Image

Viata nu te intreaba ce ai facut bun sau rau si, de multe ori, te rasplateste cu rau pentru faptele tale bune…

Publicat de Patricia Esca pe 5 May 2019 in Dezvoltare Personala

“Fii schimbarea pe care vrei s-o vezi în lume “– Mohandas Gandhi

Viata nu te intreaba niciodata daca esti pregatit sau nu de o nenorocire. Nu iti da niciun preaviz si niciun avertisment inainte sa te surprinda cu un necaz, care sa iti prabuseasca intreg universul.

Nu te intreaba daca e prea devreme sau prea tarziu, nici daca e corect sau nu.

Nu te intreaba daca vei suporta sau nu, nici daca esti pregatit sau nu ca sa pierzi tot ce ai.

Nu te intreaba cat de mult iubesti pe cineva sau cat de mult depinzi sufleteste de anumiti oameni, atunci cand ii va rapi de langa tine, obligandu-te sa induri chinul si amaraciunea singuratatii.

Nu te intreaba daca esti copil sau inca prea tanar ca sa iti pierzi parintii.

Nu, viata nu te intreaba nici daca esti sau nu destul de puternic pentru a trece printr-o deceptie.

Nu te intreaba cat ai ras, inainte sa te faca sa plangi, nici cat te-ai bucurat, inainte sa te faca sa suferi.

Citeste si  Zece reguli ale unei femei de succes: este independentă în toate sensurile cuvântului

Nu te intreaba daca meriti sau nu sa fii ranit, batjocorit, umilit, tradat, parasit, judecat.

Nu te intreaba ce ai facut bun sau rau si, de multe ori, te rasplateste cu rau pentru faptele tale bune.

Nu te intreaba daca vei putea trai intr-un alt loc sau daca esti pregatit sa renunti la visele tale si la drumul ales atunci cand iti schimba brusc directia de mers si te smulge din locul in care sufletul tau se simte acasa.

Nu te intreaba cate ai si cate ai sacrificat pentru a avea un ceva, atunci cand te pagubeste de tot ce ai agonisit.

Nu te intreaba cat de fericit ai fost sau daca macar ai fost fericit vreodata, inainte de a te coplesi cu nefericire.

Nu te intreaba daca ai apucat sa traiesti si daca ti-ai implinit macar o parte din vise, inainte sa te loveasca nemilos cu o boala care iti va arata cu pasi uneori lenti si nemilosi sfarsitul. Sfarsitul planurilor tale, viselor tale, gandurilor tale, iar intr-un final, sfarsitul tau.

Citeste si  5 legi ale unei vieți fericite la care puțini oameni se gândesc - de pus în ramă!

Nu. Viata nu te intreaba niciodata nimic. Nu tine cont de cine esti si de ce ai facut bun sau rau. Ea doar iti da un test de supravietuire, o lovitura si te lasa sa te descurci. Si aici apar optiunile… toate sub forma de lectii, unele mai dure altele mai blande, dar in urma carora cu siguranta te vei schimba, de multe ori atat de mult, pana la a nu te mai recunoaste pe tine.

Toate aceste lovituri iti dau ocazia sa iti testezi limitele si sa fortezi depasirea acestora. Iti dau ocazia sa vezi cine te-a iubit cu adevarat si cine te-a iubit doar declarativ si interesat. Iti vor da ocazia sa vezi cine esti, ce poti si ce insemni, atat pentru cei din jurul tau, cat si pentru tine insati.

Cu toate acestea, oricat de multe experiente vei trai, nu vei sti niciodata cate poti indura. Pentru ca oamenii nu isi cunosc limitele. Nu vei sti unde vei ajunge si nici felul in care te vor schimba loviturile primite, care te pot inrai sau te pot face mai bun; te pot transforma intr-un om puternic, increzator, luptator sau te pot transforma intr-un om vulnerabil, speriat, resemnat.

Citeste si  Cele mai frumoase cuvinte despre iertare! - "Sa ne amintim ca cine iarta multe si Dumnezeu ii va ierta multe in ziua judecatii..."

Viata, drumurile, loviturile si oamenii ei, te pot indeparta sau te pot apropia de tine… totul tine doar de alegeri.

Cu multumiri Irinei Binder

Ce ai mai adauga la acest articol? Scrie-ne parerea ta in comentariile de mai jos! Aici invatam impreuna despre viata! Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!


Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Facebook Distribuie pe Telefon

Despre Patricia Esca

Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Patricia, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!