Un test de personalitate simplu care iti va arata semnele universale ale vieții și semnificația lor în viața noastră

"Suntem nascuti intr-un anumit loc si intr-un spatiu anume si, asemeni vinurilor nobile , suntem inzestrati cu calitatile anului si anotimpului in care am vazut lumina zilei."La vremea in care Carl Jung isi imortaliza aceste cuvinte , el tintea catre generalitatea fiintei umane, fara a anticipa ca stiinta le va confirma intr-un mod mult mai concret ... Oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca perioda din an in care ne-am nascut poate avea un efect notabil asupra personalitatii si comportamentului nostru. Biologii de la Universitatea Vanderbilt au facut un experiment pe puii de soareci , crescandu-i diferentiat in conditiile simulate a doua diferite anotimpuri.Micile rozatoare au fost tinute in circumstante fie asemanatoare verii ( cuprinzand zilnic cate 16 ore de lumina si 8 ore de intuneric) , fie aproape similare perioadei toamna-iarna. Dupa o vreme de adaptare , soriceii au fost transmutati in alte conditii : jumatatea dintre cei crescuti in "toamna-iarna" au fost supusi unor influente specifice verii , iar jumatate dintre soarecii de "primavara-vara" au fost expusi conditiilor de trai ale iernii. La patru saptamani dupa aceea , toti soriceii au fost amplasati intr-o zona intunecata pentru a se observa felul in care conditiile de viata de la inceputul vietii le-a afectat ceasul biologic. S-a constatat ca soarecii nascuti "primavaravara" dau dovada de un comportament stabil , adoptand ritmul de viata programat in prima parte a existentei lor. In acelasi timp, soarecii nascuti "toamna-iarna" s-au aratat a fi mult mai instabili in comportament, ei parand a se confrunta cu un adevarat haos , incercand fie sa -si mentina programul de iarna , fie retragandu-se intr-o stare de somn prelungita. Bine, a-ti putea spune , dar ce ne privesc pe noi , ca oameni, aceste reactii ale confratilor lui Mikey Mouse ? Ei bine, comportamentul este influentat de felul in care este reglat ceasul biologic intern indiferent de specie .Asadar , oamenii au tendinta de a reactiona la factorii de mediu in acelasi mod ca si soarecii ... Iata ce a avut de spus conducatorul studiului , Douglas McMahon: "Stim ca ceasul biologic determina dispozitia sau atitudinea fiintelor umane. Daca un mecanism similar cu cel al soarecilor opereaza asupra oamenilor , acesta poate avea efect nu numai asupra unor dezechilibre comportamentale , ci si asupra personalitatii umane in general. Soarecii crescuti intr-un ciclu de iarna arata un raspuns exagerat fata de schimbarea unui anotimp , intr-un fel foarte asemanator cu cel al pacientilor umani suferind de afectiuni datorate schimbarii anotimpurilor." Altfel spus, aceia dintre noi nascuti toamna-iarna pot fi mai putin stabili si mai putin capabili sa se adapteze unui nou climat sau anotimp. Intr-n studiu precedent , s-a constatat ca oamenii care au vazut lumina zilei iarna au o mai mare predispozitie fata de riscurile anumitor afectiuni mentale. Sursa: diane.ro
Publicitate

Totul a pornit de la cartea lui Angeles Arrien, ”Signs of Life: The Five Universal Shapes and How to Use Them”. În studiile sale, ea a concluzionat că există 5 semne principale folosite în toată lumea, și anume cercul, spirala, pătratul, triunghiul și crucea.

Cu ajutorul lor, se pot da anumite interpretări personale în funcție de niște ”răspunsuri”. Am pus între ghilimele pentru că … trebuie, de fapt, să desenați, ACUM, VĂ ROG !!!, aceste semne pe o foaie în ordinea preferințelor voastre. Hai, nu merg mai departe până nu faceți asta și nici n-are farmec să citiți în continuare articolul dacă nu faceți testul.

… și-acum, înainte să continuăm la dezvăluirea semnificațiilor rezultatului, o să vă zic ce înseamnă fiecare semn.

Cercul – ”wholeness and unity” – procesul de descoperire de sine, prin care o persoană devine ”completă”

Pătratul – ”stability and security” – reprezintă construirea unei fundații, cei atrași de pătrat sunt în stare să își aplice planul, ideile, să acționeze

Triunghiul – ”self-discovery and revelation” – viziuni, obiective, vise, nevoia de a le urma

Spirala – ”process of growth and evolution” – nevoia de schimbare, noutate și varietate

Crucea – ”relationship and integration” – o nevoie de a crea o conexiune, o legătură cu cineva anume sau cu ceva

Ati ales semnele in ordinea preferintei ?

… iată și semnificația pozițiilor preferate de voi.

Publicitate

Ce ați desenat pe poziția 1 înseamnă locul, momentul sau starea în care credeți că vă aflați – Forma de pe această treaptă indică faptul că acest proces beneficiază de toată atenția voastră. Descrie acea parte din voi de care sunteți cel mai conștienți sau împăcați cu ea, la momentul de față. Arată doar unde credeți că sunteți sau unde ați vrea să fiți, poate însemna și că admirați calitățile procesului pe care îl reprezintă.

Poziția a doua – abilitățile, calitățile și punctele voastre forte – Această formă de aici arată o forță predominantă în voi în această perioadă, chiar fără ca voi să o cunoașteți. Cu partea aceasta stați foarte bine, vă dă resurse și energie, vă alimentează.

Poziția a treia – unde sunteți, de fapt – Arată epicentrul, dacă vreți așa, ființei voastre, a ceea ce se petrece în voi acum, fiind necesară conștientizarea lui ca să poată fi potențializat la maximum

Poziția a patra – motivația – Provocări din trecut care v-au motivat să o luați pe actualul drum, care v-au influențat deciziile și care v-au adus în procesul curent de schimbare.

Poziția a cincea – treburi neterminate, probleme din trecut nesoluționate sau incomplete – Aici se identifică lucruri care nu prea vă plac sau cu care aveți oarecare dispute din trecut, care poate vă urmăresc constant și pe care preferați să le lăsați la o parte o perioadă, deși cu dorința de a le modifica în timp.

Gata-i testul. Nu trebuie să-mi împărtășiți rezultatul, ci să-mi oferiți un procent de acuratețe aplicat pe propria persoană. Pentru mine am dat 100%. Aștept și de la voi evaluarea, și sper că vi s-a părut un test interesant, îmi doresc să vă fi făcut să reflectați un pic.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!


Publicitate


Alte Articole