Zambetul ascunde multe despre un om, la unii o tristeste, la altii o bucurie, iata cum iti dai seama

Publicitate

Vei fi surprinsă probabil să afli că zâmbetul poate dezvălui despre persoana ta mai multe decât îţi imaginai. De exemplu cât va dura căsnicia ta, gradul de fertilitate, câte şanse ai să te îmbogăţeşti şi cât de puternică eşti.

Iată patru lucruri inedite pe care zâmbetul le dezvăluie despre tine fără să-ţi dai seama!

Cât va dura căsnicia ta

Durata fericirii în căsnicie este strâns legată de zâmbetul tău. Pozele din tinereţe, mai ales, şi felul în care zâmbeşti în ele pot indica cât de lungă va fi căsnicia ta, scrie lyla.ro.

Un studiu a demonstrat faptul că persoanele care zâmbesc “muscular”, adică cu gura până la urechi şi fac riduri de expresie din cauza zâmbetului, au mai puţine şanse să aibă căsnicii de durată decât cele care zâmbesc discret, doar din colţurile gurii, fără să li se vadă dinţii. Pe de altă parte, 25% din cei care nu obişnuiesc să zâmbească în fotografii riscă să divorţeze mai repede decât cei care zâmbesc discret în poze.

Gradul de fertilitate

Pare improbabil ca un zâmbet să indice câte şanse ai să procreezi, dar mai multe studii au arătat că în cazul femeilor zâmbetul este strâns legat de gradul lor de fertilitate. Spre exemplu, femeilor care au probleme cu gingiile le ia cu două luni mai mult timp să rămână însărcinate decât femeile care nu au probleme gingivale. Unde intervine zâmbetul în această ecuaţie?

Publicitate

Persoanele care au probleme cu dinţii zâmbesc mai puţin şi mai discret în poze, spre deosebire de cele care au dinţii sănătoşi şi nu se sfiesc să-i arate. Pe de altă parte, problemele gingivale sunt adesea întâlnite şi asociate cu bolile de inimă, cu diabetul zaharat de tip II, cu afecţiuni respiratorii şi cu boli renale. Legătura dintre acestea ţine de creşterea numărului de inflamaţii în organism care sunt prezente şi în cazul problemelor gingivale.

Câte şanse ai să câştigi mai mulţi bani

Un zâmbet discret pe chipul unui adolescent poate fi un indicator al nivelului veniturilor pe când va fi adult. Potrivit unui studiu publicat anul trecut, adolescenţii care zâmbesc discret au cu 10% mai multe şanse să obţină un venit lunar peste medie până împlinesc vârsta de 29 de ani, comparativ cu adolescenţii care sunt toată ziua cu gura până la urechi, care la vârsta de 29 de ani câştigă, în medie, cu 30% mai puţin faţă de venitul mediu, specific vârstei.

Cât de puternic eşti

Zâmbetul nu indică doar fericire, ci este şi un semn al statutului social. Un studiu a arătat că persoanele cu putere socială, care interacţionează adesea cu oameni cu acelaşi status social, zâmbesc când sunt vesele, comparativ cu persoanele mai puţin puternice din punct de vedere social care zâmbesc condiţionat, în funcţie de cerinţele situaţiei de moment.

Practic, cele din urmă zâmbesc adesea “pentru că trebuie”. Cu alte cuvinte, persoanele puternice social zâmbesc doar atunci când simt că este cazul, în timp ce oamenii mai “slabi” se simt obligaţi să zâmbească pentru a intra în graţiile celor din jur.

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala

Nu ai venit pe lumea asta ca sa faci dupa cum ti se dicteaza, ai venit sa creezi, sa o recreezi! Invata sa preciezi darurile primite de la univers!

Publicitate

“Nu te teme de inamicii care te atacă, teme-te de prietenii care te flatează.” – Dale Carnegie

Mi-am amintit de pilda talantilor in ziua in care imi cautam talentul. Nu e greu de observat asemanarea fonetica talant-talent.

Nimeni n-a venit pe aceasta lume fara un “talant” anume, dar cati dintre noi suntem constienti de el? Nu mai stim daca-l mai avem sau nu, pentru ca l-am ingropat bine de tot, iar multi dintre noi nici nu mai stiu unde si de ce l-au ingropat. Insa n-avem nicio scuza…

La nastere, fiecare copil vine inzestrat cu un dar. Dupa ce incepe sa creasca, lumea ii prezinta darurile ei ispititoare care sunt toate materiale si-l face sa creada ca darul lui n-are valoare comparativ cu ce ii poate ea oferi. Omul se leapada usor de talantul lui pentru ca unii i-au spus ca n-au nevoie de el si uita ca nu intamplator i s-a dat lui acel talant.

Oare asta sa fie toata povestea? Asa de scurta si asa de trista?

Nu ai venit pe lumea asta ca sa faci dupa cum ti se dicteaza, ai venit sa creezi, sa o recreezi. Tu detii libertatea asupra propriei tale fiinte, nimeni nu-ti poate lua talantul decat daca tu permiti acest lucru.

Si atunci de ce sa-l ingropi? In aceasta pilda, observam ca stapanul ii cere socoteala celui care, spre deosebire de ceilalti, nu s-a obosit sa-si inmulteasca talantul.

Un talent nu ti se da ca sa-l pastrezi inchis in cutia cu amintiri, talentul ti se da ca sa-l fructifici, sa-i gasesti utilitatea in viata ta si a altora. Si ce daca altii nu cred in el? Oare ei trebuie sa creada? Ei nu stiu ce se ascunde in tine, tu esti singurul care stie acest lucru.

Publicitate

Daca nu mai stii care e talentul tau, aminteste-ti de copilaria ta…Ce joc iti facea cea mai multa placere si cum te punea in valoare acel joc? Cand suntem copii, totul e mai proaspat in noi, iar limitarile societatii n-au apucat inca sa ne atinga.

Adevarata implinire in aceasta viata vine atunci cand ai reusit sa dai tot ce era mai valoros din tine si sa creezi o valoare si mai mare.

Fiecare are rolul lui, nimeni nu are un talent identic. Suntem cu totii muzicieni cu instrumente cu roluri diferite, care canta Armonia intr-o singura Orchestra cu un singur Dirijor. Si oare cum suna o partitura daca unul din instrumente nu functioneaza sau a ruginit? Acel instrument poate fi chiar al tau… racordeaza-l si repune-te pe portativ.

Daca crezi ca ceilalti au vina lor pentru propriile instrumente care nu functioneaza, fii tu cel care canta cel mai bine si ceilalti vor canta dupa tine. Tu esti cel mai bun in partitura ta, nu un simplu spectator la Concertul universului.

Bucura-te si foloseste-te de ceea ce ti s-a dat, nu tanji dupa ceea ce nu ai, in caz contrar vei pierde si putinul pe care-l mai ai: “Caci tot celui ce are i se va da si-i va prisosi, iar de la cel ce n-are si ce are i se va lua.”

Inmulteste-ti fiecare virtute, fiecare talent, altfel se vor stinge precum o specie pe cale de disparitie. Daca l-ai ingropat, sapa! Redescopera-l, da jos noroiul de pe talantul tau, slefuieste-l si va straluci in toata splendoarea sa. Nu e niciodata prea tarziu sa-ti inmultesti talantul de la Dumnezeu, nu uita ca vei fi intrebat ce-ai facut cu el…

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet