Zece lucruri pe care nu ar trebui sa le astepti de la alti oameni – “Nu vă așteptați ca altcineva să simtă ce simțiți voi.”

Zece lucruri pe care nu ar trebui sa le astepti de la alti oameni – “Nu vă așteptați ca altcineva să simtă ce simțiți voi.”

Publicat de Larisa Moldovan pe 2 May 2018 in Dezvoltare Personala

Așteptând prea mult de la alți oameni este cauza principală a suferințelor emoționale și mintale. Studiile au arătat că așteptarea prea mare de la prietenii și familia ta și lipsa de ceea ce ai dorit tu ar putea provoca probleme psihologice de sănătate, cum ar fi anxietatea și depresia.

Acest lucru se întâmplă deoarece, atunci când vă așteptați la ceva de la o anumită persoană, creați adesea situații nerealiste și atunci când lucrurile nu merg așa cum ați planificat, deveniți furioși asupra acelei persoane lucru care vă poate afecta relația.

1. Vă așteptați ca oamenii să facă întotdeauna ceea ce este corect

Nu există doi oameni identici în lume.

Fiecare persoană are credințe, personalități, aspirații etc. diferite , de aceea, nu trebuie să vă așteptați ca altcineva să simtă același lucru pe care îl simțiți dumneavoastră în legătură cu orice. Practicile psihologice și culturale, precum și mediul pe care l-ați creat , vă fac să fiți unici. Nu vă așteptați ca altcineva să simtă ce simțiți voi.

De exemplu, dacă credeți că mâncarea pentru câine este dezgustătoare, nu vă așteptați ca prietenul sau colegul tău asiatic să creadă la fel.

2. Vă așteptați ca toată lumea să fie de acord cu voi

Chiar dacă vă simțiți minunat când oamenii din jurul vostru sunt de acord cu ceea ce spuneți și faceți, nu trebuie să credeți că acest lucru se va întâmpla mereu.

Dacă cineva nu este de acord cu dumneavoastră , nu trebuie să vă simțiți supărați sau răniți. Aveți dreptul să nu fiți de acord cu oamenii, astfel încât nu vă așteptați ca ceilalți să simtă și să gândească exact în modul în care o faceți dumneavoastră

3. Vă așteptați ca oamenii să fie perfecți

Nimeni nu este perfect și dacă vă creați imaginea că cineva poate fi și acea imagine este apoi distrusă, vina cui este ? Veți fi dezamăgit numai dacă vă așteptați ca ceilalți să facă totul perfect mereu. A face greșeli este un lucru obișnuit și toată lumea le face mai devreme sau mai târziu.

4. Vă așteptați ca persoanele să vă poată citi gândurile

Uneori vă simțiți triști sau supărați în legătură cu ceva și vă doriți ca persoanele care sunt în acel moment cu dumneavoastră să știe cum vă simțiți fără a fi nevoiți să le spuneți. Nu toată lumea are spiritul de observație foarte bine dezvoltat și din această cauză nu vor vedea imediat dispoziția pe care fața dumneavoastră o afișează , iar dacă vă veți supăra pe ei din acest motiv nu faceți decât să vă alimenta-ți negativ starea în care vă aflați. Nimeni nu vă poate citi gândurile ,așa că, folosiți cuvintele pentru a vă exprima și a vă face înțeleși.

5. Vă așteptați să fiți ridicați de oameni după ce ați căzut

La fel cum dumneavoastră aveți frământări și problemele și alte persoane pot avea. , nu înseamnă întotdeauna că persoana respectivă nu își face griji pentru dumneavoastră. El/ea ar putea trece în acel moment prin situații mult mai grele decât tine.

6. Vă așteptați ca persoanele să vă înțeleagă mereu

Dacă aveți probleme în a vă înțelege ,nu vă așteptați ca altcineva să o poată face . Dacă prietenul dumneavoastră nu înțelege problema pe care o gândiți(simțiți) , asta nu înseamnă că este mai puțin importantă.

7. Vă așteptați să fiți tratat de oameni la fel cum îi tratați

Dacă toți oamenii ar fi tratați în mod egal , atunci lumea ar deveni un loc perfect. Probabil vi s-a întâmplat sa fiți tratat necorespunzător de cineva de care ați avut grijă întotdeauna. Încercați să înțelegeți astfel de oameni, deoarece există posibilitatea să nu aibă o relație adevărată cu ei înșiși , asta putând fi cauza pentru care nu știu cum să vă trateze pe dumneavoastră.

8. Vă așteptați ca peroanele să își schimbe comportamentul brusc

După ce vă veți da seama că acest lucru nu este posibil, veți fi mult mai fericiți. Spunându-i cuiva cum să gândească sau să se comporte nu îi va schimba viziunea pe care el o are , însă ar putea duce la distrugerea relației voastre. Dacă există diferențe mari între personalitățile dumneavoastră încercați să vă schimbați perspectiva, nu persoana

9. Vă așteptați ca oamenii sa rămână la fel

Oamenii se schimbă în mod constant și nu puteți face pe cineva să rămână aceeași persoană care a fost cu ani în urmă. Treceți prin bătăliile de zi cu zi care schimbă felul în care vă simțiți și acționați în legătură cu multe lucruri, motiv pentru care nu trebuie să-i faceți pe ceilalți să se întoarcă la ceea ce erau.

10. Vă așteptați la persoane să aibă tot timpul timp liber pentru a-l petrece împreună

Viața poate fi stresantă prea des și nu toată lumea este capabilă să rămână liniștită tot timpul în situații dificile. Dacă prietenii voștri trec printr-o perioadă dificilă, nu vă așteptați ca ei să aibă timp și bună dispoziție pentru a petrece timp împreună. Fiți plini de compasiune și spuneți-le că știți că încearcă și fac tot posibilul. În acest fel vă veți întări relația.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!