Zece lucruri pe care sa nu ti le reprosezi! Bucura-te de fiecare moment al vietii asa cum este ea!

„Omul este produsul gandurilor lui ; el devine ceea ce gandeste.” Mahtama Ghandi Atâtea amânări şi irosiri în aşteptarea extraordinarului! Pentru mine, extraordinarul înseamnă, pur şi simplu, viaţa. Viaţa cu tot ce înseamnă din clipa în care deschid ochii în zorii unei zile şi până noaptea târziu, când adorm cu gândul la oamenii dragi, la planurile de viitor şi când Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru reuşite, pentru şanse şi pentru oamenii minunaţi pe care mi i-a adus aproape. Mie mi se pare extraordinar faptul că pot vedea. Şi că pot merge. Florile din balconul meu şi faptul că le pot îngriji, ajutându-le să fie frumoase, mi se pare extraordinar. Zâmbetele oamenilor pe care îi întâlnesc, micile atenţii şi dovezi de prietenie pe care ni le oferim unii altora, mi se par extraordinare. Îmbrăţişările şi mângâierile mi se par extraordinare. Împăcările mi se par extraordinare. Muzica, râsetele copiilor şi vocile oamenilor dragi mi se par extraordinare. Aromele şi culorile fructelor mi se par extraordinare. Ploaia, nuanţele naturii, anotimpurile cu toate capriciile lor, cerul în toate stările lui şi razele soarelui care încălzesc tot ce ating, mi se par extraordinare. Liniştea din mijlocul naturii mi se pare extraordinară. Momentul în care împart cu cineva un covrig, pe o bancă în parc, mi se pare extraordinar. Braţele primitoare şi confortabile ale soțului meu mi se par extraordinare. Mâinile mici şi harnice ale mamei mele mi se par extraordinare. Faptul că o mai pot vizita pe mama mi se pare extraordinar. Exuberanţa prietenilor mei mi se pare extraordinară. Faptul că în fiecare zi am ceva de făcut mi se pare extraordinar. Faptul că pot dărui, că am pe cine mângâia, că am pe cine iubi, mi se pare extraordinar. Faptul că pot hrăni un animal flămând mi se pare extraordinar. Faptul că pot aduce bucurie unui suflet mi se pare extraordinar. Şansa de a cunoaşte oameni, de a vorbi cu ei, de a împărtăşi învăţături şi visuri, mi se pare extraordinară. Extraordinarul nu este atunci şi acolo. Este acum şi aici. În clipa de faţă, în tot ce avem, în oamenii de lângă noi. Extraordinarul înseamnă viaţa trăită, nu acele momente la care visăm şi pe care le plănuim mult timp, sacrificând ceea ce suntem, ceea ce avem şi timpul atât de preţios, netrăit… Vă doresc să aveţi o zi extraordinară! Irina B.

Fericirea sta in lucrurile simple

Trecând pe lângă casa acelui om sărac, de multe ori ar fi dorit să-i spună că-l invidiază și că-l urăște, pentru că îl vedea mereu zâmbind, mulțumit și fericit: – Pentru ce, omule, zâmbești tuturor drumeților, căci averi nu ai, umbli îmbrăcat în zdrențe, prieteni nu văd lângă tine, iar cocioaba asta de casă e tot ce ai. Cred că și Dumnezeu te-a uitat, iar tu ești mereu cu zâmbetul pe buze; nici la mine în regat nu este atâta veselie. Trebuie să fii nebun! – O, sărmanul meu prieten, spui că n-am averi, dar eu sunt cel mai bogat. De dimineață când mă trezesc și până să apună soarele, mulțumesc neîncetat Bunului Dumnezeu că m-a învrednicit de așa mari bogății: că merg pe picioarele mele oriunde doresc, îmi fac singur de mâncare, am ce pune pe masă căci mi-a dat Dumnezeu un colț de pământ pe care să-l lucrez. Mă vezi în aceste haine sărăcăcioase, dar sunt mulțumit că sunt sănătos. Iar coliba mea este cu adevărat tot ce am, căci în ea Îl adăpostesc pe singurul meu prieten, Dumnezeu, pe care-L ospătez din masa pe care El Însuși mi-o dăruiește, și suntem amândoi fericiți. Oare m-a uitat Dumnezeu? O, sărmane bogat, tu ești cel cu adevărat sărac, căci tot ce ai sunt banii, și de aceea ești veșnic nefericit și neîmplinit. Cu adevărat, tu ești nebun, căci prea multă minte nu văd să ai. Rezumi fericirea numai la avere, mâncare, băutură și îmbrăcăminte, îți neglijezi cu desăvârșire sufletul, uitând că fericirea adevărată stă în lucrurile simple. Să am mulțumire sufletească, pace, sănătate și dragoste, sunt motivele care mă fac cu adevărat fericit și care îmi mențin mereu neobosit zâmbetul pe buze. Elena J. Stiu ca Dumnezeu m-a asezat in focul suferintelor. Am acceptat loviturile de ciocan pe care mi le-a dat viata si uneori ma simt la fel de rece si nesimtitor ca apa care provoaca suferinta otelului. Dar nu cer dacat un lucru: "Dumnezeule, nu ma lasa pana ce nu voi fi reusit sa iau forma pe care o astepti de la mine. Incearca cum crezi ca e mai bine, cata vreme ai sa doresti, dar nu ma arunca in gramada de fier vechi a sufletelor." - Paulo Coelho Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!
Publicitate

