Zece lucruri pe care ar trebui sa le faci pentru tine incepand de astazi! Ai grija si de sufletul tau!

Publicitate

Ţine minte ziua de azi, pentru că este începutul. Azi este ziua care marchează începutul unui nou viitor, curajos.

Iată o listă cu 10 de lucruri pozitive pe care să începi să le faci pentru tine:

1. Petrece-ţi timpul cu persoanele potrivite. – Acestea sunt persoanele de a căror prezenţă te bucuri, pe care le iubeşti şi le apreciezi şi care te încurajează să te îmbunătăţeşti, în diverse moduri sănătoase şi palpitante. Aceşti oameni sunt genul care te fac să te simţi mai în viaţă şi care nu numai că te fac să te accepţi aşa cum eşti, însă de asemenea te acceptă şi îmbrăţişează cine vrei tu să fii, necondiţionat.

2. Dă piept cu probeleme tale, fără rezerve. – Nu problemele din viaţa ta sunt cele care te definesc, ci modul în care reacţionezi şi te recuperezi în urma acestora. Problemele nu vor dispărea dacă nu acţionezi. Fă ce poţi, când poţi şi conştientizează ceea ce ai făcut. Este vorba despre a face paşi mici, în direcţia care trebuie, centimetru cu centimetru. Aceştia sunt cei care contează, ei se adună şi formează metrii şi kilometrii, pe termen lung.

3. Fii sincer cu tine, în absolut orice privinţă. – Fii sincer despre ce este bine, precum şi despre ce este necesar să fie schimbat. Fii sincer despre ce doreşti să obţii şi cine vrei să devii. Fii sincer în fiecare aspect la vieţii tale, întotdeauna, deoarece tu eşti singura persoană pe care poţi conta în orice moment. Cercetează adevărul din sufletul tău, astfel încât să ştii cine eşti cu adevărat. Odată ce faci acest lucru, vei şti şi vei înţelege mai bine unde eşti şi cum ai ajuns acolo, vei fi mai bine pregătit să identifici unde anume vrei să ajungi şi cum.

4. Începe să-ţi faci din propria fericire o prioritate. – Nevoile tale contează. Dacă nu te preţuieşti, dacă nu ai grijă de tine şi nu te susţii, atunci te auto-sabotezi. Ţine minte, este posibil să ai grijă de propriile nevoi în timp ce ai grijă şi de cei din jur. Iar odată ce nevoile tale sunt satisfăcute, vei fi şi mai capabil să îi ajuţi pe cei din jurul tău care au nevoie mai mult.

5. Fii tu însuţi, autentic şi mândru. – Să încerci să fii altcineva este o risipă de cine eşti, de fapt şi de drept. Fii tu însuţi. Îmbrăţişează individualitatea din tine, care are idei, puncte tari şi frumuseţe, ca nimeni altcineva. Fii persoana care ştii tu să fii – cea mai bună versiune a ta – în condiţiile tale. Mai presus de toate, fii autentic cu tine însuţi, iar dacă nu îţi poţi pune sufletul în ceva, mai bine nu o face.

Publicitate

6. Observă şi trăieşte în prezent. – Momentul de acum este un miracol. Acum este singurul moment care îţi este garantat. Acum este viaţă. Încetează să te gândeşti despre cât de minunate vor fi lucrurile în viitor. Încetează să mai sapi în trecut, în ceea ce s-a întâmplat sau nu acolo. Învaţă să fii „aici şi acum” şi experimentează viaţa pe măsură ce se desfăşoară. Apreciază lumea pentru frumuseţea sa, acum.

7. Preţuieşte lecţiile pe care propriile greşeli ţi le oferă. – Greşelile sunt fireşti. Ele stau la baza progresului. Dacă mai şi cazi, din când în când, atunci nu încerci suficient şi nu înveţi. Asumă-ţi riscuri, împiedică-te, cazi şi apoi ridică-te şi încearcă din nou. Apreciază faptul că te împingi, că înveţi, creşti şi că te îmbunătăţeşti. Realizările importante sunt aproape invariabil atinse la capătul unui drum lung, plin de eşecuri. Una dintre „greşelile” de care te temi s-ar putea să fie întocmai pasul către cea mai mare realizare a ta.

8. Fii mai politicos cu tine însuţi. – Dacă ai avea un prieten care ţi-ar vorbi aşa cum o faci tu cu tine însuţi câteodată, cât timp ai mai accepta acea persoană în viaţa ta? Felul în care te porţi cu tine însuţi setează standardele şi pentru ceilalţi. Trebuie să iubeşti cine eşti, altfel nimeni altcineva nu o va face.

9. Începe să te bucuri de lucrurile pe care deja le ai. – Problema cu mulţi dintre noi este că ne gândim că vom fi fericiţi atunci când vom atinge un anumit nivel în viaţă – un nivel la care îi vedem pe alţii trăind (şeful cu biroul mare, acel prieten al unui prieten care are ditamai casa pe plajă etc.). Din păcate, ia ceva timp până ajungi acolo, iar când ai ajuns, cel mai probabil vei avea deja altceva setat în minte. Vei sfârşi prin a-ţi trăi întreaga viaţă muncind pentru ceva nou, fără a te opri să de bucuri de lucrurile pe care le ai acum. Aşa că ia-ţi câteva clipe în fiecare dimineaţă, imediat după ce te trezeşti, pentru a aprecia unde eşti şi ceea ce ai deja.

