Deși nu vor înlocui o alimentație completă și nu îți vor oferi absolut toate vitaminele necesare, ar trebui să consumi regulat aceste produse, deoarece sunt foarte benefice pentru sănătatea organismului.
Beneficiile acestor trei produse:
- Au efecte vindecătoare pentru organism;
- Conform statisticilor, aceste produse sunt adesea incluse în alimentația centenarilor;
- Sunt la îndemâna tuturor.
Usturoi
Când mâncați un cățel de usturoi, vă dezinfectați cavitatea bucală, un loc în care trăiesc un număr imens de microbi patogeni. Așadar, protejați-vă tractul gastro-intestinal de riscul de dezvoltare a anumitor boli.
Dacă consumați usturoi, substanțele conținute de acesta se transformă instantaneu într-un remediu de vindecare miraculos care, atunci când intră în fluxul sanguin, ajută la producerea de hidrogen sulfurat. Sulfura de hidrogen este foarte necesară pentru vasele de sânge, deoarece le ameliorează spasmul și le crește elasticitatea, ceea ce înseamnă că normalizează tensiunea arterială și accelerează fluxul sanguin. Acest lucru reduce semnificativ riscul de a dezvolta boli cardiovasculare.
De asemenea, usturoiul luptă activ împotriva colesterolului rău, scăzând nivelul acestuia. Dacă consumați usturoi, vă protejați de ateroscleroză, una dintre principalele cauze ale îmbătrânirii.
Pe lângă cele de mai sus, usturoiul previne dezvoltarea osteoartritei, are un efect bun asupra stării pielii (inclusiv ameliorarea erupțiilor și inflamațiilor) și îmbunătățește starea mentală, tonifică și îmbunătățește starea de spirit. Toate acestea sunt fapte dovedite.
Curmale
Numeroase studii au arătat că, curmalele sunt bogate în fibre, aminoacizi și antioxidanți (există cantități mult mai mari în curmale decât în prune uscate sau smochine), pot influența activ oxidarea și inflamația generală a corpului (doi dintre cei patru factori principali ai îmbătrânire), ajută la combaterea daunelor cauzate de radicalii liberi și la scăderea colesterolului rău, menținând astfel sănătatea vaselor de sânge.
În plus, curmalele îmbunătățesc funcționarea creierului (cresc productivitatea acestuia și accelerează transmiterea impulsurilor nervoase), echilibrează starea psihică și normalizează sistemul digestiv.
Mere
Merele sunt o comoară pentru corpul uman. Sfatul notoriu de a mânca un măr pe zi a apărut pentru prima dată în scris în urmă cu multe secole. De atunci, adevărul acestei afirmații a fost dovedit în repetate rânduri.
Merele sunt o minunată sursă de pectină, fibre, vitamina C, antioxidanți și multe alte substanțe benefice. S-a demonstrat că consumul regulat de mere reduce semnificativ riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral. Un studiu a descoperit faptul că merele îmbunătățesc performanțele cognitive și previn dezvoltarea bolii Alzheimer. În plus, ele cresc densitatea osoasă în osteoporoză. Și, de asemenea, au un efect pozitiv asupra activității stomacului și a intestinelor și ajută perfect la eliminarea de toxine.
Cu toate acestea, trebuie să țineți minte: merele sunt bogate în fructoză, astfel încât persoanele supraponderale trebuie să limiteze consumul. De asemenea, dacă sunt consumate prea des, merele pot deteriora smalțul dinților. De aceea se recomandă să vă spălați pe dinți după ce mâncați mere.
Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.