Zece lucruri simple care te pot ajuta sa faci un om fericit, merita sa incerci

Zece lucruri simple care te pot ajuta sa faci un om fericit, merita sa incerci

Publicat de Larisa Moldovan pe 3 February 2018 in De SufletSfaturi

Iată că a mai trecut încă un Crăciun în care ne-am bucurat de bucate alese pe mesele noastre, în care ne-am adunat cu cei dragi, am depănat amintiri și poate ne-am întors privirile spre oamenii în nevoie. Sărbătorile parcă ne fac mai buni, mai blânzi, mai calzi, înțelegători și mai aplecați spre nevoile celor din jur. Pare a fi un clișeu, dar cred că înțelegem cu toții faptul că simplele acte de bunătate ar trebui făcute și azi, și mâine și-n fiecare zi. Uneori poate nu realizăm cum putem schimba ziua unui om doar printr-un mic gest, un zâmbet sau un lucru făcut la momentul potrivit. Putem face pe cineva fericit printr-o simplă acțiune, la care poate nu ne-am gândit că ar avea un efect atât de mare. Iată câteva idei pe care le poți pune în practică începând chiar de astăzi.

Ai citit o carte? Fă-o cadou unui prieten.

O surpriză de genul acesta cu siguranță va bucura un prieten drag, mai ales dacă respectiva carte se află în wishlist-ul lui.

Un compliment sincer la momentul potrivit.

Și uite așa vei reuși să faci o persoană să zâmbească rapid. Nu te costă nimic. Important e să fie un compliment din tot sufletul.

Oferă ajutorul fără să ți se ceară asta.

Du gunoiul unui vecin. Ajută o bătrânică să ducă plasele până acasă. Spune-i unui prieten că vrei să –l ajuți la curățenie sau la mutarea în altă locuință. Ajutorul tău poate fi atât de important pentru cineva.

Renunță la telefon când ești cu cei dragi.

Încearcă pe cât posibil să te detașezi de telefon atunci când te afli în vizită la cei dragi sau la masă. Vor aprecia enorm să te simtă prezent și implicat în discuție.

Oferă un ceai cald unei persoane de pe stradă.

Nimic nu se compară cu sentimentul pe care-l ai când știi că ai făcut ceva oricât de mic pentru o persoană necunoscută. Un ceai cald în frigul de afară poate însemna totul pentru cineva care nu-și permite așa ceva. Poți înlocui ceaiul cu orice altceva; covrig, sandwich.

Iartă pe cineva care ți-a greșit.

Iertarea este cel mai nobil gest, iar dacă cineva ți-a greșit, te vei simți mai împlinit atât tu, cât și persoana respectivă, să știți că ați trecut peste o situație mai puțin plăcută.

Oferă o îmbrățișare caldă.

Nimic nu se compară cu o îmbrățișare lungă atunci când o persoană trece prin momente dificile sau pur și simplu are nevoie de afecțiune.

Ascultă activ.

Câteodată e mare lucru doar a asculta pe cel de lângă tine, fără a spune ceva. De multe ori, oamenii au nevoie să fie ascultați, să-și spună “păsul” și să simtă că există cineva căruia îi pasă de ei.

Oferă și celorlalți din talentul tău.

Știi să cânți? Cântă ceva prietenilor tăi atunci când ești în vizita la ei. Știi să desenezi? Fă cuiva un portret surpriză. Îți place să gătești? Pregătește desertul preferat pentru o persoană. Talentul tău poate aduce zâmbetul pe buze cuiva.

Empatizează cu cei din jurul tău.

Arată că îți pasă! Fii bun, blând, zâmbește, nu trece nepăsător pe lângă cineva. Nu-ți fie frică să arăți că ești sensibil la nevoile cuiva.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!