“Oricât de multe cuvinte sfinte ai citi, oricât de multe ai vorbi, la ce îți folosesc ele dacă nu acționezi în conformitate?” – Gautama Buddha

Schimbând modul în care gândim despre noi înşine vom reuşi să ne schimbăm întreaga viaţă. Haideţi să încercăm să fim mai bune, mai îngăduitoare şi să nu ne mai criticăm atât de aspru, să nu ne mai privim doar prin ochii celorlalţi şi să încercăm să zâmbim mai mult, nouă înşine şi celor din jur.

1. “Nu sunt suficient de bună”. – Poate chiar în acest moment nu ai ajuns la nivelul pe care ţi-l doreşti foarte tare, dar vei fi surprinsă de tine însăţi dacă continui să fii perseverentă pe drumul realizării dorinţelor tale. Trecutul nu poate să definească ceea ce eşti tu într-un anume moment, trecutul te-a pregătit pentru tot ceea ce eşti capabilă să fii. Nici ceea ce cred ceilalţi despre tine nu te defineşte! Nu te subestima niciodată, nu fii niciodată rea cu tine însăţi! Excelenţa apare atunci când reuşeşti să te iubeşti cu sinceritate, când visezi cu inima deschisă şi eşti convinsă în acelaşi timp că tot ceea ce îţi propui este realizabil.

2. “Trebuie să îndeplinesc aşteptările celorlalţi”. – Succesul şi Fericirea înseamnă să ne petrecem viaţa aşa cum vrem, aşa cum ni se potriveşte nouă inşine, doar nouă. Nu trebuie să copiem succesul altcuiva, nu trebuie să ne lăsăm influenţaţi de aşteptările şi presiunile celorlalţi de a fi altfel decât ceea ce suntem. Tu eşti tu, aşa cum eşti pentru un motiv. Fiecare are propriile visuri, propriile aspiraţii. Este atât de trist că unele persoane încearcă, uneori chiar fără să conştientizeze, să-şi impună propriul punct de vedere, propriul mod de a vedea viaţa, ceea ce seamănă, în sens simbolic, cu încercarea de a tăia aripile cuiva. Cel mai bine este să ne urmăm chemările interioare.

3. “Ceea ce spun şi cred ceilalţi despre mine, contează”. – Ne lăsăm prea des influenţaţi de ceea ce cred ceilalţi despre noi, cădem pradă judecăţii, răutăţilor, fără să ştim ce putere imensă se ascunde în noi şi că de fapt adevărata dragoste şi apreciere trebuie să izvorască din noi înşine şi de nicăieri altundeva. De cele mai multe ori, invectivele sau jignirile celorlalţi apar tocmai din incapacitatea lor de a se iubi şi auto-aprecia, niciodată acestea nu au legătură cu noi. Nu accepta mesaje dăunătoare care vin din partea celorlalţi, important este modul cum te defineşti tu însăţi şi nu cum o fac ei.

