Un tată adevărat nu este cel care plătește facturile, ci cel care înțelege că familia este pe primul loc

Un tată adevărat nu este cel care plătește facturile, ci cel care înțelege că familia este pe primul loc

Publicat de Larisa Moldovan pe 12 November 2020 in De SufletLecții de viațăSfaturiViata

Aproape orice bărbat poate deveni tată, dar acest rol presupune mai mult decât să aduci bani în casă.

Un tată adevărat nu este cel care câștigă suficienți bani pentru a le cumpăra soției și copiilor cadouri scumpe sau pentru a-i duce în vacanțe de câteva ori pe an. Un tată adevărat nu este acela care muncește toată ziua pentru a-și trimite copiii la școli particulare sau pentru a le cumpăra cele mai noi telefoane.

Un tată adevărat este acela care înțelege că familia ar trebui să fie pe primul loc.

Un tată adevărat este acela care va fi întotdeauna aproape de familia sa. Acela care nici nu se gândește să-și părăsească familia atunci când apar probleme, ci se luptă pentru a le rezolva.

Un tată adevărat este acela care va fi dispus să își petreacă cât mai mult timp cu familia chiar și atunci când este obosit de la serviciu sau este pus în situații inconfortabile de către copii.

Un tată devotat este cel care va fi dispus să își compromită propriile dorințe de dragul fericirii familiei. Unul care își învață copiii ce este dragostea și le acordă sprijin necondiționat.

Un tată bun este acela care tratează frumos femeile pentru a le da un exemplu bun copiilor. Unul care tratează femeile cu respect, bunătate, generozitate și demnitate.

Un tată iubitor este acela care își învață copiii importanța răbdării, onestității și credinței. Acela care își învață copiii să construiască relații bazate pe încredere și respect.

Un tată adevărat este acela care își învață copiii să aibă un comportament frumos și decent. Acela care nu-și va jigni niciodată soția sau copiii numindu-i „inutili”, „enervanți”, „slabi” sau „prosti” pentru că aceste cuvinte te pot marca.

Un tată adevărat este acela care își consideră familia cel mai important lucru din viața sa . Care știe că nu există o iubire mai mare și mai puternică decât dragostea pe care o poartă pentru familia sa.

Un tată adevărat este acela care dă un exemplu de urmat copiilor și își inspiră familia. Unul care încurajează copiii să viseze și să facă ce le place în viață. Unul care îi învață pe copii cum să devină o versiune mai bună a lor.

Un tată adevărat este acela care știe cum să își facă familia fericită, și se simte cel mai mulțumit atunci când o face.

Un tată grijuliu este acela care nu va lăsa niciodată problemele personale să afecteze fericirea copiilor. Acela care, oricât de nemulțumit ar fi de propria sa viață, nu își va face niciodată copiii să se simtă la fel.

Știi că ești un tată adevărat atunci când copiii tăi spun: „El este modelul meu, cel mai bun prieten al meu, el este tatăl meu “

Într-adevăr, a avea un astfel de tată este o adevărată binecuvântare.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!