învățați să vă acceptați și atunci veți fi acceptați și de alte persoane.

Sursa: ea.md

Trebuie să te iubești pe tine înainte să poți iubi pe altcineva. Când te accepți pe tine și te manifești așa cum ești, simpla ta prezență îi poate face pe ceilalți fericiți. Tu, ca oricare altă ființă din acest univers, merită dragostea și afecțiunea ta. Buddha

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala