Vine un moment in viata cand ne dam seama ca usa sufletului nu o mai putem deschide oricui! Nu din rautate, ci pentru siguranta

Vine un moment in viata cand ne dam seama ca usa sufletului nu o mai putem deschide oricui! Nu din rautate, ci pentru siguranta

Publicat de Larisa Moldovan pe 7 October 2020 in De SufletDezvoltare PersonalaPersonalitate

Viata in general ne-o petrecem deschizand usi. Usa casei, usa de la lift, usa de la camera, usa de la birou, usa sufletului…

In pragul sufletului sunt insa multe usi. Exista usa respectului, cea a increderii, cea a cunoasterii si in final cea a iubirii. Ordinea nu este neaparat aceasta insa trebuie sa recunoastem ca aceste usi exista. Pentru fiecare exista o cheie pentru ca aceste usi nu sunt deschise cum am crede cu totii ci sunt bine incuiate.

Castigand respectul si la randul tau respectand deschizi o usa, acordand incredere si primind la randul tau incredere deschizi a doua usa, incercand sa cunosti si provocand sa fii cunoscut deschizi alta usa. Si, in sfarsit, aratand iubire si la randul tau primind iubire deschizi si aceasta usa.

De ce tot timpul el si ea? Simplu, cheia fiecarei usi are doua capete si amandoi trebuie sa o invarta, insa acele chei nu pot fi scoase din usi decat pe o parte, in functie de situattie, a lui sau a ei. Degeaba iubesti, ai incredere, cauti sa cunosti si respecti, daca nu primesti in egala masura ceea ce oferi cheia nu se va invarti in usa.

Reciprocitatea pentru cine mai are dubii, este solutia unei relatii fericite.

Femeia se teme ca deschizandu-se devine vulnerabila ca atare prefera sa pastreze armura. Barbatul se teme sa patrunda in sufletul femeii, uneori chiar nu vrea, pentru ca asta inseamna asumare, ceva ce in zilele noastre este rara avis.

Eu cred ca barbatul nu ar mai fi atat de temator sa patrunda sufletul femeii, atata vreme cat stie ca sufletul este caimacul ei. Asa cum cred ca nici femeia nu si-ar mai ridica atatea ziduri daca si-ar petrece putin timp sa cunoasca barbatul de langa ea.

Pot insa sa spun ca si unul si celalalt, in multe cazuri, renunta cand vad ce au de facut. Barbatul alege o femeie cu toate usile deschise, caz in care nu mai vorbim despre o cucerire ci in cel mai fericit caz despre o achizitie. Iar femeia va alege un barbat care sa i se supuna situatie in care ea nu are un iubit ci in cel mai fericit caz un vibrator cu suflet.

Ii trebuie si lui dar si ei curaj sa invarta “cheia” si atata timp cat amandoi constientizeaza ca atat in natura cat si in viata suntem guvernati de principiul actiunii si reactiunii atunci acele usi se vor deschide de la sine si nu iti trebuie un efort prea mare sa invarti de cheie.

In pragul sufletului sunt usi. Cheia acestor usi este si va ramane sufletul celuilalt care vrea sa le deschida. Iar usile se vor deschide numai daca cele doua suflete se completeaza.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!