10.Începe să îţi creezi propria fericire. – Dacă aştepţi ca altcineva să te facă fericit(ă), atunci ai ratat tot. Zâmbeşte pentru că poţi. Alege fericirea. Fii schimbarea pe care ceilalţi doresc să o vadă în lume. Fii fericit(ă) cu cine eşti acum şi lasă pozitivitatea ta să inspire călătoria ta în ziua de mâine. Fericirea este adesea găsită în momentul şi locul în care te decizi să o cauţi. Dacă încerci să găseşti fericirea în oportunităţile pe care le ai, eventual, o vei găsi. Însă dacă în mod constant cauţi altceva, din păcate, asta vei şi găsi.

Sursa: astrocafe.ro

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala

Gandurile unui copil mic catre parinti – “Pastreaza-mi sufletul curat!”

Publicitate

Mânutele mele sunt inca mici, de aceea nu te astepta la perfectiune cand fac patul, cand pictez sau cand arunc mingea. Treaba pe care am făcut-o eu, te rog sa nu o faci înca o data. Voi simti ca nu am făcut fata asteptarilor tale. Încearca sa iei partea buna din tot ceea ce fac; bucura-te ca m-am chinuit sa ma leg singur la pantofiori, chiar dacă n-a iesit decat un nod.

Piciorutele mele sunt inca mici, te rog frumos nu face pasi mari, ca sa pot tine si eu pasul cu tine. Nu uita ca sunt la început de drum. Ai rabdare cu mine. Voi învăta totul, dar treptat-treptat. Nu ma grabi, nu ma condamna si nu te necaji cu mine! Lumea aceasta are atatea mistere pentru mine, iar tu trebuie sa-mi fii invatator pe drumul vietii.

Ochii mei sunt inca mici, nu au vazut lumea asa cum ai văzut-o tu. Te rog, lasa-ma sa aflu totul, fara sa ma pedepsesti pentru curiozitatea mea. Si nu mă limita inutil! Nu te enerva cand intreb prea mult, prea des si cateodata acelasi lucru. Eu nu cunosc lumea din jurul meu si nici nu am pe altcineva în afara de tine sa intreb. Fa-ti, te rog, timp si pentru mine, explicandu-mi ce stii despre lumea aceasta frumoasa si fa aceasta bucuros si plin de dragoste.

Nu te teme sa-mi fixezi limite si reguli. Sigur le voi respecta dacă esti consecvent în aplicarea lor. Insa dacă astazi spui una si maine alta, sigur voi deveni confuz si nu voi mai sti ce este interzis si ce nu. Nu ma compara mereu cu fratii mei, cu colegii mei sau cu oricine altcineva. Sunt unic si niciodata nu voi fi la fel ca altii.

Sigur am si eu ceva special, fa-ti doar putin timp si vei vedea si partile mele bune. Eu nu voi fi pentru multa vreme copil, lasa-ma sa-mi trăiesc copilăria si sa ma bucur de ea. Nu îmi incarca programul cu tot felul de lucruri care nu sunt pentru varsta mea. Acum lasa-ma doar sa ma joc!

Publicitate

Sufletul meu este foarte sensibil, sentimentele mele sunt înca foarte gingase. Nu ma face mai mic decat sunt! Fii întelegator la greselile mele si la stangaciile pe care le fac mereu. Daca ma critici constant voi deveni stingher si lipsit de încredere în fortele proprii. Gandeste-te: poti sa-mi critici faptele, fara sa ma critici ca persoana!

Respecta-mi drepturile de copil si demnitatea. Nu mă umili si nici nu folosi violenta verbala sau fizica cu mine. Din asta voi învata numai sa ma ascund de tine, sa mint si sa-mi fie frica. La un comportament pozitiv intotdeauna voi raspunde pozitiv, deci incearca sa fii blând, iubitor si intelegator.

Pastreaza-mi sufletul curat! Nu ma lasa sa vad si sa invat lucruri rele. Tu esti modelul meu. Nu ma minti, caci o sa cred ca minciuna este singura cale în viata; nu folosi forta, caci o sa cred ca forta este ceva normal în relatiile cu ceilalti; nu ma critica, caci astfel voi invata sa judec; nu ma respinge, caci voi crede că nu ma doresti si as putea incepe sa te urasc pentru asta. Ajuta-ma sa invat valorile morale: credinta, adevarul, cinstea, increderea, bunatatea, iubirea.

Tu stii ca eu vin de la Dumnezeu si tot ce vine de la El nu are cum sa fie “bun de nimic”. Nu ma face sa ma simt vinovat pentru ceea ce sunt si pentru ca nu sunt asa cum ai visat. Eu sunt copilul tau si tu esti parintele meu. Asa ne-a dat Bunul Dumnezeu unul altuia.

Accepta-ma si iubeste-ma asa cum sunt !

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet