Vrei sa devii un om mai bun? Iata 21 de sfaturi care te vor ajuta!

Vrei sa devii un om mai bun? Iata 21 de sfaturi care te vor ajuta!

Publicat de Larisa Moldovan pe 8 October 2018 in Dezvoltare Personala

Unii oameni cred ca viata este de vina pentru ca n-au ajuns acolo unde si-au dorit. Altii cred ca ei trebuie sa devina mai buni, sa investeasca in propria dezvoltare personala, si, mai devreme sau mai tarziu, vor ajunge acolo unde isi doresc. Iata cateva sfaturi simple oferite de Robin Sharma pe care oricine si le poate trece in planul de dezvoltare personala avand ca obiectiv devenirea unei persoane mai bune:

1. Fa lucruri importante, nu oferi opinii.

2. Ridica oamenii, nu da cu oamenii de pamant.

3. Foloseste cuvinte specifice leadership-ului si nu limbajul victimizarii.

4. Nu-ti face griji in legatura cu a fi creditat pentru lucrurile facute bine.

5. Fii mai degraba o parte a solutiei decat o parte a problemei.

6. Ridica-ti la maximum nivelul sanatatii.

7. Ia-ti angajamentul sa duci munca pana la nivelul de hobby in locul acceptarii mediocritatii la birou.

8. Asociaza-te cu oamenii ale caror vieti ai vrea sa le traiesti.

9. Dedica in fiecare zi o ora studiului. Dubleaza-ti cunostintele si iti vei tripla succesul.

10. Alearga in propria cursa. “In viata nimeni nu poate obtine vreun succes de lunga durata daca este conformist”, a scris miliardarul J. Paul Getty.

11. Fa ceva marunt, dar infricosator in fiecare zi.

12. Fa lucrurile care conteaza.

13. Concentreaza-te pe punctele tari ale oamenilor si nu face o obsesie pentru slabiciunile lor.

14. Nu uita ca potentialul nefolosit se transforma in durere. Asa ca da tot ce este mai bun din tine.

15. Zambeste mai mult.

16. Asculta mai mult.

17. Citeste autobiografia lui Nelson Mandela.

18. Reflecta la cuvintele rostite de Eleanor Roosevelt: “Mintile mari discuta idei, mintile medii discuta evenimente, mintile reduse discuta persoane”.

19. Rezista mai mult decat criticii sugereaza ca ai putea.

20. Spune “te rog” si “multumesc”.

21. Iubeste-i pe cei dragi.

Sursa: sfatulparintilor.ro

Cercetătorii au identificat vârsta fericirii

Cine nu caută fericirea în viață? Îndiferent prin ce se manifestă această stare, fiecare dintre noi tinde să ajungă la cel mai înalt nivel de satisfacție și împlinire.

Oamenii sunt cel mai fericiţi, atingând cel mai înalt nivel de satisfacţie în viaţă, la vârstele de 23 de ani şi de 69 de ani, afirmă autorii unui studiu publicat recent, informează time.com. Acest studiu care a identificat cele două vârfuri de satisfacţie din viaţa oamenilor, realizat de Center for Economic Performance de la London School of Economics, a fost efectuat pe un număr de 23.161 de participanţi, cu vârste cuprinse în intervalul 17-85 de ani.

Potrivit autorilor studiului, după vârsta de 23 de ani, nivelul de fericire cunoaşte un declin care continuă până în jurul vârstei de 50 de ani. Apoi, după 55 de ani, curba fericirii începe din nou să crească, urmând o traiectorie ascendentă, marcată de un nou vârf la vârsta de 69 de ani, şi începe din nou să scadă după împlinirea vârstei de 75 de ani.

Traiectoria acestui grafic al fericirii nu trebuie însă să fie considerată ca un fapt general şi obligatoriu, întrucât atitudinea mentală a fiecărei persoane joacă un rol foarte important.

Un alt studiu recent, publicat în Journal of Research in Personality, realizat pe parcursul a aproape patru decenii, pe câteva zeci de mii de persoane în vârstă de cel puţin 16 ani, a evidenţiat faptul că oamenii extrovertiţi, în special tinerii adulţi stabili din punct de vedere emoţional, tind să fie mai fericiţi atunci când ajung la vârsta pensionării, în comparaţie cu tinerii adulţi care sunt rezervaţi sau care au avut parte de o adolescenţă turbulentă din punct de vedere emoţional.

Cercetătorii americani au subliniat faptul că aceste informaţii reprezintă câteva tendinţe, nu adevăruri garantate, întrucât principiul judecăţii sănătoase în privinţa fericirii şi a sănătăţii psihologice se aplică cu adevărat în viaţa de zi cu zi: oamenii ar trebui, deci, să identifice acele lucruri care îi fac să fie fericiţi şi să încerce să schimbe circumstanţele care îi fac nefericiţi, pentru a avea o viaţă mai lungă şi mai sănătoasă.

Sursa: Descoperă.ro

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!