Visul nu se îndeplinește? Ești sigur că ești pregătit pentru el?

Visul nu se îndeplinește? Ești sigur că ești pregătit pentru el?

Publicat de Larisa Moldovan pe 5 November 2023 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSfaturi

Universul nu greșește niciodată, el poate transforma un om sărac într-un milionar peste noapte, să-i găsească o soție unui bărbat singur sau să ofere unui șomer jobul visurilor sale.

Visezi să lucrezi în televiziune. Dar când prietenii te filmează, te simți stânjenit, te ascunzi de cameră și le ceri să șteargă înregistrarea. Universul se gândește: “Îi dau teste și el se ascunde în vizuină.” Și astfel, dorința ta nu se îndeplinește.

Visezi să trăiești într-o altă țară. Apoi apar oportunități de a găsi un job și le respingi, spunând că plătesc prea puțin sau, mai rău, te consideri nepotrivit. Universul se gândește: “Vreau să îi ofer o călătorie gratuită în Europa, dar trebuie să participe la un concurs!” Și tu, când vezi concursuri pe rețelele sociale, te gândești: “Doar o altă înșelătorie” și derulezi în jos pe feed-ul tău.

Sau poate visezi la o mașină. Dar nu ai permis de conducere și nu ți-ai cerut nicio creștere salarială la muncă, pentru că te simți stânjenit. Nu vrei să începi un business propriu, chiar dacă te întrebi de mult timp: “Când o să încep?“.

Există MILIOANE de astfel de povești. Oamenii își doresc cu ardoare, își vizualizează visul în zeci de caiete și mănâncă bucăți de hârtie cu dorința sub sunetul clopotelor, dar visul nu se îndeplinește. Interesant, nu-i așa? Poate pentru că noi înșine nu suntem pregătiți pentru dorințele noastre?

Depinde de nivelul dezvoltării tale intuitive și a sensibilității tale să recunoști semnalele mai subtile sau să le vezi doar atunci când lumea te lovește în cap cu un ciocan.

Un exemplu de semnal subtil. Ești contabil și vrei să renunți la job și să călătorești în jurul lumii. Te temi că vei rămâne fără bani și că nu ai încercat niciodată să lucrezi la distanță. Mergi în lift către muncă și auzi o conversație între doi străini care caută un contabil care să lucreze de la distanță. Acțiunile tale: să crezi că e doar o coincidență și să ignori sau să recunoști semnul destinului și să întrebi mai multe detalii!

Dacă nu ai curajul de a te implica în conversația a doi străini în lift pentru visul tău, atunci ce ești în stare să faci? Veți aștepta ca lumea să vă aducă totul pe tavă? Ei bine, așteptați.

Ești pregătit pentru visul tău atunci când:

1. Ai încredere în lume: crezi că totul vine la momentul potrivit, nu ceri “aici și acum” și nu creezi scenarii despre cum ar trebui să se întâmple. Doar crezi că se va întâmpla!

2. Îți asculți propriul tău eu: nu este un vis impus, ci este visul tău personal. Dacă încetezi să mai vrei asta, este în regulă! Nu te chinui să obții ceva ce sufletul tău nu mai dorește.

3. ACȚIONEZI! Chiar și cu pași mici, puțin câte puțin, te îndrepți spre visul tău mare.

4. Nu impui condiții: cu cât există mai multe “dacă-uri”, cu atât mai multe obstacole apar în calea visului tău. Asta înseamnă că nu ești pregătit pentru îndeplinirea lui, dacă pui condiții, chiar și în subconștient.

5. Poți să începi să trăiești visul tău chiar astăzi! Mulți oameni își doresc, de exemplu, o casă lângă mare, să viziteze America sau să călătorească în jurul țării cu autostopul, dar “cumva mai târziu”. Dacă nu ești pregătit să începi chiar acum, atunci nu ești pregătit pentru îndeplinirea visului tău.

Să nu fii pregătit este normal. Să te sacrifici și să faci lucruri împotriva voinței tale nu este normal. Desigur, cu cât visul este mai mare, cu atât teama este mai mare și este mai dificil să ieși din zona ta de confort. Dar, pe de altă parte, euforia pe care o vei simți la final va fi și mai mare.

Dacă ești pregătit pentru visul tău – acționează! Dacă ceva te oprește, trebuie să înțelegi exact ce. Și cu cât mai repede, cu atât mai bine. Fii tu însuți. Nimeni nu va trăi viața pentru tine!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!