Uneori Dumnezeu înlătură o persoană din viața ta pentru binele tău

Uneori Dumnezeu înlătură o persoană din viața ta pentru binele tău

Publicat de Larisa Moldovan pe 2 August 2023 in CredințăDe SufletLecții de viațăSpiritualitateViata

Da, nu este ușor să te împaci cu faptul că persoana iubită, bărbatul sau femeia pe care o iubeai, a plecat din viața ta. Că cineva cu care credeai că ești prieten, a rupt relația cu tine. Că cineva nu ți-a răspuns la fel de drăguț cum ai fi vrut și că nu a avut loc o poveste de dragoste.

Rămâi singur cu așteptările și speranțele tale nerealizate. Ești supărat pentru tot ceea ce s-a întâmplat între voi. Vroiai să ai o relație, intimitate, emoții. Poate că deja ți-ai planificat cum ar fi trebuit să fie.

Dar probabil că nu ai planificat scenariul negativ cu implicarea acestei persoane și acum suferi pentru că nu s-a îndeplinit. Așteptai ceva bun, aveai planuri luminoase și pozitive. Acum totul e atât de amar pentru că în sufletul tău plângi pentru această nerealizare.

Dar, în realitate, ce te aștepta cu acea persoană? În unele cazuri, gândul că Dumnezeu sau Universul a înlăturat o persoană din viața ta pentru propria ta protecție te poate ajuta să privești aceste lucruri din alt unghi.

1) Nu toate persoanele din viața noastră și din cercul nostru ne aduc fericire.

Este foarte posibil ca această persoană să nu fi fost trimisă să aducă bucurie, plăcere și satisfacție.

Acum treci printr-o lecție dureroasă. Dar cine știe, dacă ar fi rămas cu tine mai mult timp, lecția ar fi fost una după care te-ai fi refăcut ani de zile. Sau s-ar fi întâmplat ceva fatal.

2) Te atașezi de scenariul pe care-l consideri cel mai bun, dar aceasta este o evaluare subiectivă.

Îți pare rău că pierzi, nu neapărat pe acea persoană în mod concret, ci toate iluziile, visele și planurile legate de el sau ea. În mintea ta, ai creat o imagine, ai inventat scenarii și îți pare rău să te desparți de ele.

Fii realist. Încearcă să nu vezi imaginea inventată, ci persoana reală din fapt.

3) Nu plânge după ceea ce nu ai. Mai bine bucură-te de ceea ce ai.

Care e sensul să-ți risipești energia într-un abis fără fund. Această persoană nu este cu tine, nu aveți o relație. Dumnezeu sau Universul nu ți-au luat ceva bun, dimpotrivă, te-au protejat, te-au salvat, te-au apărat.

Nu te concentra pe ceea ce consideri că ai pierdut. Mai bine bucură-te de ceea ce ai.

4) Acceptă faptul că acea persoană nu este cu tine și concentrează-te pe altceva.

Acceptă acest lucru ca pe un fapt. Fără să-l judeci, fără să-ți creezi noi așteptări și iluzii. Fără să cauți vinovați.

Este momentul să te concentrezi pe ceea ce poți controla. Este momentul să continui să-ți trăiești o viață interesantă și plină de culoare. Depinde de tine cât de strălucitoare și interesantă va fi aceasta.

Dragi cititori, ați trăit ceva similar în viața voastră?Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!