Un om are dreptul să greșească! Fii recunoscător pentru toate zilele dăruite ție, chiar și pentru cele mai puțin bune, fiindcă cumulate ele reprezintă întreaga ta viață.

Un om are dreptul să greșească! Fii recunoscător pentru toate zilele dăruite ție, chiar și pentru cele mai puțin bune, fiindcă cumulate ele reprezintă întreaga ta viață.

Publicat de Larisa Moldovan pe 18 February 2019 in De Suflet

Un om are dreptul să fie supărat, trist sau pesimist. Sunt zile în care să se dea jos din pat și să înfrunte o nouă zi, înseamnă mai mult decât se simte în stare să realizeze.

Un om are dreptul să fie atât de dezamăgit încât să își aloce o zi doar a lui în care să-și plângă singur de milă și abia apoi să meargă mai departe.

Un om are dreptul să tacă atunci când nu se simte pregătit să împărtășească lumii durerea lui. Are dreptul să tacă fără a fi considerat antisocial.

Un om are dreptul să-și spună of-ul fără a se crede că pozează într-o postură de victimă.

Un om are dreptul să se apere atunci când este lovit fizic sau verbal. Are tot dreptul să o facă.

Un om are dreptul să nu fie de acord cu alți oameni. Un om are acest drept, dar abuzează de el atunci când jignește pe celălalt doar pentru că nu îl poate înțelege.

Un om are dreptul să viseze la o lume mai bună fără a fi privit ca un ciudat sau un idealist sau un naiv. Oamenii ajung departe atunci când au vise.

Un om are dreptul să nu fie în regulă din când în când sau să plângă, să fie naiv, obosit sau timorat. Are tot dreptul din lume să facă asta fără a-i deranja cu ceva pe cei din jur.

Un om are dreptul să se exteriorizeze și să-și mărturisească neîmplinirile, regretele sau dezamăgirile fără a fi privit cu coada ochiului sau arătat cu degetul.

Un om are dreptul să greșească, să se simtă vulnerabil, neînțeles sau uitat.

Astăzi am dreptul să fiu supărată pe oameni și dezamăgită de atitudinea lor. Am dreptul să mă plâng și să mă simt rănită. Am dreptul să fiu tristă și morocănoasă. Am dreptul să fiu și pesimistă. Astăzi. Am dreptul!

Când sufletul ți-este împăcat și fericit nu te poți abține din a zâmbi. Devine o parte din tine. Și cu timpul devii un zâmbet minunat.

Când viața ți-este dragă și ai sentimentul de nerăbdare și dorință la ivirea unei noi zile nu te poți abține din a visa frumos și a simți cât mai intens fiecare clipă.

Când timpul ți-este prieten și îl privești cu prețuire și cumpătare nu te poți abține din a plănui fiecare moment și din a-l face etern. Fiecare minut care se va scurge, fiecare clipă, fiecare secundă le vei transforma în amintiri dragi, inestimabile cu trecerea timpului. Vei învăța să privești totul dintr-un alt unghi, să semeni gânduri frumoase în mințile celor care te cunosc, să culegi sentimente curate și sincere din inimile celor dragi, să dăruiești totul fără rețineri și să ai sentimentul că deții în continuare tot ce este mai important – iubirea și prețuirea ființelor din viața ta.

Nimic nu este mai temeinic, mai special, mai valoros decât să treci prin niște etape majore din viața ta și să constați că trecerea ta prin timp și prin viață nu a fost aleatorie ci din contră marcantă în toate privințele.

Nimic nu te face mai fericit și mai mulțumit decât constatarea că ai învățat, ai asimilat iar la final ai cumulat suficiente gânduri înțelepte, mature și frumoase ca să-ți țină companie în anii ce vor urma. Totul capătă de obicei sens în timp, chiar și cele mai năstrușnice și ciudate întrebări, nimic nu rămâne nedescoperit, neatins , nevindecat.

Când inima ți-e plină de iubire, de blândețe, speranță și credință, nici un lucru nu-ți mai poate sta în cale, viața te va declara victorios fără să faci nimic în acest sens.

Ai răbdare, nu-ți pierde credința și principiile călăuzitoare, nu te mânia pe ceva care nu stă în puterile tale să schimbi sau să oprești, nu te întrista din cauza lucrurilor mărunte și nu porni un război împotriva celor care îți fac rău. Nu vei reuși decât să rătăcești drumul spre destinația finală.

Fii recunoscător pentru toate zilele dăruite ție, chiar și pentru cele mai puțin bune, fiindcă cumulate ele reprezintă întreaga ta viață.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!