Viata nu te intreaba ce ai facut bun sau rau si, de multe ori, te rasplateste cu rau pentru faptele tale bune…

Publicitate

“Fii schimbarea pe care vrei s-o vezi în lume “– Mohandas Gandhi

Viata nu te intreaba niciodata daca esti pregatit sau nu de o nenorocire. Nu iti da niciun preaviz si niciun avertisment inainte sa te surprinda cu un necaz, care sa iti prabuseasca intreg universul.

Nu te intreaba daca e prea devreme sau prea tarziu, nici daca e corect sau nu.

Nu te intreaba daca vei suporta sau nu, nici daca esti pregatit sau nu ca sa pierzi tot ce ai.

Nu te intreaba cat de mult iubesti pe cineva sau cat de mult depinzi sufleteste de anumiti oameni, atunci cand ii va rapi de langa tine, obligandu-te sa induri chinul si amaraciunea singuratatii.

Nu te intreaba daca esti copil sau inca prea tanar ca sa iti pierzi parintii.

Nu, viata nu te intreaba nici daca esti sau nu destul de puternic pentru a trece printr-o deceptie.

Nu te intreaba cat ai ras, inainte sa te faca sa plangi, nici cat te-ai bucurat, inainte sa te faca sa suferi.

Nu te intreaba daca meriti sau nu sa fii ranit, batjocorit, umilit, tradat, parasit, judecat.

Nu te intreaba ce ai facut bun sau rau si, de multe ori, te rasplateste cu rau pentru faptele tale bune.

Nu te intreaba daca vei putea trai intr-un alt loc sau daca esti pregatit sa renunti la visele tale si la drumul ales atunci cand iti schimba brusc directia de mers si te smulge din locul in care sufletul tau se simte acasa.

Nu te intreaba cate ai si cate ai sacrificat pentru a avea un ceva, atunci cand te pagubeste de tot ce ai agonisit.

Nu te intreaba cat de fericit ai fost sau daca macar ai fost fericit vreodata, inainte de a te coplesi cu nefericire.

Publicitate

Nu te intreaba daca ai apucat sa traiesti si daca ti-ai implinit macar o parte din vise, inainte sa te loveasca nemilos cu o boala care iti va arata cu pasi uneori lenti si nemilosi sfarsitul. Sfarsitul planurilor tale, viselor tale, gandurilor tale, iar intr-un final, sfarsitul tau.

Nu. Viata nu te intreaba niciodata nimic. Nu tine cont de cine esti si de ce ai facut bun sau rau. Ea doar iti da un test de supravietuire, o lovitura si te lasa sa te descurci. Si aici apar optiunile… toate sub forma de lectii, unele mai dure altele mai blande, dar in urma carora cu siguranta te vei schimba, de multe ori atat de mult, pana la a nu te mai recunoaste pe tine.

Toate aceste lovituri iti dau ocazia sa iti testezi limitele si sa fortezi depasirea acestora. Iti dau ocazia sa vezi cine te-a iubit cu adevarat si cine te-a iubit doar declarativ si interesat. Iti vor da ocazia sa vezi cine esti, ce poti si ce insemni, atat pentru cei din jurul tau, cat si pentru tine insati.

Cu toate acestea, oricat de multe experiente vei trai, nu vei sti niciodata cate poti indura. Pentru ca oamenii nu isi cunosc limitele. Nu vei sti unde vei ajunge si nici felul in care te vor schimba loviturile primite, care te pot inrai sau te pot face mai bun; te pot transforma intr-un om puternic, increzator, luptator sau te pot transforma intr-un om vulnerabil, speriat, resemnat.

Viata, drumurile, loviturile si oamenii ei, te pot indeparta sau te pot apropia de tine… totul tine doar de alegeri.

Cu multumiri Irinei Binder

Ce ai mai adauga la acest articol? Scrie-ne parerea ta in comentariile de mai jos! Aici invatam impreuna despre viata! Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala

Nu încerca să intri pe o ușă închisă și nici nu încerca măcar să bați în ea…

Publicitate

Când în viața ta se desfășoară evenimente importante, nu spune nimănui despre ele. Dacă vei păstra tăcerea, vei conserva în interiorul tău puterea și potențialul energetic a tot ce s-a întâmplat.

