Un mesaj pentru oamenii care au trecut prin viata mea

Publicitate

“Singurul mod de a realiza lucruri minunate e să iubești ceea ce faci.” — Steve Jobs

Nu am știut niciodată care este momentul perfect pentru un nou capitol din viața mea. Am procedat întotdeauna după reguli nescrise, după sentimente și după starea mea interioară.

Am rupt relații cu oameni nepotriviți, am iertat pe cei care meritau o a doua șansă, am uitat lucruri care nu-mi aduceau decât neliniști, am încetat să mai cred în iluzii. Am simțit nepotrivirea, am simțit răutatea și egoismul, am cunoscut dezamăgirea și regretul, am întâlnit tot felul de oameni care au săpat adânc în sufletul meu.

Pe unii dintre ei inima îi recunoaște doar după urmele pașilor lăsați în urmă, ca o adiere binefăcătoare, ca un vânt răcoros de vară timpurie. Pe alții însă inima nu-i recunoaște, ei rămân fantasmele minții, iluzii ale trecutului și ale erorilor. Nu am mers în viață pe drumul cel drept, pe drumul potrivit. Nu am știu cum să o fac și nimeni nu m-a învățat. Am ales în schimb să merg pe o potecă lăturalnică, nevăzută, necunoscută, înfricoșătoare. Am luat decizii greșite și m-am ales cu răni. Însă întotdeauna m-am ridicat. Întotdeauna am riscat, dar nu întotdeauna am câștigat.

Am cumulat experiență, am adunat și am scăzut fiecare capitol al vieții mele, am cernut în sita timpului fiecare pas greșit, fiecare temere sau emoție care m-au adus mai aproape sau mai departe de țelul meu. Am crezut că am în minte un scop precis dar mi-am dat seama mai târziu că sunt persoana contrastelor. Am fost atrasă ca fiecare om de strălucirea banilor crezând că ei aduc fericirea și împlinirea. Am fost descumpănită în momentul în care am realizat că m-am pierdut pe mine însămi în căutarea mea absurdă după succes, bogăție și prestigiu.

Am învățat și am luptat rând pe rând cu viața, cu mine, cu necunoscutul, m-am târât și am implorat îndurare în clipele cele mai grele, m-am zbătut să ies cu bine din pânza de păianjen pe care eu însumi o țesusem în jurul meu. Am tras atâtea linii, am pus atâtea puncte încât nici eu nu știam de unde începe un nou fragment al vieții mele și unde se termină el. Viața mea ajunsese la stadiul de virgulă, punct, virgulă, puncte de suspensie, o nouă pagină.

Publicitate

Aveam atât de multe pagini neterminate, fragmente întregi șterse, mâzgălite, încât nu răzbăteam să înțeleg mare lucru. Înaintam cu greutate printre rânduri, mă poticneam uneori, dar în cele din urmă am reușit să scriu capitole întregi. Am căpătat încredere în mine, în forțele proprii, am citit mult, am plecat din locul în care am fost pentru a mă regăsi. Am plâns, am strigat, am urât și m-am eliberat de toată energia negativă. Am realizat după aceea că mă simțeam captivă, înlănțuită, răpusă de aceste sentimente necunoscute.

Gândurile negative, regretele, ura cumulată în noi, resentimentele, toate acestea nu fac decât să ne aducă în pragul critic în care ai două șanse: ori îți dai seama de asta la timp și te ridici, ori cazi pentru totdeauna. Este un gând sumbru la care nu vreau să mă gândesc, un gând care a încolțit în mintea mea și care este ca un semnal de alarmă pentru mine. Nu îmi permit să urăsc, să nu iert, să nu iubesc, să nu mă exteriorizez.

Nu îmi permit să nu fiu eu, să nu mă simt bine, să nu am o viață a mea. Nu îmi permit să arunc ceea ce am la gunoi, și nici să pierd ceea ce am cumulat în timp. Nu îmi permit să nu trăiesc. Pentru fiecare zi din viața mea o să îmi dăruiesc momente frumoase, amintiri superbe, clipe dulci și minunate. Pentru fiecare zi care o să vină o să-mi dăruiesc numai gânduri frumoase, optimiste, pline de speranță, lumină și culoare.

Pentru fiecare zi din viață îmi voi dărui o mie de zâmbete sincere și orizonturi fără nori. O merit. Și o meriți și tu!

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet

Gandesti mereu negativ? Privesti situatiile mereu critic? Iata cum iti influenteaza viata

Publicitate

In decursul vietii, oamenii experimenteaza tot felul de emotii, de la fericire, pana la ura, ajungand chiar sa dezvolte depresie. Fiecare dintre aceste emotii creeaza un sentiment distinct asupra organismului tau. in functie de emotiile pe care le percepem, organismul emana o serie de chimicale. De exemplu, daca organismul elibereaza serotonina, dopamina sau oxitocina, te vei simti fericit. in sens contrar, daca organismul elibereaza cortizol, esti stresat.

Ce se intampla atunci cand avem o gandire negativa mereu? Sau atunci cand avem o gandire pozitiva mereu? Dar atunci cand nu suntem incarcati energetic nici pozitiv, nici negativ? Hai sa aflam in ce mod ne afecteaza organismul toate astea.

Pozitiv vs. Negativ

Viata ta este duala? Poate ca raspunsul va fi nu, insa cu siguranta ne petrecm foarte mult timp din viata judecand diferite aspecte. Creierul este o unelta extrem de puternica a organismului nostru, asa ca el are capacitatea de a distinge intre bine si rau, pozitiv sau negativ, insa problema se pune in felul urmator, lucrurile sunt total pozitive sau total negative?

Renunta la perceptii cat mai mult posibil

Publicitate

Daca gandesti in deaproape vei realiza ca nu exista doar perceptii pozitive sau negative, ci, mai degraba o combinatie a acestora. Astfel, adevarata concluzie se trage in functie de situatia in care ne aflam, modul in care ne simtim atunci cand se petrece o anumita actiune. Important este sa vedem mai departe de asta, sa nu tragem concluzii pripite si sa vedem totul intr-o alta maniera. Este foarte important sa renuntam la a-i mai judeca pe altii si sa intelegem cum izvorasc anumite sentimente, deoarece acestea ne pot afecta sanatatea.

“Daca vrem sa fim sanatosi, trebuie sa ne dorim cu toata taria asta si sa aflam care este cauza bolii. Abia apoi ne putem vindeca! ” ~ Hippocrates

Legatura dintre minte si suflet

Aceasta legatura este foarte puternica, chiar daca nu poate fi perceputa sub o forma vizuala, perceptia poate afecta sanatatea organismului. Putem avea o atitudine pozitiva si sa fim sanatosi sau, ne putem baza pe latura negativa, ce ne va afecta grav sanatatea. Tu esti singurul care poate decide pentru sanatatea ta! Gandeste pozitiv si lasa in urma aspectele problematice ale vietii!

Publicitate
Alte Articole
Articole
Viata