Universul nu permite întâmplările: totul în viață este predestinat

Universul nu permite întâmplările: totul în viață este predestinat

Publicat de Larisa Moldovan pe 11 August 2023 in Spiritualitate

Întâlnirile întâmplătoare din viața noastră nu sunt deloc întâmplătoare. De câte ori ne aflăm în situații în care spunem sau auzim fraze precum “ne-am întâlnit întâmplător,” “am auzit întâmplător,” “ne-am ciocnit întâmplător,” “ne-am cunoscut întâmplător”? Sunt convins că aproape în fiecare zi, oamenii interpretează evenimentele planificate de destin ca pe niște întâmplări întâmplătoare.

Dar toate acestea sunt doar iluzii ale întâmplării. O întâlnire care pare întâmplătoare este cel mai puțin întâmplător eveniment din viața ta, fiind meticulos planificată și pregătită de cineva de deasupra. În lumea noastră, nimic nu se întâmplă pur și simplu, nu există nimic întâmplător.

Fiecare întâlnire, conversație auzită din întâmplare, cunoștință servește unui scop bine definit și nu se întâmplă întâmplător pentru o anumită perioadă de timp. Tot ceea ce considerăm întâmplări sunt de fapt răspunsuri la întrebările pe care le-am pus cândva, trebuie doar să înțelegem la ce întrebare se referă acest răspuns. Atunci va deveni clar că nimic nu se întâmplă întâmplător în lumea noastră!

Gândiți-vă doar cât de multe întâlniri, cunoștințe, priviri și intersectări au loc în lume în fiecare secundă. Lumea noastră pare a fi un ghem haotic de fire ale drumurilor noastre de viață, și în orice punct de intersecție a acestor kilometri de fire, o întâlnire poate avea loc, o întâlnire care nu va fi niciodată întâmplătoare. Viața noastră întreagă este legată de interacțiunea cu oamenii. Și odată cu dezvoltarea internetului, posibilitățile de a cunoaște și comunica cu cei pe care altfel nu i-am fi întâlnit în viața reală devin și mai mari.

Desigur, acest lucru nu înseamnă că întâlnirile cu anumite persoane sunt menite să ne însoțească pe tot parcursul vieții. Unele întâlniri durează doar o clipă, dar nici acestea nu sunt întâmplătoare. Poate că ele sunt necesare pentru a te avertiza asupra unui pericol și pentru a te ține în loc pentru o clipă? Sau, dimpotrivă, pentru a te grăbi, pentru a nu rata întâlnirea cu jumătatea ta? Destinul ne trimite oameni să ne ajute, chiar dacă nu vor deveni parte a vieții noastre pentru mulți ani.

Nu putem determina pe loc cine sunt aceste persoane: suflete înrudite, parteneri karmici, mentori sau discipoli?

Oamenii care apar pe calea noastră pot fi împărțiți în trei categorii:

1. Oamenii care devin o parte semnificativă a vieții noastre

Aceștia pot fi prieteni apropiați, suflete înrudite. Sunt oamenii care umplu viața noastră cu sens, bucurie și fericire. Acești oameni intră în viața noastră și rămân pentru o perioadă lungă de timp. Și chiar dacă sufletul înrudit poate apărea în viața noastră la o vârstă mai înaintată, prietenul apropiat, sunt convinsă, îl întâlnim în copilărie și adolescență și mergem pe drumul vieții mână în mână timp de mulți ani.

Există momente când viața îi duce pe prieteni în direcții diferite. Dar dacă este un prieten adevărat, întâlnirea cu el, prevăzută de destin, îl va readuce în viața ta pentru a rămâne. Însă de ce vorbesc doar despre prietenii din copilărie? Sunt convinsă că oamenii care devin prieteni la vârstă înaintată sunt doar cunoștințe sau prieteni buni trimiși de destin pentru un anumit scop sau pentru a învăța o anumită lecție de viață.

Odată ce misiunea lor este îndeplinită, ei vor dispărea din viața noastră, ca și cum nu ar fi existat. Dacă încercați să mă contraziceți și să demonstrați că ați găsit un adevărat prieten după, să spunem, treizeci de ani, vă voi spune că, foarte probabil, trebuia să-l întâlniți în copilărie, dar dintr-un motiv oarecare nu v-ați intersectat. Dar dacă Sarcina destinului era să treceți prin unele lecții împreună, atunci întâlnirea voastră era inevitabilă.

2. Oamenii care ne ghidează

Când cineva începe să uite cine este cu adevărat, să-și piardă identitatea în labirintul vicisitudinilor vieții, atunci apar oameni care să-l ajute să-și amintească cine este și să devină din nou el însuși. În agitația și grijile cotidiene, oamenii uită adesea ce visau să devină în copilărie, cine voiau să fie, la ce aspirau. Alegerile dintre visele lor de copilărie și viața responsabilă de adult sunt de multe ori în favoarea celei din urmă, uitând cine sunt cu adevărat, punând măști necaracteristice și jucând roluri necaracteristice.

Sufletele lor sunt ca și închise în captivitate și sunt condamnate să rămână în ea pe viață, legate de o anumită țară, oraș, loc de muncă, profesie etc. Însă tocmai în acest moment apar cei care ajută sufletul să iasă la suprafață, să simtă și să ajute omul să înțeleagă cine este, să-și amintească la ce visa, cine voia să fie și unde voia să locuiască, pentru a începe din nou să fie el însuși. Când o persoană găsește lumina de la capătul tunelului și-și schimbă viața cu 180 de grade, acești oameni dispar din viața lor, având încheiată misiunea lor.

3, Oamenii – clipe

Chiar și atunci când te ciocnești de cineva străin cu privirea într-un autobuz aglomerat sau schimbi o zâmbet cu cineva pe stradă, poți considera că această întâlnire îți este dăruită de Destin. Totul pe lumea asta are un sens.

Sunt acele fire care înconjoară întreaga Pământ, legându-ne unii de alții în puncte și intersecții specifice, ceea ce face ca întâlnirile cu oamenii cu care ne intersectăm doar pentru o clipă să fie o legătură semnificativă pentru noi, care era destinată să se întâmple într-un loc și într-un timp anume și să facă viața noastră imprevizibilă și strălucitoare.

Deoarece nu putem ști cu certitudine când vom întâlni pe cineva care ne va face să ne schimbăm viața și ne va îndruma pe calea corectă.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!