Un fermier scoțian se întorcea acasă și trecea pe lângă o zonă mlăștinoasă. Deodată a auzit strigăte de ajutor. Fermierul s-a repezit să ofere ajutor și a văzut un băiat, care era blocat în groaznicul său abis de noroiul mlaștinii.
Băiatul a încercat să iasă din lutul mlaștinii, însă fiecare mișcare a lui l-a condamnat la moarte iminentă. Acesta țipa de disperare și frică.
Fermierul a tăiat repede o ramură groasă, s-a apropiat cu prudență și i-a întins ramura salvatoare celui care se chinuia să nu se scufunde de tot. În final, băiatul a ieșit în siguranță. Tremura, nu se m-ai putea opri din lacrimi și nu-i venea să creadă că a ieșit, dar principalul lucru – a fost salvat!
– Vino la mine acasă, i-a sugerat fermierul.
– Trebuie să te liniștești, să te usuci și să te odihnești.
– Nu, nu, – clătină băiatul din cap, – tatăl meu mă așteaptă. Este foarte îngrijorat, cred.
Privind cu recunoștință în ochii salvatorului său, băiatul a fugit …
Dimineața, fermierul a văzut cum o trăsură frumoasă trasă de cai de rasă pură se îndrepta spre casa lui. Un domn bogat îmbrăcat a ieșit din trăsură și a întrebat:
– Bine te-am găsit fermiere, tu ești cel care ieri ia salvat viața fiului meu?
– Da, eu sunt, a răspuns fermierul.
– Cât de mult îți datorez?, întrebă vizitatorul…
– Nu mă jigniți, domnule. Nu îmi datorați nimic, pentru că am făcut ceea ce ar fi trebuit să facă orice om când cineva are nevoie de ajutor.
– Nu, nu pot să o las așa, ai salvat viața fiului meu. Spune-mi cât vrei – a insistat vizitatorul.
– Nu vreau să mai vorbesc despre acest subiect. La revedere. Fermierul s-a întors să plece. Și apoi fiul său a sărit pe verandă.
– Este fiul tău? A întrebat oaspetele bogat.
– Da, a răspuns fermierul mândru, mângâind capul băiatului.
– Haide să face o înțelegere. Îl voi lua pe fiul cu mine la Londra și îi voi plăti școala. Dacă este la fel de nobil ca tatăl său, atunci nici tu, nici eu nu vom regreta această decizie.
Fermierul a fost de acord.
Anii au trecut … Fiul fermierului a absolvit liceul, apoi – facultatea de medicină și, în curând, numele său a devenit faimos în lume ca fiind omul care a descoperit penicilina. Se numea Alexander Fleming.
Cu toate acestea, soarta a reunit din nou aceste două familii în cel mai uimitor mod.
Înainte de război, fiul aceluiași domn a mers la una dintre cele mai bune clinici din Londra cu o formă severă de pneumonie. Ce credeți că i-a salvat viața?
– Conform legendei, penicilina care a fost descoperită de Alexander Fleming, fiul fermierului.
Domnul bogat care l-a educat pe Fleming, fiul fermierului, se numea Randolph Churchill. Iar fiul său se numea Winston Churchill, care mai târziu a devenit prim-ministru al Angliei.
Winston Churchill a spus odată: „Tot ceea ce faceți vi se va întoarce”.
P.S. Povești similare s-au întâmplat și se vor întâmpla. Ele sunt o reflectare a legilor prin care funcționează cu adevărat această lume. Legea bumerangului există întotdeauna!
Modul ei de acțiune este foarte simplu: dacă ai făcut bine, vei primi binele; dacă ai făcut răul, oricum se va întoarce. Și greșește cine crede că dacă astăzi nu a pățit nimic, atunci asta nu se va întâmpla mâine, sau poate peste un an sau peste 20 de ani.
Să fiți binecuvântați!