Vezi care sunt cele mai impresionante poduri din lume. O sa ramai surprins, China e pe primul loc

Publicitate

Fie ca vorbim despre celebrele Tower Bridge din Londra sau Podul Brooklyn din New York, fie ca vorbim despre podurile mai recente, care leaga tarile nordice intre ele, de exemplu, sau de cele din Asia, care sunt adevarate opere de arta arhitecturala, lumea este impanzita cu astfel de constructii care mai de care mai impunatoare si mai rezistente.
De la celebrele podete din Venetia sau cele neconventionale care traverseaza canalele din Amsterdam, pana la viaductele de zeci de kilometri lungime construite in mijlocul marilor, inginerii constructori au folosit tehnologii inovatoare pentru ca mastodontii de fier sau de piatra sa treaca testul timpului si al suprasolicitarii.

In mod constant, arhitectii si inginerii au inventat noi tehnologii si au creat de fiecare data un alt design deosebit, totul pentru a crea o constructie mai mare, mai buna si mai spectaculoasa decat toate cele dinainte.

Iata mai jos doar cateva dintre cele mai spectaculoase poduri si viaducte construite de-a lungul anilor:

Tower Bridge, Londra, Marea Britanie

Ponte Vecchio, Florenta, Italia

Pont du Gard, Franta

Khaju Bridge, Iran

Podul Bosfor, Istanbul, Turcia

Podul Brooklyn, NY, SUA

Podul Erasmus, Rotterdam, Olanda

Fehmarn Belt Bridge, leaga Hamburgul (Germania) de Copenhaga (Danemarca)

Gateshead Millennium Bridge, leaga Gateshead de Newcastle, Marea Britanie

Publicitate

Podul Golden Gate, San Francisco, SUA

Podul din Golful Hangzhou, China

Podul Kawazu, Japonia

Podul cu apa de la Magdeburg, Germania

Viaductul Millau, Franta

Podul Nanpu, Shanghai, China

Podul Oresund, leaga Copenhaga (Danemarca) de Malmo (Suedia)

Red Bridge, Amsterdam, Olanda

Tsing Ma Bridge, Hong Kong, China

Podul Vasco da Gama, Lisabona, Portugalia

Publicitate
Alte Articole
Articole

Pozitia in care dormi iti spune ce fel de caracter ai

Publicitate

Spune-mi cum dormi, ca sa-ti spun cine esti. Fiecare dintre noi isi alege o pozitie de somn, in care se simte cel mai bine si odihnita.

Iata ce ne spune despre acestea:

Pe burta

Daca dormi pe burta, cu fata-n jos, inseamna ca esti incapatanata, dar foarte serioasa. Ai convingeri puternice si nu te lasi pana nu faci ceea ce-ti propui. Sustii cu tarie un lucru doar atunci cand sunt sigura de el. In viata de cuplu, esti serioasa si fidela si nu accepti tradarile. Atunci cand partenerul calca stramb, esti neiertatoare.

Partea stanga

Esti o persoana calma si pasnica. Nu esti nici prea dinamica, nici prea sensibila, ci undeva la mijloc. Obtii destul de mult in viata si destul de usor, dar nu esti macinata de ideea realizarii. In general, e multumesti cu ce ai. Esti onesta, iar familia si prietenii se pot baza pe tine. De multe ori, iti ofera ajutorul chiar si atunci cand nu ti se cere.

Publicitate

Cu fata in sus

Dormi cu fata in sus? Inseamna ca esti increzatoare si optimista si grijile celorlalti nu te afecteaza. Nu-ti place sa-ti faci planuri pentru a nu te deziluziona daca acestea nu se realizeaza. Dornica de autodepasire, te instruiesti mereu, invatand cu usurinta lucruri noi, chiar si in pragul pensionarii. Esti/vei fi o mama grijulie si o sotie fidela, uneori cam pisaloaga.

In pozitia fetusului

Este pozitia de somn preferata de peroanele increzatoare si naturale. Spui ceea ce gandesti, in general nu minti, poate doar prin omisiune si asta pentru a-i proteja pe cei din jur. In viata, vezi jumatatea plina a paharului, esti o companie placuta si o prietena de nadejde. Tanjesti dupa protectie, intimidate si liniste. Esti putin increzatoare in fortele proprii si simti nevoia, in permanenta, de protectie. Deseori calci stramb, dar o fai atunci cand nu gasesti la partenerul de viata protectia de care ai nevoie.

Publicitate
Alte Articole
LifeStyle
Personalitate