Zece lucruri pe care nu ar trebui sa le astepti de la alti oameni – “Nu vă așteptați ca altcineva să simtă ce simțiți voi.”

Iata cele mai importante lucruri pe care sa le tii doar pentru tine: 1. Primul lucru pe care trebuie să-l păstrați în secret sunt planurile de viitor. Nu spuneți nimănui până planurile nu se vor îndeplini. Orice idee nu este ideală și are unele puncte slabe, în care se poate lovi foarte ușor. 2. Al doilea lucru despre care este bine să nu spuneți nimic sunt faptele de milostenie. Un lucru bun este o raritate în această lume și de aceea trebuie păzit foarte bine. Nu vă lăudați cu faptele bune. Mândria va înlătura tot binele care a venit din această milostenie. 3. Al treilea lucru despre care nu trebuie să vorbim o reprezintă nevoinţa noastră. Nu relataţi tuturor despre limitele dvs. în alimentație, somn, rugăciune etc. Asceza fizică aduce foloase dacă este în coordonare cu starea emoțională. 4. Al patrulea lucru despre care trebuie să tăcem este curajul și bărbăția noastră. Unii au încercări interioare, alții încercări exterioare. Încercările exterioare se observă, de aceea oamenii primesc medalii, însă dacă au fost depășite anumite încercări interioare nimeni nu le poate observă și de aceea nici nu aveți premii pentru ele. 5. Al cincilea lucru sunt cunoștințele duhovnicești. Acestea au diferite niveluri și trebuie dezvăluite doar la un anumit nivel de pregătire. Principala greșeală a începătorilor este dorința de a împărtăși celorlalţi propria starea duhovnicească, care în loc să le aducă liniște, le aduce tulburare. 6. Al șaselea lucru despre care nu trebuie să vorbiţi sunt problemele familiale. Țineți minte: cu cât mai puțin veți vorbi despre problemele din familia dvs. cu atât ea va fi mai puternică și mai stabilă. Cearta este îndepărtarea energiei negative care se adună în procesul de comunicare. 7. Al șaptelea lucru despre care nu trebuie să vorbiți sunt cuvintele urâte pe care le-ați auzit. Puteți să vă murdăriți încălțămintea sau puteți să vă murdăriți conștiința. Dacă veniți acasă și spuneți tot ce ați auzit de la un necioplit pe stradă, nu vă va deosebi de acea persoană care a venit acasă și nu s-a descălțat. Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Familia ortodoxă are arme puternice: credința, rugăciunea și harul

O familie ortodoxă are însă arme puternice: credinţa în Dumnezeu, rugăciunea unuia pentru celălalt şi, bineînţeles, harul şi binecuvântarea primite prin Taina Cununiei. Soţii nu mai sunt singuri: cu ei este Dumnezeu! Bineînţeles, nici ortodocşii credincioşi nu sunt scutiţi în viaţa familială, conjugală, de ispitele, încercările şi furtunile care pândesc orice familie obişnuită. Se poate spune că aproape orice familie trece în viaţă prin aceleaşi greşeli, într-o măsură mai mare sau mai mică. Unii depăşesc cu succes aceste dificultăţi, se călesc în ele, dobândind o şi mai mare dragoste reciprocă; alţii, din păcate, se frâng. O familie ortodoxă are însă arme puternice: credinţa în Dumnezeu, rugăciunea unuia pentru celălalt şi, bineînţeles, harul şi binecuvântarea primite prin Taina Cununiei. Soţii nu mai sunt singuri: cu ei este Dumnezeu! De regulă, oamenii aflaţi departe de credinţă consideră cununia pur şi simplu un ritual frumos. Se cunună toţi: starurile de cinema, reprezentanţii show-business-ului. Totul este foarte frumos: lumânările, icoanele, preotul şi limuzina albă lângă biserică. În vremurile noastre de superstiţii şi ocultism a apărut încă un mod de a înţelege Taina Cununiei: ca pe o lucrare magică ce-i leagă pe soţi pentru vecie, independent de felul cum se vor comporta. Majoritatea oamenilor chiar aşa şi înţeleg toate Tainele şi ritualurile bisericeşti: „Popa o să facă ceva, o să stropească, o să şoptească, şi totul o să-mi meargă bine”, iar ei înşişi nu vor să depună nici un efort. De ce sunt greşite concepţiile acestea? Pentru că fără eforturile şi rugăciunea noastră nici o Taină nu o să ne aducă vreun folos. Şi nu numai Tainele, ci nici o rugăciune bisericească – de exemplu, sfinţirea maşinii. Când sfinţesc un automobil obisnuiesc să întreb: „De ce lipiţi iconiţe în maşină pe panoul de bord?” De regulă mi se răspunde: „Păi, ca să apere maşina ş.a.m.d.” Răspuns greşit! Icoanele se află în maşină ca îndată ce ne-am aşezat la volan să ne amintim: „Am uitat să facem rugăciune înainte de a pleca la drum!” Dacă omul îşi va aminti asta, Domnul îl va ajuta. Dumnezeu nu ne mântuieşte fără noi. Pr. Pavel Gumerov Sursa: El şi ea: în căutarea armoniei conjugale. Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!
Publicitate

