Image

Uneori suntem proprii noștri dușmani. Iată 7 moduri prin care îți faci rău fără să îți dai seama de asta

Publicat de Patricia Esca pe 10 November 2021 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitateSfaturiViata

1. Te minți singur despre fericirea ta.

Un lucru care nu îți face bine este să pui un zâmbet fals și să minți restul lumii. Este și mai rău când refuzi să recunoști tu însuți adevărul. Acceptarea este primul pas către schimbare. Cu cât recunoști mai devreme ceea ce te deranjează, cu atât mai devreme poți încerca să găsești o soluție și te poți întoarce mai repede la o viață care te face să te simți împlinită.

2. Rămâi prea mult in zona ta de confort.

Necunoscutul este înfricoșător. Este mai ușor să continui să faci ceea ce faci și să ignori nemulțumirea din interior. Cu toate acestea, asumarea unui risc merită pe termen lung. Pentru puțin timp, s-ar putea să fii foarte stresată dar măcar vei știi că ai încercat să faci ceva si vei putea spune lumii: am luptat si merit tot ceea ce am visat să obțin.

Citeste si  Te confrunți cu un infarct? Iată care sunt semnele timpurii care anunță un posibil infarct

3. Te izolezi fizic.

Chiar dacă interacțiunea socială este stresantă pentru tine, este important să formezi conexiuni profunde. Nu trebuie să stai prea mult închisă în casa ta fără să vorbești cu nimeni sau chiar să trimiți mesaje nimănui. Trebuie să te adresezi persoanelor de care îți pasă. Trebuie să cunoști oameni noi. Cel puțin, trebuie să faceți plimbări afară și să ieșiți la aer. Nu te ascunde. Nu te izola.

4. Te izolezi emoțional.

Nu le spui altora întreg adevărul. Îți ții pe toți la distanță pentru a-ți proteja inima și reputația. Cu toate acestea, a avea emoții nu este nimic rușinos. Ai voie să plângi. Ai voie să fii vulnerabil. Ai voie să arăți altora o latură mai blândă. Dacă nu te deschizi niciodată față de familie și prieteni, îi împiedici să te cunoască cu adevărat. Îți împiedici conexiunea să devină mai profundă.

5. Muncești până la punctul de epuizare.

Citeste si  Mark Twain ne ofera un mic ghid despre cum sa ne traim viata intelept!

Nu trebuie să muncești prea mult. Chiar dacă trebuie să depui efort pentru a-ți îndeplini visele, nu ar trebui să te stresezi până la punctul în care ești doborâtă de dureri de cap și de stomac. Trebuie să te odihnești înainte de a te epuiza. Trebuie să-ți tratezi corpul și mintea cu bunătate. Nu uitați că și zilele leneșe pot fi productive. Acestea îți pot reîncărca bateriile, astfel încât să fii pregătită pentru ceea ce urmează.

6. Ignori problemele si speri ca acestea să dispară.

Chiar dacă conflictul este inconfortabil, trebuie să spuneți când ceva vă deranjează. Dacă permiți altora să treacă peste tine fără să spună un cuvânt, aceștia vor presupune că ești de acord cu comportamentul lor. Ei nu își vor da seama că ceva este în neregulă. Dacă vrei ca lucrurile să se schimbe, trebuie să joci un rol activ în schimbarea lor. Problemele tale nu vor dispărea în mod magic dacă le ignori.

Citeste si  Cel mai mare maestru este viata noastra! Ea ne va intoarce mereu unde am gresit, pentru a repara...

7. Nu ai grijă de tine

Ești atât de ocupată să ai grijă de toți ceilalți încât nu te gândești niciodată să ai grijă de tine. Îți sacrifici propria fericire pentru a o aduce altora. Deși este frumos că îți pasă atât de mult de ceilalți oameni, trebuie să începi să-ți pese și de tine.

Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Facebook Distribuie pe Telefon
Despre Patricia Esca
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Patricia, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!