Viata este precum un ocean adanc si plin de mistere.. cu cat ai sufletul mai bun, cu atat ai mai mult de suferit…

Viata este precum un ocean adanc si plin de mistere.. cu cat ai sufletul mai bun, cu atat ai mai mult de suferit…

Publicat de Larisa Moldovan pe 5 June 2019 in De Suflet

Atunci cand incepi sa-ti traiesti cu adevarat viata, sa realizezi ce presupune ea si ce trebuie sa faci e ca si cum te-ai trezi deodata in mijlocul oceanului. Inaintezi, putin cate putin, uneori grabit, marind viteza, alteori, plutind in deriva purtat de valuri. Si pentru inceput ti se pare simplu. Ba mai mult, ai impresia ca tu esti unicul stapan al vietii tale si ca nimeni si nimic nu te poate zdruncina.

Sunt zile in care soarele se oglindeste in apa limpede, iar tu esti fericit pentru linistea care te inconjoara si zile in care de nicaieri apar nori negri, vestitori de furtuni periculoase pe care n-ai cum sa-i eviti si nici sa-i alungi. Vei ramane acolo unde esti, asteptand sa treaca furtuna de la sine sau vei lupta, vei indura frigul si ploaia care iti biciuie fata si poate ca nici nu vei observa lacrimile care o iau la fuga pe obraji in jos, confudandu-le cu stropii de ploaie.

Vor fi momente cand vei fi invins desi ai luptat cu vitejie. Te vei aduna de unde ai cazut si vei merge mai departe pentru ca soarele iti va fi zambit din nou.

Apoi iti vei simti din nou inima plina de miracolul si frumusetea fiecarui rasarit si vei admira tacut, ganditor fiecare apus.

Iar timpul va trece. Vei invata sa accepti ca zilele linistite vor fi mereu urmate de cele pline de furtuni si invers. Iti vei insusi faptul ca valurile iti pot fi prieteni si dusmani deopotriva si ca cele mai importante batalii le vei duce in singuratate.

Vei pastra in adancul tau cate o comoara de la fiecare om care iti va iesi in cale si cu timpul, doar cu timpul, poate vei invata sa te aperi si de rechini…

Oamenii buni la suflet mereu au avut de patimit. Li s-a reprosat ca nu inteleg lumea, li s-a spus ca nu vor avea niciodata sustinere, li s-a adresat cuvinte ofensatoare si priviri trufase. Si totusi, ei au ramas buni.

Au continuat sa ofere sprijin chiar si atunci cand erau respinsi. Au incercat sa schimbe aceasta lume, demonstrand ca nu intotdeauna banii pot rezolva tot, scrie articolegenerale.eu.

Au iubit mai mult, au inteles mai mult, au ascultat mai bine. Si pana la urma au fost mai fericiti.

E greu sa fii bun in ziua de azi. E greu sa faci fata profitorilor, hotilor si oamenilor de bani gata. E greu sa ajungi undeva fara sa dai mita sau fara sa te inchini in fata primului nemernic. E greu sa iubesti, chiar daca nu esti iubit la fel de mult.

E dificil si uneori pare imposibil, dar starea asta de bunatate face toti banii si tot statutul din lume. Pentru ca exact din momentul in care refuzi sa fii ca ei, cei grosolani si reci, ajungi deasupra lor. Si nu depinzi de nimeni.

Cu cat e mai bun sufletul, cu atat e mai greu destinul. Dar viata devine al naibii de frumoasa!

Esti liber, esti sincer si esti gata sa lasi deoparte lumea in culori sumbre.

Poti iubi cum vrei, poti oferi cat vrei, poti sa te dedici unei clipe si sa fii un om fericit anul imprejur.

Lasa toate prostiile, lasa grijile, invidia si orgoliul.

Ce ai mai adauga la acest articol? Scrie-ne parerea ta in comentariile de mai jos! Aici invatam impreuna despre viata! Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!