4. „Am nevoie de recunoaştere, ca acţiunile mele să fie valoroase.” – Fă ceea ce crezi că este bine, nu aştepta confirmări din partea celorlalţi. Integritatea înseamnă să faci ceea ce crezi că este bine, chiar dacă nu vor fi oameni care să aplaude gestul tău. Nu aştepta recunoaştere pentru fiecare gest pe care îl faci. Şi nici nu te aştepta ca dragostea ta, eforturile tale să fie în mod necesar recunoscute şi înţelese şi apreciate de către toţi cei pe care îi întâlneşti. Simte-te tu împlinită de fiecare pas pe care îl faci în viaţă.

5. “Este prea târziu pentru mine.” – Nu îi lăsa pe ceilalţi să îţi fure prezentul. De ce ne auto-limităm spunând că nu putem să mai facem anumite lucruri doar pentru că?… Doar pentru că nu mai avem acea vârstă, sau pentru că acum avem copii, sau pentru că alte lucruri nu mai suferă amânare? De ce ne închidem singuri într-o închisoare simbolică? Nu peterece nicio secundă regretând ceea ce nu ai făcut în trecut, fiindcă niciodată nu e prea târziu să ne trăim visurile. Dacă simţi că este „prea târziu”, aceasta nu este decât vocea fricii din interiorul tău. Nu uita: „Tot ceea ce ne dorim este de cealaltă parte a fricii”. Împlinirea sufletească o atingem atunci când ne depăşim propriile limitări.

Publicitate

6. “Dacă aş fi ştiut…” – Nu regreta alegerile pe care le-ai făcut în viaţă, drumul pe care l-ai ales. De fapt ceea ce pare a fi o alegere greşită, este de fapt ceea ce te duce înspre realizarea visurilor tale. Nu există alegeri greşite în viaţă, pentru că suntem exploratori, pentru că fiecare pas pe care îl facem ne ajută de fapt să evoluăm şi să ne autodescoperim potenţialul ascuns. Vine un moment când priveşti în urmă şi deşi a fost greu, realizezi că ai urcat cea mai frumoasă coamă de munte.

7. “Nu am de ce să fiu fericită”. – E adevărat, uneori ne simţim extraordinar, alteori zilele par foarte apăsătoare. Cu toate acestea, fiecare zi este o nouă oportunitate de a fi recunoscători şi pozitivi cu privire la ceea ce avem în viaţă. Nu cere mai mult de la viaţă înainte să spui Mulţumesc pentru ceea ce deja ai. Nu te încăpăţâna şi întrista, priveşte câte lucruri frumoase sunt în jurul tău, cât de mult ai, înainte de a fi nefericită pentru cele ce încă nu s-au împlinit. Uneori ne este mai greu să zâmbim, e adevărat, dar trebuie să încercăm să vedem ceea ce este bun şi frumos, oricât de greu ne-ar fi.

8. “Ce am făcut să merit o viaţă atât de grea?” – Marile provocări fac de fapt ca viaţa să fie mult mai interesantă; să trecem aceste obstacole ne ajută să percepem viaţa ca având mai mult sens. Modul cum facem faţă eşecului şi situaţiilor de disconfort determină nivelul de succes şi de fericire. Să râzi de propriile greşeli şi să înveţi de pe urma lor este cel mai sănătos lucru posibil. Glumeşte în legătură cu greutăţile tale şi găseşte-ţi puterea prin ele. Distrează-te pe marginea provocărilor pe care le ai. Disconfortul emoţional poate fi ilustrat sub forma unor valuri care se sparg de ţărm. Atunci când acceptăm, frustrarea dispare şi apare eliberarea, se duce durerea şi apare bunătatea.

9. „Nu pot să iert”. – Iertarea este de fapt calea către fericire. Atunci când ierţi pe cineva, reuşeşti de fapt să depăşeşti trecutul şi să nu menţii energia sa negativă şi în prezent. Iertarea nu înseamnă că ceea ce s-a întâmplat este complet scuzabil ci că ai reuşit să te împaci şi să te linişteşti în legătură cu acel om sau moment care te-a rănit. Iertând, mergi de fapt mai departe.

