„Voința Lui Dumnezeu este în toate” este o pildă care ne arată că evenimentele din viața noastră nu vin fără un motiv

„Voința Lui Dumnezeu este în toate” este o pildă care ne arată că evenimentele din viața noastră nu vin fără un motiv

Publicat de Larisa Moldovan pe 19 November 2022 in De SufletPildeSpiritualitateViata

Într-adevăr, Dumnezeu, prin atotștiința Sa, știe dinainte despre evenimentele care vor avea loc atât în ​​viitorul apropiat, cât și în viitorul îndepărtat, știe cum se va comporta cutare sau cutare persoană. Dar asta nu înseamnă că totul se întâmplă după voia Lui. Știm din Sfânta Scriptură că Dumnezeu vrea un singur lucru: ca toți oamenii să fie mântuiți și să ajungă la cunoașterea adevărului (1 Tim. 2:4), și că voia Lui este bună, plăcută și desăvârșită (Romani 12: 2). Dacă acțiunile oamenilor coincid cu această dorință, ele sunt îndeplinite conform voinței Lui Dumnezeu, dar dacă nu, rezultatul unui astfel de comportament împotriva Lui Dumnezeu sunt numeroase necazuri și probleme.

Iată o pildă frumoasă:

La marginea unui sat stătea era Iisus Hristos răstignit pe cruce. O mulțime de călători au căzut la picioarele Lui Hristos sperând că îi va ajuta să scape de dureri, suferințe și nevoi. Într-o zi, un bărbat în vârstă a venit la crucea unde era răstignit și a început să-l întrebe pe Mântuitor:

– Doamne, tu suferi atât de greu, lasă-mă să schimb locul cu Tine, și îți voi alina suferința măcar o zi!

Atunci Iisus a vorbit deodată de pe cruce:

– Bine, dar cu o condiție: ca să nu vezi și să nu auzi nicio rugăciune, trebuie să taci.

– Sunt de acord, Doamne! Doar lasa-ma sa-ti usurez suferința…

Chiar în acel moment, bărbatul și-a schimbat locul cu Isus. Pe parcursul întregii zile, a văzut și auzit multe persoane și rugăciuni.

La sfârșitul zilei, un călător bogat care avea la el o pungă cu bani de aur s-a oprit, s-a rugat repede și a plecat în drumul lui, uitând de sacul cu bani de aur lângă cruce… După el, a venit un sărac să-i ceară ajutor lui Dumnezeu.. S-a rugat câteva minute și, când a deschis ochii, ce să vezi, și în fața lui o pungă cu bani de aur. Bărbatul s-a uitat în pungă, a văzut aurul și i-a mulțumit lui Dumnezeu că i-a ascultat rugăciunea atât de repede și a fugit fericit acasă.

După un timp, un tânăr s-a oprit să se roage Lui Hristos pentru a avea o călătorie ușoară spre țara lui cu vaporul. Tocmai începuse să se roage când a fost întrerupt – bogatul s-a întors cu paza și era sigur că acest băiat i-a luat aurul.

Tânărul a tot încercat să spună că nu a văzut nimic și că nu știa nimic, dar totul a era în zadar… Nimeni nu îl asculta…

… dar omul care era răstignit în locul Lui Iisus pe cruce a strigat:

– Nu este adevărat, nu el a fost cel care a luat punga cu bani de aur!

Și a spus tot adevărul.

Boierul și paza sa l-au lăsat pe tânăr să plece și s-au dus să-l caute pe bietul om. Când toți au plecat… Iisus i-a spus:

– Timpul ți-a trecut, nu te-ai ținut de cuvânt!…

– Dar Doamne, este corect să judeci o persoană nevinovată!?

– ASTA ESTE VOIA LUI DUMNEZEU! a răspuns Iisus. Acest om bogat a trebuit să piardă sacul cu bani de aur pentru că voia să-l folosească în scopuri foarte rele. Bietul om a trebuit să-l găsească pentru a-și salva familia de la foame… Iar băiatul care a fost eliberat nu trebuia să ajungă la nava pentru că aceasta se va scufunda în mare…

Morala:

Chiar dacă ceva rău se întâmplă în viața ta, nu dispera, poate așa îți ia Dumnezeu și mai multă durere. Să știi că, dacă Domnul trimite încercări în viața ta, cu siguranță îți va da puterea să le învingi.

Dumnezeu are un motiv pentru toate, trebuie doar să ai încredere în El!

 Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!