Vorbe pline de duh și adevăr despre femeie. Răutatea versus bunătate despre femei scrise în Sfânta Scriptură

La un seminar pentru cupluri ce s-a desfășurat la Universitatea din Fresno (California, SUA), unul dintre vorbitori i-a adresat o întrebare unei femei: „Soțul d-voastră vă face fericită? Cu adevărat vă face fericită?” În acel moment, soțul se întinse, arătând o mare siguranță. Știa că soția va spune da, deoarece nu se plângea niciodată. Soția sa, totuși, a răspuns printr-un ”NU” , foarte clar! „Nu, soțul meu nu mă face fericită”! Bărbatul a rămas dezorientat, dar ea a continuat: „Soțul meu nu m-a făcut niciodată fericită și nici nu o va face. Eu sunt fericită. Dacă eu sunt sau nu fericită nu depinde de el, ci de mine. Eu sunt singura persoană de care depinde fericirea mea. Eu decid să fiu fericită în orice situație și în orice moment al vieții mele, deoarece, dacă fericirea mea ar depinde de cineva, de lucruri sau de circumstanțe de pe Pământ aș avea mari probleme. Tot ceea ce există în această viață e într-o mișcare continuă: ființa umană, bogățiile, corpul meu, clima, șeful meu, plăcerile, prietenii, sănătatea mea fizică și mentală, și aș putea să adaug o listă cu lucruri interminabilă. Trebuie să decid să fiu fericită independent de tot ceea ce există! Dacă astăzi am casa plină sau goală, sunt fericită! Dacă ies singură sau însoțită, sunt fericită! Dacă munca mea este bine plătită sau nu, sunt fericită! Astăzi sunt căsătorită, dar eram deja fericită când eram singură. Sunt fericită de mine. Alte lucruri, persoane, momente sau situații sunt pentru mine experiențe care pot să-mi ofere momente de bucurie sau de tristețe. Învăț din experiențele trecătoare și trăiesc pe cele care sunt eterne precum a iubi, a ierta, a ajuta, a înțelege, a accepta, a consola. Sunt persoane care zic: „Astăzi nu pot să fiu fericit pentru că sunt bolnav, pentru că nu am bani, pentru că e cald, pentru că e foarte frig, pentru că cineva m-a jignit, pentru că o persoană nu mă mai iubește, pentru că nu știu să mă pun în valoare, pentru că soțul meu nu e cum speram, pentru că fiii mei nu mă fac fericită, pentru că prietenii mei nu mă fac fericită, pentru că slujba mea este mediocră” și așa mai departe. Iubesc viața pe care o am nu pentru că ar fi mai ușoară ca a altora, ci pentru că am decis să fiu fericită ca și persoană și sunt responsabilă de fericirea mea. Când eliberez pe soțul meu sau pe oricare altă persoană de această obligație, îi ușurez de greutatea de-a mă purta pe umerii lor. Viața fiecăruia devine mult mai lejeră. În acest fel am reușit să am o căsătorie reușită în cursul anilor”. Să nu lași în mâinile nimănui o responsabilitate așa de mare precum susținerea fericirii tale! Fii fericit, chiar dacă e cald, chiar dacă ești bolnav, chiar dacă nu ai bani, chiar dacă cineva te-a rănit, chiar dacă cineva nu te iubește. Toate acestea sunt valabile pentru bărbați și femei de orice vârstă. Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

O scrisoare de dragoste. Cine o semneaza?

Dragul meu! Azi dimineata, cind te-ai trezit din somn, eram langa patul tau, in lumina minunatului rasarit de soare, care a inundat odaia ta. Am sperat in acel moment ca imi vei spune cum se cuvine "Buna dimineata". Dar n-ai facut-o. M-am gandit ca poate era prea devreme si ca de aceea nu m-ai putut observa... Am incercat sa-ti atrag atentia cand, grabit ai deschis usa si ai plecat. Ti-am sarutat fata cu boarea diminetii, am revarsat asupra ta mireasma dulce a florilor, ti-am murmurat o melodie de dragoste, prin gingasul ciripit al pasarelelor. Ai trecut pe langa mine grabind pasul fara sa ma iei in seama... Mai tarziu, te-am privit duios, cind mergeai preocupat si discutai aprins cu cei cu care te intalneai. Ah, cit as fi dorit sa schimbi si cu mine citeva cuvinte, dar ai trecut pe linga mine fara sa-mi dai nici o atentie... Dupa-amiaza, fiindca era cald, ti-am trimis o ploaie invioratoare si ti-am stralucit in fiecare picatura de ploaie. Am strigat din ceruri, cu glas de tunet, doar, doar ma vei auzi cumva. Zadarnic... Apoi am pictat un curcubeu fermecator in mijlocul norilor si mi-am zis: "Cu siguranta ma va vedea", dar n-ai facut-o, nu m-ai vazut... Seara, la sfirsitul zilei, ti-am trimis un minunat apus de soare, gindind ca ma vei privi. Te-am cautat atit de mult cu privirea miilor de stele stralucitoare, nadajduind ca ma vei vedea, dar am ramas pierduta in nepasarea ta... In sfirsit, noaptea, la culcarea ta, am revarsat peste tine lumina lunii, ca sa-ti amintesc ca eu nu te pot uita. Am nadajduit ca macar acum ma vei observa, inainte de a adormi, dar ai tacut, nu m-ai privit. Si ai adormit... A ta vesnica prietena, Fericirea Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!
Publicitate

Femeie Buna este ca o MIREASMA pentru cel cu care se insoteste

1.Fericit este barbatul femeii celei bune si numarul anilor lui îndoit este.

