Unele numere sunt considerate norocoase iar altele ghinioniste, iata dupa ce se iau cei care afirma aceste lucruri!

Unele numere sunt considerate norocoase iar altele ghinioniste, iata dupa ce se iau cei care afirma aceste lucruri!

Publicat de Larisa Moldovan pe 19 March 2019 in Numerologie

“Suntem cu totii in mocirla, dar unii din noi privesc catre stele.” – Oscar Wilde

Exista o serie de motive pentru care sunt considerate unele numere norocoase, iar altele ghinioniste. Numerologia reprezinta studiul numerelor si asocierea cu vietile noastre.

Este un domeniu de studiu care reuneste diferite elemente, inclusiv cele intamplatoare si cu probabilitati mai mici, pentru a evidentia corelatia dintre numere si evenimente. Iata care sunt concluziile cu privire la numerele norocoase si cele ghinioniste!

De ce credem ca exista numere norocoase si numere ghinioniste?

Sunt considerate numere norocoase acelea care au avut, de-a lungul istoriei, un impact pozitiv asupra vietii oamenilor. Numerele nu actioneaza neaparat in mod direct, dar prezenta lor intr-un fel sau altul a asigurant linistea, pacea sau increderea oamenilor. Se crede ca au un efect pozitiv. Mai mult, aceste numere norocoase au anumite proprietati matematice, care le fac unice. Aceste numere se repeta in natura in diferite tipare si se considera ca stau la baza vietii.

Numarul 7, de exemplu, este considerat unul dintre cele mai norocoase numere din toate culturile. Acesta este cel mai cautat numar cand ai nevoie de noroc. Dar care este semnificatia sa? Aceasta provine din observatiile culturale si asocierea lor cu numerele. Exista sapte culori in curcubeu. Exista sapte note muzicale. Crearea lumii a durat sapte zile. Cultura japoneza vorbeste despre sapte zei norocosi. In plus, exista sapte pacate capitale, sapte chakre in hinduism. Numarul trei este Sfanta Treime, in timp ce numarul 4 simbolizeaza lumea materiala. Iar 7 este suma acestora.

In mod similar, numarul 5 este considerat norocos in mai multe culturi, iar unele asociatii sunt incredibile. Oamenii au 5 simturi. Avem cinci degete la maini si cinci la picioare. Steaua de mare are o simetrie in cinci. Aceste elemente adauga credibilitate norocului.

Numerele ghinioniste, pe de alta parte, au evoluat prin asociatii obisnuite cu aspectele negative ale umanitatii.
Acestea sunt intr-o oarecare masura diferite de la persoana la persoana, dar exista si numere considerate ghinioniste pentru civilizatii.

Se crede ca au avut un impact negativ asupra vietii noastre. Prezenta lor sugereaza un anumit nivel de incertitudine, iar oamenii au gasit nenumarate dovezi pentru a le corela cu ghinionul.

Numarul 13, de exemplu, este considerat un semn rau in diferite culturi si traditii. Unii considera ca este o superstitie in care cred, iar altii cred cu adevarat ca este un numar ghinionist. Cea de-a 13-a persoana de la Cina cea de Taina a fost Iuda, care l-a tradat pe Iisus. Exista o serie de cladiri unde nu exista etajul 13. Vineri, 13, este un alt exemplu de semn rau asociat cu numarul 13.

In estul globului, numarul 4 este considerat ghinionist. Motivul este ca modul in care numarul 4 este pronuntat in Japonia este similar cu cel in care se citeste moartea, ceea ce ii face pe oameni sa asocieze acest numar cu ghinionul.
Cei patru calareti ai Apocalipsei sunt un alt simbol al raului.

Multe asocieri sunt derivate din observatii de-a lungul timpului. Dovada ca un numar este norocos sau ghinionist nu se bazeaza pe corelatii substantiale, ci pe interpretari subiective ale concidentelor care se suprapun cu numerele mentionate. Dar si ceea ce cred oamenii actioneaza ca un placebo cand vine vorba de alegerea unui numar norocos sau ghinionist.

Unii oameni sunt ferm convinsi ca 13 este numarul lor norocos, asa ca il vad ca pe un numar bun. Prin urmare, aspectul subiectiv joaca un rol important. Este vorba despre perspectiva si anumite teorii corelate. Este vorba doar despre credinta personala a fiecaruia.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!