Varza murată este mai puternică decât probioticele

Varza murată este mai puternică decât probioticele

Publicat de Larisa Moldovan pe 13 February 2021 in SanatateSfaturi

Varza este unul dintre cele mai benefice alimente pe timp de iarnă. Aceasta ajută la înmulțirea bacteriilor benefice din intestine. Astfel, îmbunătățește sistemul imunitar și împiedică dezvoltarea diferitelor tipuri de microflore patogene, infecții virale și fungice.

Zeama de varza conține si aminoacidul L-glutamina, care are proprietatea de a întări peretele intestinal. Nu întâmplător, varza murată este recomandată pentru profilaxia împotriva ulcerelor gastrice și duodenale. O jumătate de ceașcă de zeamă de varză murată conține doza zilnică de vitamina K, care are un efect pozitiv asupra părului și a dinților.

Varza murată conține multe substanțe benefice cu efect antiinflamator, care reduc și nivelul colesterolului rău din sânge. De asemenea, varza murată este bogată în vitamina B12, astfel este recomandată pentru persoanele cu un astfel de deficit. Vitamina B12 nu se găsește în varza proaspătă, dar conține microorganisme care o produc. Prin urmare, abia după ce varza fermentează, va conține vitamina B12. Varza murată este atât o sursă de probiotice, cât și de prebiotice. Conține un număr mare de bacterii importante pentru organism cum ar fi lactobacili și bifidus.

Cercetătorii susțin că zeama de varză depășește chiar și pastilele probiotice în conținutul bacteriilor benefice. Mulți oameni suferă de probleme stomacale și intestinale din cauza utilizării excesive a antibioticelor și a altor medicamente. Conținutul crescut de metale grele, care intră în organism în diferite moduri din mediul înconjurător, precum și aportul regulat de alimente procesate industrial au, de asemenea, un impact negativ asupra corpului. Aceste probleme se pot rezolva ușor cu ajutorul verzei murate. Probioticele îmbunătățesc semnificativ imunitatea, ajutând la tratarea bolilor legate de toxine și malnutriție.

Varza murată conține mai multă vitamina C decât lămâile

Nutriționiștii au ajuns la concluzia că vitaminele conținute de varza murată pot contribui la creșterea imunității.

„Mulți oameni cred că citricele sunt pe primul loc în ceea ce privește conținutul de vitamina C, dar de fapt acest lucru nu este adevărat. Cea mai multă vitamina C se găsește în ardeii roșii sau în varza murată. Au de 10 ori mai multă vitamina C decât portocalele, de aceea este foarte bine să o consumați pe timp de iarnă. Dacă îți plac portocalele, este minunat, dar dacă ai aciditatea ridicată sau, din anumite motive, nu aveți acces la portocale, atunci varza murată este un înlocuitor, mai mult decât bun.”

„Varza murată este, de asemenea, un probiotic natural pentru intestine, datorită faptului că este un produs fermentat, aceasta este un probiotic minunat pentru menținerea microflorei intestinale.”

Ție îți place varza murată? Dacă da, înseamnă că ai o imunitate foarte bună pe timp de iarnă.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!