2.Femeia vrednica înveseleste pe barbatul sau si anii lui îi va umple de pace.

3.Femeia buna este parte buna si este data câstig celor care se tem de Domnul.

4.Fie bogat, fie sarac, sotul ei are inima voioasa si în toata vremea fata vesela.

5.De trei lucruri s-a temut inima mea si de al patrulea ma înfricosez:

6.De pâra cetatii, de adunarea poporului si de asuprirea mincinoasa; acestea toate sunt mai rele decât moartea.

7.Durere inimii si jale este femeia geloasa asupra altei femei si viciul limbii în toate se amesteca.

8.Ca boii care nu se potrivesc la jug este femeia rea; cel care o tine pe ea este ca si cel care prinde scorpie.

9.Urgie mare este femeia betiva si rusinea sa nu o va acoperi nimic.

10.Desfrânarea femeii în ridicarea ochilor si în genele ei se cunoaste.

11.Peste fata cea fara de rusine întareste paza, ca nu cumva, aflând prilej, sa-si împlineasca pofta sa.

12.De ochiul nerusinat fereste-te si nu te mira de-ti va gresi.

13.Precum calatorul însetat îsi deschide gura si bea din orice apa îi vine la îndemâna,

14.Asa si ea în preajma oricarui par va sedea si înaintea sagetii va deschide tolba.

15.Harul femeii va veseli pe barbatul ei si oasele lui le va întari stiinta ei.

16.Darul Domnului este femeia tacuta si femeia bine crescuta nu are pret pe pamânt.

17.Dar peste dar este femeia rusinoasa și nici o comoara nu prețuiește cât o femeie înfrânata.

18.Soarele când rasare întru cele înalte ale Domnului si frumusetea femeii celei bune, podoaba este casei sale.

19.Lumina care lumineaza în sfesnicul cel sfânt, asa este un chip frumos pe un trup bine împlinit.

20.Stâlpi de aur pe temeiuri de argint si picioarele frumoase peste talpile cele bine-întarite.

21.Fiule, pazeste-ti întreaga floarea vârstei tale si nu da altora taria ta.

NENOROCIREA care este femeiea REA !

”15.Nici o rana nu este ca rana inimii si nici o rautate nu este ca rautatea femeii.

16.Nici o asuprire nu este ca asuprirea celor care te urasc si nici o izbânda nu este ca izbânda vrajmasilor.

17.Nu este cap mai înveninat decât capul sarpelui si nu este mânie ca mânia vrajmasului.

18.Mai bine voiesc a locui cu leu si cu balaur, decât a locui cu femeia cea rea.

19.Rautatea femeii îi schimonoseste obrazul si-i întuneca fata ca un sac.

20.Barbatul ei sade la masa în mijlocul vecinilor si fara voia lui geme amar.

Publicitate

21.Orice rautate este mica pe lânga rautatea femeii; soarta pacatosului sa cada pese ea.

22.Cum este suisul nisipos sub picioarele batrânului, asa este femeia limbuta pentru barbatul linistit.

23.Nu cauta la frumusesea femeii si nu o pofti pentru frumusetea ei.

24.Sminteala, urâciune si rusine este când femeia hraneste pe barbatul sau.

25.Inima înfrânta si fata trista si rana inimii este femeia rea.

26.Mâini lenese si genunchi slabanogi este femeia rea, care nu-ti fericeste barbatul sau.

27.De la femeie este începutul pacatului si prin ea toti murim.

28.Nu da apei loc sa iasa, nici femeii rele putere asupra ta.

29.De nu umbla dupa mâna ta, de la trupul tau departeaz-o.”

Si din pacate FEMEIEA REA este o PLAGA foarte raspandita peste tot in lume

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

5 avantaje dovedite științific de care să fii mândră că ești femeie:

1. CREIERUL FEMININ ARE O MEMORIE MAI BUNĂ

Femeile își aduc aminte de lucruri mai bine decât bărbații și acest lucru poate fi verificat doar făcând lista de cumpărături în casă. Bărbatul va avea mereu nevoie de un bilețel, în timp ce o femeie va avea întotdeauna în minte ce trebuie să cumpere pentru casă.

