Verificați-vă ficatul de toxine. 9 semne de îngrijorare serioasă

Verificați-vă ficatul de toxine. 9 semne de îngrijorare serioasă

Publicat de Larisa Moldovan pe 11 January 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Ficatul este cea mai mare glandă din organism, care produce hormoni și enzime, neutralizează toxinele și participă la procesele metabolice. Cu toate acestea, în timp, toxinele se acumulează în ficat din cauza diferiților factori. Apoi se confruntă cu o povară și mai mare și nu face față întotdeauna funcțiilor sale.

Dacă aveți chiar și cele mai mici simptome de afectare a ficatului, consultați medicul dumneavoastră.

Semne de afectare a ficatului de către toxine

1. Durere sau greutate la nivelul abdomenului superior

Dacă mănânci prea multe grăsimi, ficatul tău se poate mări. Simți o presiune în piept și în zona abdomenului superior. Acesta este, de asemenea, un posibil semn că ficatul este plin de toxine.

2. Greață

Greața este un posibil semn că ceva nu este în regulă cu ficatul. Este posibil să vă simțiți rău după ce consumați alimente grase. Fiți atenți la simptome precum probleme intestinale, greață, amețeli și, uneori, vărsături și diaree.

3. Piele sensibilă și îngălbenirea albului ochilor

Dacă ficatul este plin de toxine, acesta afectează pielea: apar iritații și erupții cutanate. În plus, albul ochilor poate deveni galben. Acest lucru se întâmplă atunci când există prea multă bilirubină în sânge, pe care ficatul nu o mai poate procesa.

4. Oboseală și slăbiciune

Persoanele cu probleme hepatice se simt adesea obosite și nu au apetit. Dacă aceste simptome persistă și nu sunt din cauza efortului fizic, consultați un medic.

5. Temperatura

Uneori, când sunt probleme cu această glandă, pacienții prezintă dureri abdominale și un sentiment de oboseală extremă. Dacă aveți aceste simptome, ar trebui să vă verificați temperatura corpului.

Dacă este ridicată, subfebrilă, este un posibil semnal că există un proces inflamator sau infecțios în organism.

6. Dureri musculare

Dacă aveți dureri constante la nivelul mușchilor și articulațiilor sau vânătăi pe piele și umflături la nivelul picioarelor, acest lucru poate fi un semn că ficatul nu funcționează corect.

7. Decolorarea urinei și a fecalelor

Dacă ficatul nu își îndeplinește sarcinile, urina poate deveni mai întunecată și fecalele deschise.

8. Mâncărime

Pielea poate începe să te mănânce din cauza starii biliare. Astfel, organismul răspunde la toate toxinele acumulate pe care ficatul nu a reușit să le neutralizeze.

9. Sângerări

Acesta este un simptom rar, dar se întâmplă. Sângerările frecvente ale nasului care apar fără niciun motiv aparent se datorează lipsei factorilor de coagulare din cauza funcției hepatice slabe.

Simptomele pot varia în funcție de cauza excesului de toxine din ficat și de natura substanțelor toxice. Prin urmare, este necesar să consultați un medic!

Ce trebuie făcut pentru a proteja ficatul?

Ficatul este ca un filtru care curăță în mod constant sângele uman de substanțe nocive.

Dușmani ai ficatului:

  • alcool,
  • alimente grase,
  • lipsa activității fizice,
  • suplimente pentru slăbit,
  • utilizarea prea frecventă a analgezicelor.

Produse pentru sănătatea ficatului

Pentru ca ficatul să fie sănătos, este necesar nu numai să renunți la obiceiurile proaste ci și să îi învingi pe toți „dușmanii”, ci și să ai o alimentație corectă. Este benefic să beți suficientă apă. Și includeți și în dietă următoarele alimente: brânză, miere, cereale, sfeclă, morcovi, dovlecei, mere, banane, piersici, caise, pere, turmeric.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!