Un truc care mi-a ușurat pregătirea micului dejun: De ce să adăugați bicarbonat de sodiu atunci când fierbeți ouă

Un truc care mi-a ușurat pregătirea micului dejun: De ce să adăugați bicarbonat de sodiu atunci când fierbeți ouă

Publicat de Larisa Moldovan pe 6 November 2023 in CuriozitățiReteteSfaturi

Vorbind despre bucătărie, putem afirma cu tărie că există o soluție pentru fiecare problemă. Mai ales atunci când vine vorba de fierberea ouălor. Astăzi vom discuta despre ouăle fierte și vom prezenta cititorilor o metodă care simplifică semnificativ procesul de pregătire a ouălor.

Bucătarii spun că ouăle sunt cele mai ușor de preparat alimente. Cele mai bune pentru fiert sunt ouăle care au între 7 și 10 zile vechime. Aceste ouă se curăță ușor, spre deosebire de cele proaspete. Probabil fiecare a observat că unele ouă se curăță imediat, în timp ce altele sunt mai greu de curățat și se întâmplă să rămână parte din albuș pe coajă.

Asta depinde de prospețime. Dar această problemă poate fi ușor rezolvată. Dacă doriți să vă bucurați de un ou proaspăt și să-l curățați bine după fierbere, trebuie doar să adăugați bicarbonat de sodiu în apa în care fierbeți ouăle. Această metodă funcționează deoarece ouăle cu o vechime de cinci zile sunt alcaline, în timp ce cele proaspete nu sunt suficient de alcaline sau sunt foarte puțin. În schimb, bicarbonatul de sodiu ajută la creșterea nivelului alcalin al cojii, ceea ce face ca ouăle să fie mai ușor de curățat.

Iată și câteva sfaturi suplimentare pentru ouăle fierte:

– Un ou proaspăt se va întoarce pe o parte într-un pahar cu apă. Dacă oul stă în poziție verticală, este probabil ca acesta să nu fie proaspăt. În schimb, ouăle care plutesc sunt foarte vechi și probabil că s-au stricat. Așa că, pur și simplu, plasând un ou într-un pahar cu apă, puteți determina dacă este proaspăt sau nu.

– Nu trebuie să fierbeți ouăle reci direct din frigider, deoarece acestea se vor crăpa. Pentru a păstra ouăle integre după fierbere, trebuie să le încălziți sub un jet de apă caldă sau să le lăsați la temperatura camerei. Astfel, diferența de temperatură pentru ouă nu va fi mare și nu se vor crăpa în timpul fierberii.

– Pentru a fierbe un ou tare, trebuie să-l puneți în apă rece și să-l puneți pe foc. Prin încălzire treptată, ouăle vor fi fierte perfect și nu se vor sparge.

– Pentru a face ouăle moi, trebuie să fierbeți mai întâi apa. Apoi, cu ajutorul unei linguri, puneți oul să fiarbă în apă clocotită timp de trei minute. Apoi scoateți oul și lăsați-l să se răcească. Galbenusul va rămâne lichid.

– Pentru a asigura o fierbere uniformă a ouălor, trebuie să vă asigurați că apa pentru fierbere le acoperă complet. Nu trebuie să fierbeți ouăle prea mult timp, deoarece asta va face ca galbenusul să devină verde și albușul să devină tare.

După fierbere, răciți ouăle sub un jet de apă rece. De asemenea, le puteți scufunda într-un castron cu apă rece în care ați adăugat gheață. Astfel, ouăle se vor curăța mai ușor.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!