2. FEMEILE AU SIMȚUL OLFACTIV MAI FIN

Femeile au cu 50% mai multe celule în bulbul olfactiv, regiunea din creier unde ajung semnalele mirosurilor. Cu alte cuvinte, femeile detectează mai repede anumite mirosuri pe care bărbații le simt cu greu.

3. FEMEILE TRĂIESC MAI MULT

Femeile trăiesc mai mult decât bărbații, potrivit tuturor studiilor efectuate de-a lungul timpului. Media de viață la femei poate depăși 80 de ani, iar speranța de viață mai mare pentru sexul frumos se datorează unor mai puține cazuri de boli cardiovasculare decât la bărbați.

4. FEMEILE SUPORTĂ MAI BINE DUREREA

Durerea feminină este mai ”dureroasă” decât cea masculină. Durerile din perioada ciclului menstrual sau din timpul nașterii sunt experimente pe care bărbații nu le cunosc și care le caracterizează pe femei mult mai rezistente în fața durerilor fizice.

5. FEMEILE SUNT MAI PUȚIN ALCOOLICE DECÂT BĂRBAȚII

Bărbații au până la de două ori mai mari șanse să devină alcoolici față de femei, arată numeroase studii în domeniu. Motivul ar fi dopamina, mai prezentă în creierul masculin decât feminin, care transformă nevoia de a bea alcool într-o dependență.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet
"Un caracter bun este cea mai bună piatră de mormânt. Cei care te-au iubit şi au fost ajutaţi de tine îşi vor aminti de tine atunci florile de nu-mă-uita se vor fi veştejit. Înscrie-ţi numele în inimi, nu în marmură." Charles H. Spurgeon Mulţumeşte lui Dumnezeu, bucură-te şi mergi mai departe! Dacă ai căzut de pe cal şi nu te-ai ridicat atunci, să nu rămâi la podea! Orice s-ar întâmpla, sus, înapoi, sus pe cal! Desigur că e rău, fireşte că e greu, sigur că e alta situaţia şi nu o să fie niciodată ca înainte…Priviri ascuţite, grimase, şuşoteli pe la colţuri, multe interjecţii şi puncte de suspensie… Îţi asumi, îţi faci inventarul şi mergi mai departe cu ce ştii că ţi-a rămas, indiferent că e doar o firimitură de bine. Cine nu a greşit niciodată cu nimic ?! Totul se poate repara, în afară de moarte! Odată ce am murit, s-a încheiat lucrarea. Până atunci, orice se poate reface. Organismele noastre, creierele noastre, natura au capacitatea de a se restructura. Ce ai pierdut acum, aici, vei primi/găsi în altă parte, numai să ai puterea şi mintea să vezi unde îţi creşte în altă parte, să găseşti noi poteci… Viaţa nu e doar o simplă autostradă dreaptă, pe care să o poţi parcurge cu o viteză foarte mare, să nu îţi dai seama când ai finalizat-o şi ai ajuns la Destinaţie. Viaţa înseamnă şi drumuri accidentate, gropi, curbe, suişuri şi coborâşuri, popasuri, intersecţii, sensuri giratorii, sens unic, semafor etc. Viaţa e un drum parcurs pe îndelete, chiar dacă unii îl termină brusc, alergaţi fiind de zbuciumul colosal al lumii acesteia. Viaţa înseamnă să mergi pe partea dreaptă a drumului, să fii optimist, pozitiv, să vezi binele din orice rău, lumina din întuneric. Să încercăm o clipă să mai ieşim din cea mai grea luptă: lupta cu noi înşine. Avem o plăcere bolnavă în a condamna, a urî, a critica, a arăta cu degetul, a ne îndreptăţi. Uităm să ne punem în pielea celui de lângă noi. Nu mai avem vreme de preţuit. Probleme sunt peste tot în lumea aceasta, de noi depinde cum ne raportăm la ele, cum comunicăm într-un limbaj comun. Acolo unde sunt probleme sunt şi oportunităţi, dar mai ales lecţii de viaţă. În momentele cruciale ale vieţii, omul se descoperă, se maturizează, creşte; ceas cu ceas, pas cu pas. Operaţiile pe suflet deschis le simţim, deoarece nu au anestezie, fiind clipe de întâlnire cu Dumnezeu. Greutăţile, necazurile, suferinţele ne modelează caracterul în viaţă. Atunci când durerea îţi curge prin vene, înveţi Adevărul vieţii. Orice făptură are o strălucire interioară, dată de Dumnezeu. Vibraţiile de orice fel pe care le trăim în lume ne învaţă că nu există „nu se poate”. Iertând, binecuvântând, iubind orice se poate! Nu avem suficientă credinţă, speranţă, vise, libertate interioară şi fireşte că suferim. Dar fiecare om a ars pe pământ păcatul măcar cu o lacrimă, învăţând că totul se poate repara, totul! Mai ales după ce guşti din bucuria şi dulceaţa de a ierta şi a fi iertat! Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!