Zece minciuni despre viata pe care le auzim de la cei din jur! Nu totul este adevarat!

Zece minciuni despre viata pe care le auzim de la cei din jur! Nu totul este adevarat!

Publicat de Larisa Moldovan pe 10 December 2019 in Dezvoltare Personala

“Imposibilul poate fi împărțit oricând în posibilități.” – Autor necunoscut

Ce este minciuna? Ce este adevar? Doar propria experienta de viata ne poate invata…. Am fost insa pacaliti sa credem ca:

Minciuna – ‘Singur’ este echivalent cu ‘singuratate’.

Sa fim singuri nu inseamna intotdeauna si sa ne simtim singuri, la fel cum a fi intr-o relatie nu aduce intotdeauna fericire si implinire. De multe ori, exista posibilitatea sa ne simtim mai singuri intr-o relatie nepotrivita decat fara un partener de viata. Daca suntem pusi in aceasta situatie si simtim ca lucrurile nu merg in directia dorita, cel mai bine este sa luam o pauza si sa ne regasim pe noi insine mai intai, in singuratate. Astfel vom putea sa ne apreciem la adevarata valoare, dar si sa ne departam de o viitoare relatie de iubire distructiva pentru propria persoana.

Minciuna – Fericirea vine atunci cand ai tot ce iti doresti.

A fi fericiti nu inseamna a nu dori mai mult de la viata, ci a fi recunoscatori pentru ceea ce ea ne-a oferit pana acum si rabdatori pentru a vedea ce ne aduce viitorul. Important este sa invatam sa apreciem prezentul, ziua de astazi, si sa nu ne lasam prinsi in agitatia de a realiza ceva fara sa mai observam magicele momente marunte care aduc de fapt bucurie. Tocmai micile placeri ale vietii sunt amintirile frumoase pe care le vom povesti copiilor si nepotilor nostri.

Minciuna – Durerea se citeste pe chipul oamenilor.

Nu trebuie sa subestimam niciodata durerea pe care o simte o persoana in suflet. Cu totii trecem in viata prin momente mai putin placute, cu totii suferim – unele persoane insa se pricep mai bine sa ascunda acest lucru. Nu avem de unde sa stim ce este in sufletul celor pe care ii intalnim in viata si tocmai de aceea nu trebuie sa judecam – ar fi doar o pierdere de energie si de timp. Asadar, daca judecam, inseamna ca avem prea mult timp. Si ideal ar fi sa il folosim pentru ceva constructiv, nu incercand sa ‘citim’ durerea de pe chipurile oamenilor. Aceasta este invizibila ochiului nostru.

Minciuna – Poti sa te prefaci.

Ideal in viata este sa simtim dragoste inainte de a spune TE IUBESC, sa simtim gratitudine inainte de a spune MULTUMESC, sa simtim umilinta inainte de a spune IMI PARE RAU, sa simtim eliberare sufleteasca inainte de a spune TE IERT. Atunci cand trecem prin filtrul sufletului cuvintele noastre ele capata o profunzime deosebita si ajung imediat in inima celuilalt.

Minciuna – A fi puternic inseamna a nu simti durerea.

In realitate, oamenii puternici sunt cei care simt cel mai bine durerea, o accepta, invata din ranile cauzate de ea si merg mai departe cu capul sus. Totul se rezuma la a avea curajul sa cerem ajutor, sa varsam o lacrima, sa ajungem jos si mai apoi sa luptam pentru noi si visul nostru si sa ne ridicam din propria cenusa.

Minciuna – Nu vrei sa treci prin situatii grele de viata.

Cateodata, lucrurile trebuie sa mearga prost pentru ca mai apoi sa se indrepte si sa mearga bine. Cateodata trebuie sa ne simtim slabi pentru a invata ce inseamna cu adevarat sa fim puternici. Cateodata in viata noastra, oamenii care ne ranesc ori ne fac rau ne ajuta sa realizam ca exista persoane care tin cu adevarat la noi. Cateodata trebuie sa ne confruntam cu o relatie distructiva pentru a ne intalni marea dragoste. Viata este un amestec de bine si rau care ne invata ce este corect prin experiente.

Minciuna – Visele sunt o pierdere de timp.

Cele mai frumoase daruri pe care ni le ofera viata sunt invizibile ochiului si hranesc inima. Tot ceea ce vedem in jurul nostru este doar o mica parte din ceea ce este posibil pe aceasta planeta. Trebuie sa invatam sa avem viziune, sa percepem lucrurile dincolo de superficialitate si sa ne folosim imaginatia la capacitate maxima. Trebuie sa vedem ceea ce este esential, chiar daca este invizibil ochiului. Trebuie sa ne descoperim visele si sa le urmam! Este o minciuna sa credem ca visele cele mai inedite ori incredibile nu pot capata contur.

Minciuna – Viata trebuie sa decurga intr-un anumit mod.

Noi suntem stapanii propriei vieti. Noi suntem cei care lasam sau nu lucrurile pe care viata ni le scoate in cale sa ne afecteze. Noi suntem cei care avem libertatea de a alege raspunsul nostru la anumite situatii de viata. Sa ne bucuram de calatoria noastra asa cum este ea, sa acceptam consecintele minciuna pe care o crezipropriilor actiuni, sa schimbam ceea ce putem schimba si sa mergem mereu mai departe cu fruntea sus si sufletul impacat. Noi suntem proprii arhitecti ai vietii noastre!

Minciuna – Tu trebuie sa te comporti intr-un anumit mod.

Atunci cand incetam sa ne mai comparam eu-l real cu celelalte versiuni ale propriei persoane – si ele reale ori chiar imaginare sau cu ceilalti oameni din viata noastra ale caror personalitati le cunoastem cu adevarat ori ale caror calitati le scoatem chiar din propria imaginatie, numai atunci vom reusi sa gustam libertatea si sa ne bucuram de pacea interioara – reala, nu imaginara.

Minciuna – Doar putini privilegiati se bucura de o viata perfecta.

Dimineata cand ne trezim trebuie sa ne spunem ca ziua va fi extraordinara. In timpul zilei, trebuie sa ne gandim ca ziua este intr-adevar extraordinara. Seara, cand ne punem in pat, trebuie sa fim capabili sa spunem ca ziua chiar a fost extraordinara. Apoi, intr-o zi indepartata de prezent, vom putea sa ne uitam in urma, sa zambim, sa ne reamintim si sa spunem ca am trait o viata extraordinara!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!