Așteptând prea mult de la alți oameni este cauza principală a suferințelor emoționale și mintale. Studiile au arătat că așteptarea prea mare de la prietenii și familia ta și lipsa de ceea ce ai dorit tu ar putea provoca probleme psihologice de sănătate, cum ar fi anxietatea și depresia.

Acest lucru se întâmplă deoarece, atunci când vă așteptați la ceva de la o anumită persoană, creați adesea situații nerealiste și atunci când lucrurile nu merg așa cum ați planificat, deveniți furioși asupra acelei persoane lucru care vă poate afecta relația.

1. Vă așteptați ca oamenii să facă întotdeauna ceea ce este corect

Nu există doi oameni identici în lume.

Fiecare persoană are credințe, personalități, aspirații etc. diferite , de aceea, nu trebuie să vă așteptați ca altcineva să simtă același lucru pe care îl simțiți dumneavoastră în legătură cu orice. Practicile psihologice și culturale, precum și mediul pe care l-ați creat , vă fac să fiți unici. Nu vă așteptați ca altcineva să simtă ce simțiți voi.

De exemplu, dacă credeți că mâncarea pentru câine este dezgustătoare, nu vă așteptați ca prietenul sau colegul tău asiatic să creadă la fel.

2. Vă așteptați ca toată lumea să fie de acord cu voi

Chiar dacă vă simțiți minunat când oamenii din jurul vostru sunt de acord cu ceea ce spuneți și faceți, nu trebuie să credeți că acest lucru se va întâmpla mereu.

Dacă cineva nu este de acord cu dumneavoastră , nu trebuie să vă simțiți supărați sau răniți. Aveți dreptul să nu fiți de acord cu oamenii, astfel încât nu vă așteptați ca ceilalți să simtă și să gândească exact în modul în care o faceți dumneavoastră

3. Vă așteptați ca oamenii să fie perfecți

Nimeni nu este perfect și dacă vă creați imaginea că cineva poate fi și acea imagine este apoi distrusă, vina cui este ? Veți fi dezamăgit numai dacă vă așteptați ca ceilalți să facă totul perfect mereu. A face greșeli este un lucru obișnuit și toată lumea le face mai devreme sau mai târziu.

4. Vă așteptați ca persoanele să vă poată citi gândurile

Uneori vă simțiți triști sau supărați în legătură cu ceva și vă doriți ca persoanele care sunt în acel moment cu dumneavoastră să știe cum vă simțiți fără a fi nevoiți să le spuneți. Nu toată lumea are spiritul de observație foarte bine dezvoltat și din această cauză nu vor vedea imediat dispoziția pe care fața dumneavoastră o afișează , iar dacă vă veți supăra pe ei din acest motiv nu faceți decât să vă alimenta-ți negativ starea în care vă aflați. Nimeni nu vă poate citi gândurile ,așa că, folosiți cuvintele pentru a vă exprima și a vă face înțeleși.