Atunci când cineva îți relatează despre unele realizări din viața lui, controlează-ți emoțiile și nu te lăsa influențat de cuvintele interlocutorului. Această acțiune te va ajuta să consolidezi o liniște interioară și să fii mult mia rezistent față de factorii din exterior.

Oamenii de știință au ajuns la concluzia că cuvintele sunt capabile să îți modeleze ADN-ul. El este sensibil atât față de informația auditivă, cât și față de cea vizuală. Când vorbești sau când citești, impulsurile electromagnetice sunt propulsate până la receptori, influențând răspunsurile acestora.

Rugăciunea declanșează acțiunea resurselor de rezervă a aparatului genetic, iar blestemele afectează dezvoltarea sănătoasă a organismului.

Cuvintele au un rol profund transformator în viața noastră cotidiană.

Cuvintele nu doar ne influențează, ele ne formează realitatea. Calitatea vieții tale depinde de discuțiile și conversațiile pe care le duci. Cuvântul îți influențează existența asemeni unui lucru pe care îl arunci într-un lac. Apa își va schimba forma odată cu obiectul care o va perturba.

Când spui “Nu pot să cred”, cel mai des în raport cu un bun pe care îl posedă o altă persoană, îți minimalizezi șansele de a avea și tu acel lucru.

Spunând “Sunt grasă” îți programezi organismul să-și modifice metabolismul ca să fii predispusă spre obezitate.

Spunând “Sunt slabă” te vei percepe drept un om slab și spiritual. În schimb ai putea spune că ai un corp bine proporționat și deodată te vei simți mai bine.

Când spui “Nu am bani” mărești riscul unui deficit financiar. Mai bine ai spune că ai bani îndeajuns pentru a te putea bucura de viață. Gândurile tale se materializează, de aceea este în favoarea ta să înlocuiești o atitudine negativă cu una pozitivă.

Când spui ”Sănătate” unei persoane în semn de mulțumire, îi oferi din sănătatea ta.

Cuvintele “Eu nu am nimic” te va predispune la lipsuri.

Publicitate

Fii mult mai calculat și cumpănit în fiecare cuvânt pe care îl pronunți și viața ta va deveni mult mai calitativă emoțional și material.

Se poate întâmpla că de nenumărate ori acționezi în favoarea unei cauze, însă nimic nu se schimbă. Înseamnă că acel lucru nu e menit să se realizeze. În orice caz, cu siguranță nu în viitorul apropiat.

Ineficiența acțiunilor tale relevă faptul că nu ai ales persoana potrivită, sau locul de muncă care să îți satisfacă cerințele, sau circumstanțele îți sunt nefavorabile.

Cu toată că poate acum treci prin momente dureroase, chiar și nedreptatea care ți se face este în favoarea ta. Peste câțiva ani vei fi recunoscătoare destinului că te-a protejat de alte suferințe.

Când am fost la un interviu pentru angajare m-am întristat că nu am avut succes, însă în scurt timp am aflat că angajații erau înlocuiți cu alții noi la fiecare jumătate de an.

Mă simțeam foarte deprimată atunci când comunicam cu un băiat, iar el nu mă invita să ieșim. Am fost înștiințată mai târziu că el era într-o relație cu o altă fată, fiind prea puțin preocupat de sentimentele mele.

Câțiva ani în urmă mă confruntam cu o problemă serioasă în legătură cu apartamentul. Nu am reușit să mediez această întrebare cu proprietarul. Am fost nevoită să nu mai insist în acest sens și să mă interesez de alte variante ca să rezolv problema. Am găsit ceva mult mai bun.

Am observat cum unele femei, după o relație îndelungată, își presează partenerii să le ceară în căsătorie. Această acțiune este o greșeală evidentă care nu va armoniza relația cuplului.

Este un adevăr: nu încerca să intri pe o ușă închisă și nici nu încerca măcar să bați în ea.

Însă fiecare trebuie să ajungă la esența acestor cuvinte în mod individual. Când ai facut câțiva pași într-o direcție și drumul este închis, întoarce-te și mergi în altă direcție.

Poți experimenta și diversifica abordările situației, să schimbi algoritmul și să planifici din nou.

Va veni timpul când toate ușile ți se vor deschide, doar reevaluează-ți prioritățile.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet