Viata este in mainile tale, de tine depinde daca esti fericita sau trista. Suntem responsabili pentru greselile noastre insa si pentru victorii

Viata este in mainile tale, de tine depinde daca esti fericita sau trista. Suntem responsabili pentru greselile noastre insa si pentru victorii

Publicat de Larisa Moldovan pe 2 May 2018 in De Suflet

A fost odata un barbat caruia i-a murit sotia, astfel incat el locuia impreuna cu cele doua fete ale sale, care erau din fire foarte curioase si inteligente. Fetele ii puneau mereu multe intrebari… la unele stia sa le raspunda, la altele nu…

Tatal lor isi dorea sa le ofere cea mai buna educatie, de aceea intr-o zi si-a trimis fetele sa petreaca o perioada de timp in casa unui intelept. Acesta stia intotdeauna sa le raspunda la intebarile pe care ele le puneau.

La un moment dat una dintre ele a a adus un fluture albastru pe care planuia sa il foloseasca pentru a insela inteleptul.

-Ce vei face? o intreba sora ei.

-O sa ascund fluturele in mainile mele si o sa intreb inteleptul daca e viu sau mort. Daca va zice ca e mort, imi voi deschide mainile si il voi lasa sa zboare. Daca va zice ca e viu, il voi strange si il voi strivi. Si astfel orice raspuns va avea, se va insela!Imagine similară

Cele doua fete au mers intr-o clipa la intelept si l-au gasit meditand.

-Am aici un fluture albastru. Spune-mi, inteleptule, e viu sau mort?

Foarte calm, inteleptul surase si ii zise:

-Depinde de tine… fiindca e in mainile tale!

Asa este si viata noastra, prezentul si viitorul nostru. Nu trebuie sa invinovatim pe nimeni cand ceva nu merge: noi suntem responsabili pentru ceea ce dobandim sau nu. Viata noastra e in mainile noastre, ca si fluturele albastru. De noi depinde sa alegem ce vom face cu ea. Viata fiecaruia dintre noi este aidoma fluturelui albastru. Este in mainile noastre. De noi depinde daca e “vie” sau “moarta”. Noi suntem singurii responsabili de greselile, dar si de victoriile noastre.

Citeste si o poveste minunata de Paulo Coelho

Un baietel intra in bucatarie si vede ca bunica lui scrie o scrisoare. Foarte curios, micutul il intreaba: “Scrii o poveste care ni s-a intamplat noua? Sau scrii o poveste despre mine?”

Bunica se opreste din scris, zambeste cu ochi calzi si ii raspunde nepotului: “Este adevarat, scriu o poveste despre tine. Dar, mai important decat cuvintele pe care le astern este creionul cu care scriu. Cand vei fi mare mi-ar placea sa fii ca el.”

Intrigat, baiatul se uita la creion. Nu pare foarte special: “Dar este la fel ca toate creioanele pe care le-am vazut in viata mea.” – a raspuns copilul.

Bunica: “Asta depinde de felul in care privesti lucrurile. Exista cinci calitati la creion pe care, daca reusim sa le mentina, o persoana va fi intotdeauna fericita si va trai in buna pace cu lumea.

Prima calitate: Poti sa faci lucruri mari, dar sa nu uiti niciodata ca exista o mana care iti ghideaza pasii. Pe aceasta mana o numim Dumnezeu si el ne conduce mereu conform dorintei lui.

A doua calitate: Din cand in cand, trebuie sa ma opresc din scris si sa folosesc ascutitoarea. Asta inseamna un pic de suferinta pentru creion dar, dupa ce il ascut, el va fi mult mai bun. Asadar, trebuie sa stii sa suporti unele dureri pentru ca ele te vor face mai bun.
A treia calitate: Creionul imi da voie sa folosesc guma pentru a sterge in cazul in care gresesc. Trebuie sa intelegi si tu ca a corecta un lucru nu inseamna neaparat ceva rau. Te ajuta sa te mentii pe drumul drept in viata.

A patra calitate: La creion nu este important lemnul din exterior, ci mina de grafit din interior. Tot asa, ingrijeste-te de ce se intampla in sufletul tau.

Si, in sfarsit, a cincea calitate: Creionul lasa intotdeauna o urma. Tot asa, sa stii ca tot ce faci in viata va lasa un semn, o urma, asa ca incearca sa fii constient de fiecare fapta a ta.

sursa material: “Like the Flowing River” by Paulo Coelho

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!