10. „Sunt singură”. – Ne este greu singuri. Nu putem să reuşim altfel decât având oameni dragi aproape. De aceea, în realitate nu eşti niciodată singură, indiferent de ceea ce simţi pe moment. Toţi simţim însă senzaţia de abandon, că poate nu suntem suficient de buni ca să fim iubiţi şi apreciaţi. Toţi trecem prin asemenea momente, dar ele trec şi… nu trebuie să uităm niciodată că de fapt nu suntem niciodată singuri. Avem în jurul nostru oameni cu care putem să relaţionăm, care pot rezona cu noi şi ne pot oferi sprijinul nelimitat.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala
"Suntem doar o rasă avansate de maimuțe pe o planetă mică a unei stele foarte obișnuite. Dar putem înțelege Universul. Asta ne face să fim speciali." — Stephen Hawking Chiar si in cele mai complicate momente ale vietii trebuie sa intelegem ca ai ceea pentru ce traiesti, ca esti viu si sanatos. Sfaturile care te vor scoate cu bine din orice problema! 1. Durerea si greutatile ne imping sa facem urmatorul pas De multe ori stam pe loc si nu incercam sa schimbam nimic in viata noastre, pana cand circumstantele nu ne impun. Durerea, dezamagirea, obidele dese ori ne fac sa luam decizi dificile si sa facem urmatorul pas. Tot ce se petrece in viata noastra nu este intamplator si viata ne ofera sansa sa facem un pas mare. Pentru ca acum vei putea sa intelegi care sunt posibilitatile tale, vei face concluzii si vei lua deciziile corecte, care iti vor schimba radical viata.
"Viața nu poate fi înțeleasă decât dacă privim în urmă și nu poate fi trăită decât dacă privim înainte." — Søren Kierkegaard
2. Nimic nu este vesnic Mai devreme sau mai tarziu totul are un sfarsit. Cand ploaia inceteaza, apare soarele; cand noapte pleaca, vine ziua, la fel si greutatile tale vor pleca, timpul va trece, iar tu nici nu iti vei aminti de ele. tine minte: tot ce se intampla in viata asta mai devreme sau mai tarziu se sfarseste. Nu trebuie sa te stresezi din cauza problemelor temporare!
"Istoria încă nu a cunoscut o persoană care să aibă o viaţă uşoară şi al cărei nume să merite a fi reţinut." — Theodore Roosevelt
3. Nemultumirea fata de viata ta nu va duce la nimic bun Probabil ai auzit nu o singura data ca o persoana atrage prin gandirea sa negativa. Prin urmare, nemultumirea fata de propria ta viata poate complica situatia. in loc sa te plangi, ai putea sa faci pasi concreti pentru o schimbare. Daca vei continua sa te plangi, vei pierde. inceteaza sa-ti mai plangi de mila. Ce s-a facut, s-a facut si nu mai poate fi schimbat. invata-ti lectia si mergi mai departe.
"Succesul nu constă în a nu face greșeli, ci în a nu face aceeași greșeală de două ori." – George Bernard Shaw
4. Cicatricile vietii sunt amintiri ca ai devenit mai puternic Ceea ce nu ne omoara ne face mai puternic. si asta n-ai cum sa negi. Fiecare semn lasat ne viata, ne face mai puternic. Acceptand loviturile vietii, vei putea trece mai usor peste urmatoarele incercari. Doar ca trebuie sa ai mare grija: nu lasa cicatricile sa te tina prizonier.
"Sunt vremuri în care nu poţi înainta decât mergând contra curentului. " — Mircea Eliade
5. Daca te barfesc, inseamna ca esti invidiat Daca cineva te vorbeste, nu lua la inima. Te vorbesc – inseamna ca i-ai atins cu ceva si ai reusit sa-i impresionezi. Te barfesc – inseamna ca trebuie sa faci ceea ce crezi ca e corect si doar tu stii cum se face corect. Conteaza sa nu te schimbi sub presiunea barfelor. Conteaza sa stai ferm pe pozitie si sa obtii ceea ce iti doresti, arata dozadesucces.
"Nu oricine ştie să tacă sau să plece când trebuie." — Anton Cehov
6. Traieste fiecare zi cu satisfactie tine minte: fiecare zi e o sansa sa iei totul de la zero, sa repare greselile si sa mergi mai departe. Fii recunoscator pentru ceea ce ai, pentru aceasta zi si pentru viitorul tau luminos. Fii fericit! "Dacă citești asta… Felicitări, ești în viață. Dacă asta nu e ceva ce te face să zâmbești, atunci nu știu ce este." — Chad Sugg Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!