În titlu am ales un citat de la Confucius. Gânditorul a exprimat în mod simplu și concis acea emoție când o persoană este brusc iluminată, când are o revelație. Când el înțelege că nu va mai trăi ca înainte.
Se întâmplă ceva, de obicei un eveniment foarte rău. Dar omul supraviețuiește, găsindu-și cumva calea prin toate acestea. Desigur, cu răni și pierderi, nu îi este deloc ușor. Dar cel mai important este că se regăsește, că îi rămâne puterea de a trăi, de a dori, de a planifica ceva pentru viitorul său.
Pentru unii, a doua, sau mai bine spus, prima viață adevărată începe relativ devreme. Iluminarea vine la 20-30 de ani. Pentru alții la 40, 50 sau chiar 60. Nu contează vârsta, ci faptul că s-a întâmplat în general. Mulți spun că abia atunci au început să trăiască.
1. Din păcate, de multe ori, tocmai atunci când stau pe margine sau în ruine, oamenii încep să își dea seama de adevărata valoare a vieții.
Când idealurile anterioare se prăbușesc. Când vechile scopuri își pierd sensul. Când cineva le provoacă o mare durere.
Atunci oamenii își dau seama de necesitatea urgentă de a schimba ceva în abordarea lor față de viață. Înțeleg că este timpul să înceapă să facă ceva într-un mod diferit.
2. Este important să îți gestionezi viața în așa fel încât să nu regreți anii și timpul care a trecut.
Trebuie, în primul rând, să faci ceea ce consideri că este cel mai important și semnificativ pentru tine. Ceea ce are sens pentru tine, ceea ce îi face bine sufletului tău, ceea ce te face fericit.
Nu lăsa pe nimeni să îți spună cum să îți trăiești viața. Numai tu ai dreptul suprem de a decide acest lucru, tu trebuie să faci ceea ce consideri că este bine pentru tine, nu pentru altcineva, pentru că este viața ta, tu o trăiești.
3. Onestitatea față de tine însuți este cea mai importantă.
Să nu încerci să le faci pe plac altora. Tu trebuie să fii tu însuți. Cine te place așa cum ești, va rămâne lângă tine, iar cine nu te place, este liber să plece, oricum nu aveai nevoie de ei în viața ta.
Să nu te justifici pentru alegerile tale. Tu trebuie să faci mereu ce este mai bine pentru tine, nu trebuie să îți justifici viața în fața nimănui, fiecare face ce vrea cu viața sa.
Să nu copiezi modelele altora. Fiecare persoană este unică, iar tu nu trebuie să faci un anumit lucru doar pentru că toată lumea îl face. Scapă de sentimentul de turmă, alege să fii original, să fii tu însuți.
Cel mai important lucru este să îți descrii persoana în mod sincer și să nu îți fie frică să recunoști adevărul în fața ta.
4. Atunci când trebuie să iei o decizie, nu cere părerea oamenilor din jur
Atunci când trebuie să iei o anumită decizie, nu trebuie să ceri părerea oamenilor din jur, pentru că ei vor răspunde în mod obiectiv. Tu te cunoști cel mai bine pe tine însuți și știi ce este cel mai bine pentru tine, așadar, tu trebuie să știi răspunsul la întrebare.
Numai ție însuți trebuie să îți ceri părerea, tu trebuie să analizezi situația din toate punctele de vedere, tu trebuie să decizi dacă un lucru este bun sau rău, dacă trebuie să faci un anumit lucru sau nu.
5. Vine un moment când este pur și simplu necesar să renunți la ceva sau la cineva.
Unele lucruri sau unele persoane pur și simplu ne împiedică să fim fericiți și să ne trăim viața așa cum am dori. A venit timpul să eliminăm toate lucrurile negative din viața noastră, numai vom putea fi fericiți.
Nu îți place locul de muncă pentru că îți provoacă o stare de tristețe în fiecare zi? Caută un loc de muncă pe placul tău.
Partenerul te împiedică să îți urmezi visul sau nu te susține în carieră? Rupe legătura cu el și urmează-ți visul.
Viața este mai scurtă decât credem, așa că trebuie să o trăim așa cum ne place. Nu trebuie să lăsăm pe nimeni și nimic să stea în calea fericirii noastre. Viața noastră personală și profesională trebuie să ne aducă numai satisfacții. Dacă nu se întâmplă acest lucru, înseamnă că nu facem ceea ce trebuie.