Un pinguin ne invata ce este iubirea! Inoata cate 8000 de km anual pentru a ajunge la omul care l-a salvat

Publicitate

Cu tot raul care ne înconjoară zilnic uneori avem nevoie de un semn că încă există lucruri precum bunătatea, loialitatea și recunoștința. Această poveste inimaginabilă ne va arata acest lucru!

Wall Street Journal a prezentat recent o poveste despre un pinguin care înoată 4,970 mile ( ~ 8000 km ) în fiecare an pentru al vedea pe bărbatul care ia salvat viața acum 5 ani .

În 2011, zidarul în vârstă de 71 de ani, Joao Pereira de Souza, a găsit un pinguin magellanic sud-american pe o plajă din apropiere de Rio de Janeiro, Brazilia. Pinguinul era înfometat și acoperit cu ulei, așa că omul a decis să aibă grijă de bietul animal și la adus înapoi la viață. Pereira de Souza ia curățat penele de ulei, la hrănit cu pește proaspăt și chiar ia dat un nume – Dindim.

O săptămână mai târziu, când viața lui Dindim nu mai era in pericol, bărbatul a vrut să-l elibereze în ocean, astfel încât pinguinul să se poată întoarce în habitatul său natural. Cu toate acestea, el nu a vrut sa plece.

“A rămas cu mine timp de 11 luni și apoi după ce și-a schimbat penele, a dispărut”, a declarat Pereira de Souza pentru Globo TV .

Nimeni nu și-a putut imagina că pinguinul se va mai întoarce vreodată. Spre surprinderea tuturor, Dindim s-a întors anul urmator și de atunci vine în fiecare an si rămâne timp de opt luni cu salvatorul său.

“El sosește în iunie și pleacă acasă în februarie, iar în fiecare an devine mai afectuos, si pare mai fericit să mă vadă”, a spus Pereira de Souza.

 

7 curiozităţi despre pinguini

Publicitate

Fac parte din specia păsărilor, dar nu zboară. Sunt simpatici, cu înfăţişarea lor de cavaleri ai gheţurilor şi cu mersul lent, tărăgănat. Adoră apa rece şi depun ouăle direct pe gheaţă. Îţi mai dezvăluim în cele ce urmează câte ceva din lumea pinguinilor…

-Toţi pinguinii trăiesc în colonii, în emisfera sudică, mai exact în Antarctica, sudul Americii de Sud şi sudul Africii. Le place să-şi ducă viaţa pe bucăţi mari de gheaţă şi să înoate într-un ocean cu apă foarte rece, fiind adaptaţi pentru un astfel de trai. Singura specie de pinguin din lume care trăieşte în emisfera nordică (la Ecuator) este pinguinul Galapagos, de talie mică.

-Cel mai mare pinguin este cel Imperial, care poate ajunge la o greutate de 30 kg şi la o înălţime de 1,20 m. Cam cât un liliputan… Poate fi recunoscut după petele galbene de pe o parte şi alta a capului. Şi cel Regal este aproape la fel de mare, dar se remarcă în special prin coloritul lui: are gulerul portocaliu şi pete galbene de jur împrejur.

-Femelele din ambele rase (Imperial şi Regal), după ce depun ouă, se duc la ocean să se hrănească, iar masculii rămân să protejeze ouăle de frig. Lor le vine rândul să intre în ocean după ce se întorc femelele.

-Cel mai mic pinguin din lume este Micul Pinguin Albastru (Eudyptula minor), de mărimea unei raţe mici: 1,2 kg şi doar 38 de cm. E ca o jucărie… vie. Are pe spate o dungă gri-albastră, iar picioarele sunt rozalii.

-Pinguinii înoată cu ajutorul aripilor rigide care sunt pe post de înotătoare şi al labelor lungi şi plate. În apă îşi dovedesc măiestria: când înoată, pot atinge viteze destul de mari-chiar şi 35 km la oră,fac sărituri spectaculoase în aer, de până la 2 m înălţime şi 3 m în lungime. Pe uscat în schimb sunt foarte înceţi, mergând cu o viteză de 1-2 km pe oră.

-Ei nu au oase pneumatice, ca alte păsări. Acesta este şi unul dintre motivele pentru care nu pot să zboare. Înainte să se scufunde, pinguinii înghit pietre, ca să poată sta sub apă, dar şi pentru digestie.

-Pinguinul Imperial rezistă şi la temperaturi de -40 grade Celsius, dar şi la vânturi care bat cu 300 km la oră.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
Articole