Usturoiul este cel mai bun aliment pentru sănătatea și funcționarea corectă a inimii

Usturoiul este cel mai bun aliment pentru sănătatea și funcționarea corectă a inimii

Publicat de Larisa Moldovan pe 15 December 2020 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Dacă sunteți în căutarea unui mod natural de a vă sprijini inima, nu căutați altceva înafară de usturoiul simplu. Un superaliment în toate sensurile cuvântului, această rudă mirositoare a cepei este considerată în multe culturi din întreaga lume a fi eficientă în prevenirea și tratamentul diferitelor tipuri de tensiune arterială, inclusiv hipertensiunea.

Usturoi pentru sănătatea inimii

Potrivit oamenilor de știință, capacitatea usturoiului de a reduce semnificativ riscul de a dezvolta hipertensiune arterială se datorează în mare parte prezenței sulfurilor de usturoi și a alicinei.

Alicina este o substanță care are capacitatea de a relaxa vasele de sânge, normalizând astfel tensiunea arterială. Un studiu recent a remarcat chiar că eficiența usturoiului atunci când vine vorba de reducerea nivelului ridicat de sânge la om a fost similară cu cea a medicamentelor antihipertensive.

Acest lucru este important deoarece creșterea constantă a tensiunii arteriale este un factor de risc asociat cu probleme grave de sănătate, cum ar fi bolile de inimă, accidentul vascular cerebral și, uneori, chiar moartea.

Dar asta nu e tot.

Sa demonstrat că usturoiul are și alte proprietăți care pot favoriza sănătatea bună a inimii și a sângelui, cum ar fi scăderea nivelului de colesterol. Această abilitate, spun specialiștii, este mai evidentă la persoanele cu colesterol ridicat, observând că suplimentele care conțin usturoi au fost capabile să scadă nivelul colesterolul rău la acești oameni cu aproximativ 10-15 la sută. Nu a avut niciun efect asupra nivelului bun de colesterol la aceiași oameni.

Usturoiul are o serie de proprietăți care îmbunătățesc sănătatea: de exemplu, ajută la normalizarea tensiunii arteriale și a colesterolului.

Reglează tensiunea arterială. Studiile pe animale arată că extractul de usturoi poate ajuta la readucerea tensiunii arteriale la niveluri normale. Conform studiilor clinice, usturoiul îmbunătățește starea la peste 80% dintre persoanele cu tensiune arterială crescută.

Reduce nivelul colesterolului. Oamenii de știință au descoperit că, consumul regulat de usturoi scade nivelul colesterolului și previne acumularea colesterolului de-a lungul arterelor, crescând riscul de atac de cord, accident vascular cerebral și alte probleme cardiovasculare.

Îmbunătățește sănătatea inimii. Pe lângă efectele sale benefice asupra nivelului de colesterol și a tensiunii arteriale, legumele picante ajută și la relaxarea vaselor de sânge dure și la prevenirea formării cheagurilor de sânge.

Reduce durata răcelilor. Medicina tradițională chinezească recomandă utilizarea usturoiului pentru a ajuta la respirație, pentru a curăța tractul nazal de bacterii și viruși. Experții consideră că efectul de curățare se datorează proprietăților de stimulare a imunității a usturoiului.

Menține o sănătate osoasă bună. Studiile au arătat că usturoiul poate fi benefic pentru femei în timpul menopauzei – le crește nivelul hormonului estrogen. Acesta din urmă este o componentă importantă a sănătății oaselor, a coloanei vertebrale, deoarece stimulează producția de celule osoase. Consumarea usturoiului poate reduce riscul de a dezvolta osteoporoză, artrită.

Întărește funcția creierului. Moleculele instabile de radicali liberi pot provoca inflamații în creier, ceea ce accelerează declinul funcției cognitive legat de vârstă. Usturoiul conține puternicul antioxidant S-alilcisteină, care oprește inflamația și combate tulburările cognitive și bolile cerebrale.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!