Urmează aceste 6 sfaturi simple pentru a-ți vindeca rănile sufletului

Urmează aceste 6 sfaturi simple pentru a-ți vindeca rănile sufletului

Publicat de Larisa Moldovan pe 13 December 2020 in De SufletDezvoltare PersonalaLecții de viațăSfaturiViata

Din păcate, suntem blocați într-o lume care oscilează constant între certuri și conflicte. De aceea, vindecarea sufletului ar trebui să fie unul dintre primele lucruri de pe lista priorităților fiecărei persoane, deoarece acesta este singurul mod în care suntem capabili să rezistăm negativității externe.

Este important să recunoaștem existența haosului emoțional din sufletele noastre. Vindecarea începe cu recunoașterea că există o problemă sentimentală. Nu ne putem vindeca cu adevărat până nu ajungem la rădăcina problemei.

Iată 6 sfaturi care te vor ajuta să-ți vindeci sufletul:

1. Învață să te iubești pe tine însuți

Da, ideea că ar trebui să te iubești pe tine însuți poate părea egoist, dar, de fapt, te învață niște calități foarte importante precum bunătatea, pacea interioară și iubirea, atât pentru tine, cât și pentru cei din jur. Suntem capabili să vindecăm lumea numai după ce vindecăm rănile din propria noastră inimă. Pe măsură ce te vindeci pe tine însuți, vei fi eliberat nu numai de povara emoțională, ci și de toată negativitatea sau suferința pe care viața ți-a adus-o.

2. Caută propriul mod de a-ți calma sufletul

Fiecare persoană este unică. Acesta este motivul pentru care o singură metodă nu pentru funcționa pentru toată lumea. Fiecare dintre noi va trebui să-și aleagă propria modalitate de a-și vindeca sufletul, sau chiar mai multe. Nu căuta un răspuns comun, pentru că pur și simplu nu există. Vezi ce ți se potrivește, găsește-ți un loc și o activitate de liniște sufletească, un loc în care poți arunca masca și să fii tu însuți.

3. Lasă durerea să plece

Durerea emoțională adânc înrădăcinată în suflet și negativitate ne afectează sufletul. Deși în majoritatea cazurilor această negativitate nu este vizibilă cu ochiul liber, ea se manifestă adesea în exterior prin furie și durere. Dar, în ciuda suferințelor pe care ni le provoacă aceste răni, rareori încercăm să căutăm rădăcina problemelor. Trebuie să ne confruntăm cu frica și durerea, trebuie să o lăsăm să treacă prin noi pentru a ne putea elibera de ea.

4. Pune-ți durerea pe hârtie

Scrierea durerilor într-un caiet poate fi terapeutică. Punând durerea și negativitatea pe hârtie, o împiedici să se manifeste în alte feluri, dar și să crească. Nu trebuie neapărat să faci acest lucru sub formă de scriere, poți exprima ceea ce te deranjează sub formă de desene, cântece și chiar dans. Acest lucru îți permite să înțelegi mai bine durerea și să o faci să treacă mai repede.

5. Caută motivul durerii

Pe măsură ce înțelegem exact care este sursa durerii noastre, devenim mai conștienți de modul în care o putem vindeca. Unii oameni au nevoie de liniștea singurătății pentru asta, pe când alții au nevoie de comunicarea cu prietenii și rudele. În timp ce sfaturile familiei și ale profesioniștilor pot fi de ajutor, noi înșine știm cel mai bine cum trebuie să te vindecăm.

6. Ajută lumea să se vindece

Vindecarea întregii lumi este o consecință naturală și logică a autovindecării noastre. Cu cât ne apropiem de finalizarea acestui proces, cu atât devine mai evident pentru cei din jurul nostru, prin dispoziția și comportamentul nostru. Pe măsură ce ne vindecăm, începem să fim mai înțelegători cu cei din jur și să le oferim sprijinul nostru.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!