Unii oameni intră în viața noastră doar ca să nu devenim ca ei.

Unii oameni intră în viața noastră doar ca să nu devenim ca ei.

Publicat de Larisa Moldovan pe 22 January 2021 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSfaturiViata

Fiecare persoană ne poate învăța ceva. Chiar și făcându-ne să suferim, unii oameni ne permit astfel să răspundem propriilor noastre sentimente în mod diferit decât fac ei. Psihologul Viktor Frankl a spus odată că totul în viața noastră poate fi important și, uneori, chiar și suferința aduce lecții valoroase.

Deși poate fi dificil pentru noi să vedem semnificația în anumite emoții negative, în realitate ele ajută să vedem lumea așa cum nu am văzut-o încă. Cu alte cuvinte, aceste sentimente ne învață ce trebuie apreciat și ce este dureros. Ele ne arată ce trebuie să evităm în viața noastră.

Toate principiile și opiniile noastre sunt modelate de experiență. Deci, dacă asistăm la o nedreptate și simțim disconfort din comportamentul altora, acest lucru ne obligă să ne gândim la propriile noastre principii și să ne reconsiderăm convingerile despre ceea ce este bine și ce este rău.

Minciuna, atitudinile reci și egocentrismul sunt foarte dăunătoare pentru relații. Uneori, cel mai bun lucru care se poate întâmpla este dacă încetezi să comunici complet cu cei cu care ai ținut legătura.

Există oameni care ne arată adevărata lor față doar atunci când nu mai au nevoie de noi și nici măcar nu încearcă să o ascundă.

Când se întâmplă acest lucru, durerea ne obligă să ne reevaluăm prioritățile și comportamentul față de cei din jurul nostru. Acesta este motivul pentru care a avea probleme uneori ne face mai buni, ajutându-ne să apreciem alte sentimente și oferindu-ne un stimulent pentru a crește. Însă toate acestea sunt precedate de o imensă muncă internă, care ne va permite să mergem mai departe, lăsând slăbiciunea, vinovăția și nemulțumirea.

A scăpa de oamenii „cu probleme” are un efect pozitiv asupra sănătății și stării noastre de spirit.

Când îi lăsăm în urmă pe cei care ne fac rău, ne aducem beneficii. Acțiunile și intențiile lor devin din ce în ce mai previzibile pentru noi. Drept urmare, avem ocazia să ne schimbăm relația cu alte persoane, schimbându-ne astfel mediul în bine.

Aceasta înseamnă că ar trebui să ignorăm ceea ce fac acum acești oameni și să ne concentrăm pe lecțiile pe care le putem învăța din această experiență, ajutându-ne să creăm oportunități de creștere și să începem să avem mai multă încredere în noi.

Dacă respectați acest punct de vedere, atunci puteți atinge un anumit nivel de indiferență și puteți ieși din starea dvs. emoțională instabilă. Deci, ne vom separa propriile probleme de ceilalți, ne vom elibera de îndoiala de sine și de reacția greșită la ceea ce se întâmplă.

Ideea este să vă articulați clar gândurile și emoțiile fără a privi înapoi la posibilele consecințe. În acest fel vom obține rezultate rapide, previzibile și în același timp satisfăcătoare – vor fi mult mai puține probleme și pacea va veni în viața noastră.

Când cineva încearcă în mod deliberat să ne facă rău, trebuie să decidem dacă ne lăsăm fereastra emoțională deschisă.

Viața este prea scurtă pentru a ne petrece timpul îngrijorându-ne cu privire la ceea ce spun sau fac oamenii din jurul nostru. Prin urmare, cea mai bună soluție este să stăm cât mai departe de lucrurile negative și să rămânem atenți doar la ceea ce ne face mai buni.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!