Publicitate

5. Vă așteptați să fiți ridicați de oameni după ce ați căzut

La fel cum dumneavoastră aveți frământări și problemele și alte persoane pot avea. , nu înseamnă întotdeauna că persoana respectivă nu își face griji pentru dumneavoastră. El/ea ar putea trece în acel moment prin situații mult mai grele decât tine.

6. Vă așteptați ca persoanele să vă înțeleagă mereu

Dacă aveți probleme în a vă înțelege ,nu vă așteptați ca altcineva să o poată face . Dacă prietenul dumneavoastră nu înțelege problema pe care o gândiți(simțiți) , asta nu înseamnă că este mai puțin importantă.

7. Vă așteptați să fiți tratat de oameni la fel cum îi tratați

Dacă toți oamenii ar fi tratați în mod egal , atunci lumea ar deveni un loc perfect. Probabil vi s-a întâmplat sa fiți tratat necorespunzător de cineva de care ați avut grijă întotdeauna. Încercați să înțelegeți astfel de oameni, deoarece există posibilitatea să nu aibă o relație adevărată cu ei înșiși , asta putând fi cauza pentru care nu știu cum să vă trateze pe dumneavoastră.

8. Vă așteptați ca peroanele să își schimbe comportamentul brusc

După ce vă veți da seama că acest lucru nu este posibil, veți fi mult mai fericiți. Spunându-i cuiva cum să gândească sau să se comporte nu îi va schimba viziunea pe care el o are , însă ar putea duce la distrugerea relației voastre. Dacă există diferențe mari între personalitățile dumneavoastră încercați să vă schimbați perspectiva, nu persoana

9. Vă așteptați ca oamenii sa rămână la fel

Oamenii se schimbă în mod constant și nu puteți face pe cineva să rămână aceeași persoană care a fost cu ani în urmă. Treceți prin bătăliile de zi cu zi care schimbă felul în care vă simțiți și acționați în legătură cu multe lucruri, motiv pentru care nu trebuie să-i faceți pe ceilalți să se întoarcă la ceea ce erau.

