Un om înțelept ține secrete aceste 3 lucruri

Un om înțelept ține secrete aceste 3 lucruri

Publicat de Larisa Moldovan pe 1 August 2023 in Lecții de viațăSfaturi

Poate ați observat, dar un om înțelept vorbește, în principiu, mai puțin decât ceilalți. Dacă vedeți o persoană care vorbește constant și dezvăluie toate detaliile despre viața sa, atunci e puțin probabil să-l numiți înțelept. De asemena, e puțin probabil ca acest lucru să îi fie de folos.

Prin urmare, trebuie să fim atenți la ceea ce spunem oamenilor și ce nu. Astăzi voi vorbi despre trei lucruri pe care un om înțelept le-ar ține secrete și nu le-ar dezvălui oamenilor, cred că v-ar prinde bine să știți care sunt:

1. Propriile slăbiciuni.

Așa cum bine știm, nimeni nu este perfect pe această lume. Cu toate acestea, nu este bine să le spunem oamenilor despre slăbiciunile noastre, nici măcar celor mai apropiați.

Există foarte multe cazuri de trădare chiar din partea celor mai buni prieteni, a jumătății noastre, a partenerilor de afaceri. Știu ce o să spuneți: ,,Mie nu mi se va întâmpla”, dar adevărul este că nu poți să ai încredere în nimeni.

Prin urmare, este foarte rațional să ne cunoaștem propriile slăbiciuni, dar nu trebuie să le dezvăluim, trebuie să le ținem secrete. Deoarece oamenii ar putea profita de ele în cel mai nepotrivit moment.

Asta nu înseamnă că nu mai putem vorbi nimic, nu. Putem vorbi despre lucruri generale, doar că nu trebuie să dezvăluim absolut totul despre noi. Aici este vorba despre slăbiciuni, pe care alții le pot folosi împotriva noastră în orice moment.

2. Informații despre proprii bani.

Cred că toată lumea a auzit de zicala ,,banii iubesc tăcerea”. Sunt de acord cu asta. Doar o dată am început să vorbesc despre câți bani am economisit, iar a doua zi am regretat. Nu s-a întâmplat nimic, dar am început să mă îngrijorez. Poate cineva vrea să mă fure, poate cineva vrea să profite de ei.

Deja mi s-a întâmplat ceva similar. O persoană a profitat de mine și de banii mei, deoarece știa că nu pot spune ,,nu”. Ea inventa mereu povești pentru a-i împrumuta bani, dar înapoi nu mi-i mai dădea. După scurt timp am înțeles care a fost scopul.

Dar a fost ofensator că oamenii au început să mă vadă ca pe o oportunitate de a obține bani, nu ca pe un prieten. De aceea, chiar dacă voi câștiga mai mult pe viitor, nu voi spune la nimeni. Astfel, nimeni nu va mai putea profita de banii mei munciți din greu.

3. Perspectiva asupra anumitor lucruri.

Nu în fiecare grup social vor fi acceptate anumite viziuni ale unei persoane. În special, dacă vorbim despre un om înțelept. Ideea este că în societate este acceptată doar o persoană ale cărei opinii se suprapun cel mai mult cu majoritatea.

Cu toate acestea, înțeleptul este înțelept tocmai pentru că deține opinii rare. Puțini văd lucrurile diferit și puțini sunt de acord cu el.

De aceea, nu trebuie să-ți impui opiniile și viziunile asupra anumitor lucruri. Mai ales în fața majorității. Aceștia, pe lângă faptul că nu te vor înțelege, o să te mai înțeleagă și greșit. În plus, vor începe să te contrazică, să se certe cu tine și așa mai departe.

Un om înțelept înțelege imediat în ce fel de grup social se află, ce poate spune și ce ar fi mai bine să păstreze pentru sine. De multe ori este mai bine să ții anumite lucruri pentru tine.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!