Universul îi răsfață pe cei care se ocupă de propria dezvoltare: 5 motive care împiedică drumul către succes și fericire.

Universul îi răsfață pe cei care se ocupă de propria dezvoltare: 5 motive care împiedică drumul către succes și fericire.

Publicat de Larisa Moldovan pe 22 June 2023 in Dezvoltare PersonalaSfaturiSpiritualitateViata

Cu cât se întâmplă mai multe evenimente în jurul nostru, cu atât mai des oamenii își lasă lucrurile în voia sorții și se lipesc de știri: fie că este vorba de ajutorarea prietenilor sau rudelor, situația economică sau politică.

Auto-dezvoltarea – cheia principală pentru progresul în viață. Este datorită faptului că nu te lași în voia sorții nici măcar o zi, știi exact unde mergi și cu ce vrei să te ocupi, cu ce idei te inspiri și pe cine vrei să ai alături de tine – este cheia în povestea oricărei persoane.

Dezvoltându-te, pas cu pas avansezi, crești, înveți din viață, câștigi înțelepciune, iar în același timp te ții din ce în ce mai strâns de mână cu Universul, care ajută, susține și oferă oportunități de realizare.

Cele 5 principale motive pentru care oamenii pierd dorința de auto-dezvoltare:

1. Cel mai important și frecvent întâlnit: încărcarea minții cu tot felul de gunoaie inutile.

Acest gunoi ocupă tot spațiul. Gândurile și convingerile altora, sfaturile și cuvintele negative te transformă într-un om care trăiește ca și cum nu ar trăi propria viață. Din exterior, poate părea că este el, dar în interior – nu este.

Gândurile, obiceiurile dăunătoare, interacțiunea cu oameni neplăcuți, etc., împiedică dezvoltarea.

Pune-ți sincer întrebarea: “Ce îți dorești cu adevărat? Cine ești?”

2. Lenea, despre care am scris de mai multe ori. Însă nu confunda cu dorința organismului de a se odihni și de a-și reface resursele.

Acum vorbim despre acea lenea care, în mod inteligent, îți înșeală mintea cu frică și gândul că nimic nu va funcționa și nu va reuși. Cazi în această capcană și, pentru a rămâne în viață, renunți chiar și la lucrurile care nu au început.

Învață să recunoști aceste capcane. Creează un plan și împarte-l în mici pași. Fă încercări. Întotdeauna trebuie să ai un scop clar și să vezi acea imagine a reușitei deja realizată. Și doar tu trebuie să îți asumi responsabilitatea pentru visele tale.

3. Frica de necunoscut și multe schimbări înainte.

Poți să trăiești toată viața într-o cutie de carton și chiar să găsești aspecte pozitive în asta. Sau poți să te eliberezi de ea și să fii uimit de câte lucruri incredibile și senzaționale ți-a pregătit viața.

Orice om de succes și fericit se confruntă întotdeauna cu eșecuri, critici, trădări, refuzuri. Dar el se confruntă și cu oameni minunați și aliați, cu victorii, cu realizarea propriilor idei și cu recunoaștere.

Stabilește clar, ce este cel mai înfricoșător pentru tine când totul îți iese bine? Și gândește-te, de ce anume îți este teamă atât de mult? Și cum poți face față și depăși asta. Fă un plan!

4. Lipsa de motivație.

Suntem motivați atunci când nu avem nimic de pierdut sau când avem multe de pierdut. Dar când oamenii se așează confortabil și se obișnuiesc cu ceea ce au, atunci parcă e destul. Motivația nu poate fi cumpărată din magazin. Adesea visăm la ceva, dar am dori ca cineva să ne ofere punctul final pe tava. Dar a lua pași, să străbați calea dificilă și să devii mai puternic – nu este așa ușor, este dificil și complicat.

De aceea, trebuie să devii propriul tău cel mai mare motivator. Dacă nu îți iubești sănătatea și nu îți iei măsuri pentru ea, atunci în cele din urmă vei cădea ca un cal bătrân. Dacă nu te iubești pe tine însuți, iar prin tine – viața, atunci tu vei trăi acea viață foarte nefericit. Lasă totul să treacă prin tine. Dă-ți palme magice, dar nu rămâne în urmă și nu-ți lăsa mâinile jos.

Dacă ai nevoie de un plan B, imaginează-ți pe cineva din exterior: studiază biografia cuiva, cum acea persoană și-a urmat visul, etc.

5. Primul pas. Exact asta este foarte dificil de făcut. Pentru că primul pas înseamnă că ai luat o decizie, ai asumat responsabilitatea, ai cântărit avantajele și dezavantajele, te-ai pregătit pentru un nou drum interesant cu obstacole și daruri.

Este înfricoșător să faci primul pas, pentru că acum nu mai ai lângă tine mama și tata, ca în copilărie. Nimeni nu te va prinde dacă te vei prăbuși pe o parte. Acum ești adult și știi foarte bine că dacă faci un pas, apoi al doilea, al treilea, al patrulea, vei găsi un echilibru, creierul va înțelege cum funcționează această gestionare și vei merge drept și ușor.

Universul iubește pe cei care sunt interesați de ei înșiși, se testează pe ei înșiși, nu se descurajează și nu se ascund într-o cutie. Desigur, celor care lucrează asupra lor în fiecare zi, caută noi căi, înving fricile, încearcă, analizează, lucrează din greu, se adaptează, cred, se străduiesc și nu se desprind de sistemul general al Universului.

Spuneți sincer, care dintre cele cinci puncte vă afectează cel mai des și nu vă permite să mergeți înainte?

Pentru mine, problema eternă a fost primul pas.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!