10. Vă așteptați la persoane să aibă tot timpul timp liber pentru a-l petrece împreună

Viața poate fi stresantă prea des și nu toată lumea este capabilă să rămână liniștită tot timpul în situații dificile. Dacă prietenii voștri trec printr-o perioadă dificilă, nu vă așteptați ca ei să aibă timp și bună dispoziție pentru a petrece timp împreună. Fiți plini de compasiune și spuneți-le că știți că încearcă și fac tot posibilul. În acest fel vă veți întări relația.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala
"Experiența nu e ceea ce i se întâmplă unui om, ci ceea ce face acel om cu ce i se întâmplă." — Aldous Huxley Lipsa de încredere în propria persoană ne împiedică să formăm relaţii sănătoase şi să ne construim o carieră, ea provoacă nervozitate şi dependenţe. Psihoterapeutul american Janet Woititz propune sfaturi concrete care te pot ajuta să scapi de stres în relaţii şi să-ţi crești respectul de sine. Sfatul 1 - Unica metodă de a te regăsi este să găseşti ceea ce ţi se potriveşte anume ţie. Sfatul 2 - Analizarea problemelor într-o relaţie scade frica de a fi părăsit. Sfatul 3 - Mereu încerci să ghiceşti ce-i aia norma. Persoanele ce nu au încredere în sine trebuie să înţeleagă că nu există o astfel de realitate ca „normalitatea”. E mai efectiv să te întrebi ce contează pentru tine? Ce e important pentru familia ta? Scopul nu e în a ghici, ci în a înţelege că nu există un răspuns universal. Sfatul 4 - Primul pas spre înfruntarea oricărui viciu – este acceptarea acestuia. Autoanalizează-te. În loc să te critici, încearcă să te cunoşti, urmăreşte-ţi comportamentul. Doar atunci când omul începe să se cunoască, el începe să crească. Sfatul 5 -Sentimentele nu pot fi corecte sau incorecte. Ele pur și simplu sunt. Dacă considerăm sentimetul incorect, atunci se adaugă şi starea de vină, iar asta înrăutăţeşte situaţia. Furia pe care o trăieşti e reală. Dacă vei decide că furia este incorectă şi te vei impune să simţi compasiune, asta nu va funcţiona. Nu poţi schimba un sentiment pe altul. Sfatul 6 - Este imposibil să depăşeşti sentimentul de singurătate, însă acesta poate fi ameliorat. În primul rând trebuie să încerci să te deschizi altora. Pentru a primi acest lucru în schimb, trebuie să-l practici singur. Dacă vrei să fii iubit, iubeşte la rândul tău. Există riscul de a nu fi înţeles şi părăsit. Dar fugind de riscuri, te condamni la singurătate. Iar dacă accepţi să rişti, faci o schimbare spre bine. Sfatul 7 - Există un exerciţiu excelent de grup, care arată că autocritica este foarte subiectivă. Participanţii se aşează în cerc, regula este să te eliberezi, total sau parţial, de acele calităţi pe care nu vrei să le mai ai. Dacă calităţile respinse vor fi pe placul cuiva, el sau ea le poate accepta şi invers. Acest exerciţiu demonstrează că trăsăturile noastre trebuiesc percepute. În ce măsură sunt benefice pentru noi? Cât de mult ne împiedică? Este evident că judecarea de sine şi a propriilor neajunsuri nu aduce niciun avantaj. Sfatul 8 - Reacţia bruscă la lucruri nesemificative – de exemplu prietenii anulează întâlnirea în ultimul moment – de obicei e legată de trecutul nostru. Ceva asemănător s-a mai întâmplat de mai multe ori, de regulă în copilărie. Primul lucru pe care trebuie să-l faci – este să defineşti clar în ce situaţii poţi reacţiona brusc? Cât de potrivită este reacţia ta în anumite ciscumstanţe? Merită să reacţionezi atât de radical? Dacă această întrebare îţi trezeşte dorinţa de a da explicaţii, atunci într-adevăr ai o reacţie exagerată. Primul pas în reazolvarea acestui lucru este să realizezi adevăratul motiv al unei astfel de reacţii. O altă modalitate este – voluntar să-ţi schimbi deprinderile. Întreabă-te cât de ataşat eşti de planurile zilnice? Poţi pleca acasă pe alt drum? Ai nevoie să treci pe la magazin când te reîntorci? Astfel poţi deveni mai flexibil emoţional, ceea ce îţi va oferi numeroase beneficii pe viitor. Sfatul 9 - Analizează ce oameni sunt prezeţi în viaţa ta şi care e sensul relaţiei tale cu ei. Primeşti ceea ce oferi? Cu cât aceşti oameni sunt mai puternici sau mai slabi decât tine? Dacă vei aprecia obiectiv situaţia, vei putea înţelege că uneori primeşti mai puţin decât împărtăşeşti. În acest caz va trebui să îţi schimbi cercul de cunoscuţi. Dar nu uita că în unele cazuri tu eşti cel care respinge o conexiune mai apropiată. Sfatul 10 - Dacă te întrebi zilnic de ce eşti cu o anumită persoană, de ce nu pot să o părăsești, trebuie să îţi reevaluezi relaţia. Persoanele ce merită loialitatea noastră, adesea sunt foarte critice în legătură cu noi. Ele des ne indică punctele noastre negative. Durerea, tristeţea sau furia pot aparţine doar celui care le simte. Aceste trăiri nu trebuie să devină ale tale din cauza milei sau a compasiunii. Dacă eşti uşor de manipulat, te poţi simţi dator în faţa partenerului tău. „El a fost drăguţ cu mine. A avut grijă de mine”. Sfatul 11 - Vei obţine încredere în propriile forţe dacă vei rezolva provocările stabilite de tine. Provocările pot fi atât mici, cât şi mari. Dar contează să fii sigură că le vei trece cu brio. Remunerează-te pentru rezultatele pozitive. Mereu ţine minte lucrurile pe care le faci bine. Nu le ignora. Utilizează-le drept fundament, pentru a deveni personalitate complexă. Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!