Un psihiatru a oferit 10 sfaturi oamenilor care nu știu să se bucure de viață

Un psihiatru a oferit 10 sfaturi oamenilor care nu știu să se bucure de viață

Publicat de Larisa Moldovan pe 25 March 2023 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSfaturi

Dr. Max Pemberton practică psihiatrie de mulți ani, iar de-a lungul anilor a observat mai multe caracteristici la pacienții săi. Toate sunt legate de sentimentul de fericire.

În timp ce unii oameni nu știu să se bucure de o viață obișnuită, dr. Max a constatat că până și pacienții cu probleme psihice în circumstanțe dificile găsesc adesea motive pentru a se bucura de viață.

Principalul lucru este capacitatea de a găsi pozitivul în situații negative.

Dr. Max a făcut o listă de 10 puncte pentru a ajuta oamenii să atingă fericirea.

1. Nu vă mai faceți griji pentru lucruri care nu s-au întâmplat.

Dacă ne-am face griji pentru toate necazurile care, teoretic, ni s-ar putea întâmpla, nu am ieși niciodată din casă.

Dr. Max avea un pacient care era mereu îngrijorat de ceva. Pentru a-l ajuta să facă față acestor sentimente, el a făcut o listă cu toate lucrurile de care se temea pacientul. Când au studiat împreună lista, s-a dovedit că niciuna dintre temerile ei nu era adevărată.

2. Ceea ce te enervează nu este ceea ce te enervează.

Dr. Max își amintește de o pacientă care era supărată pe soțul ei pentru că nu spăla niciodată vasele. Aceștia se certau constant din cauza refuzului lui de a spăla vasele.

Când dr. Max a sfătuit-o pe femeie să cumpere o mașină de spălat vase, ea a spus că atunci ea și soțul ei se vor certa din alt motiv. A devenit evident că, refuzând să spele vasele, ea a văzut pur și simplu un motiv de ceartă.

3. Fii bun cu tine însuți.

Dr. Max este în mod constant uimit de faptul că pacienții săi se referă la ei înșiși ca fiind ultima persoană de pe lume.

În toți anii de practică, nu s-a obișnuit niciodată cu asta: oamenii își atribuie toate trăsăturile negative posibile. Să fii bun cu tine este la fel de ușor, trebuie doar să spui lucruri pozitive în loc de lucruri negative, așa că de ce să nu încerci?

4. Fii bun cu ceilalți.

Nu-ți mai face griji pentru ceea ce fac, spun și poartă alți oameni și, în același timp, încetează să-i judeci pentru asta. Încearcă să înlocuiești aceste gânduri negative despre cealaltă persoană cu unele pozitive și vezi cum se îmbunătățește starea ta de spirit. A fi amabil este ușor.

5. Schimbă locul de muncă.

Pentru unii oameni, munca este totul. Dar ea este cea care îi conduce cel mai adesea la sicriu. Dr. Max spune că oamenii care suferă la locul de muncă duc această suferință în alte domenii ale vieții.

Trebuie să muncim pentru a ne asigura traiul, dar asta nu înseamnă că suntem obligați să ne băgăm în mormânt din cauza unei munci neplăcute.

6. Acceptă oamenii așa cum sunt sau nu te mai gândi la ei.

Consumăm multă energie încercând să schimbăm alți oameni. Stăm treji noaptea gândindu-ne la cum alege altă persoană să își trăiască viața.

Ne enervăm și ne supărăm pe alții din cauza lucrurilor banale. Dacă nu poți accepta o persoană așa cum este, atunci nu te mai gândi la ea. Aceste gânduri te fac nefericit.

7. Nu mai minți că ești bine.

Dacă nu te simți bine, recunoaște acest lucru. Nu te ascunde de viață în spatele unei măști. Oamenii care țin la tine cu adevărat vor fi mai mult decât dispuși să te asculte. Nu ține supărările în tine. Te vei simți mai bine de îndată ce vei spune totul.

8. Învață să spui ,,nu”.

Doar spune-o. Încearcă. Vei vedea că o să-ți placă. Și nu-ți lua refuzul înapoi. Abilitatea de a refuza îți va permite să nu te simți în mod constant îndatorat față de ceilalți.

9. Vorbește despre sentimentele tale.

Fiecare ar trebui să aibă cel puțin o persoană în viața sa cu care să-și poată împărtăși gândurile și sentimentele. Unii oameni preferă să țină un jurnal sau să viziteze un psihiatru.

Oricare ar fi alegerea ta, fă acest lucru în mod regulat, astfel încât să nu simți că ești blocat într-un ciclu nesfârșit de gânduri negative.

10. Spune-le oamenilor că îi iubești.

E posibil să nu te mai trezești mâine – e înfricoșător acest gând, dar este adevărat. Nu lăsa nimic nespus. Profita de orice ocazie pentru a-ți exprima dragostea față de ceilalți cât încă poți.

Tu ce sfat ai da? Scrie-l în secțiunea de comentarii.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!