Un medic israelian a explicat cum poate fi detectată oncologia într-un stadiu incipient. Recomandări care salvează vieți!

Un medic israelian a explicat cum poate fi detectată oncologia într-un stadiu incipient. Recomandări care salvează vieți!

Publicat de Larisa Moldovan pe 10 December 2022 in SanatateSfaturi

Recent, la televizor și în rețelele de socializare, se vorbește neobosit despre descoperiri în tratamentul anumitor boli și, cel mai important, despre cele oncologice.  Desigur, vorbim de noi tehnologii progresive capabile să schimbe radical soarta pacienților grav bolnavi.

Acest subiect este important deoarece diagnosticarea problemelor oncologice în stadiile incipiente permite rezolvarea problemei chiar înainte ca tumora să înceapă să metastazeze și să se răspândească la alte organe. În primul rând, cele mai simple și mai eficiente proceduri sunt disponibile pentru pacient, iar în al doilea rând, îi oferă pacientului o șansă neprețuită de a preveni anii de suferință, ajută la evitarea costurilor de tratament și, pe termen lung, salvează vieți.

Pentru ca populația să devină mai mult sau mai puțin conștientă, este necesar ca fiecare persoană să respecte aceste reguli simple, dar importante.

O persoană ar trebui să fie conștientă de simptomele anumitor boli. Adică, la ce schimbări în organism ar trebui să acorde o atenție deosebită și să nu ignore, așa cum se întâmplă adesea.

Toată lumea, fără excepție, ar trebui să consulte un specialist încă de la primele simptome suspecte.

Și cel mai important, populația ar trebui să cunoască recomandările existente pentru diagnosticarea precoce care corespund vârstei, genului, tipului de activitate etc.

Medicina israeliană – una dintre cele mai progresiste – și-a dat demult demult în practică că este mult mai profitabil pentru stat să prevină apariția unei boli decât să o trateze pe termen lung și nu întotdeauna cu succes. Din acest motiv simplu, Ministerul Sănătății alocă sume mari de bani pentru activități educaționale cu populația, care vizează în primul rând diagnosticarea precoce, iar mai târziu — prevenirea bolilor.

Iată ce experții israelieni recomandă să facă fiecare persoană care dorește să trăiască mult și să fie sănătoasă. Această schemă va ajuta la diagnosticarea patologiilor grave într-un stadiu incipient și va începe terapia în timp util.

1. După vârsta de 40 de ani, atât bărbații, cât și femeile ar trebui să facă un test general de sânge, care poate indica prezența unei probleme grave. De exemplu, dacă nivelul hemoglobinei este scăzut în analiză, medicul responsabil va începe să caute cauza: sângerare în intestine sau stomac, un posibil ulcer și poate oncologie.

2. Bărbații care au împlinit vârsta de 50 de ani ar trebui să fie supuși unui examen anual de prostată și să fie testați pentru markerul tumoral PSA – antigen specific prostatic.

3. După vârsta de 40 de ani, femeile ar trebui să facă o mamografie preventivă cel puțin o dată la doi ani și, de preferință, mai des, o dată pe an la un medic ginecolog și să consulte un mamolog în fiecare an. Un alt examen important pentru o femeie după 40 de ani este un test Papanicolau pentru virusul papiloma, care este adesea un însoțitor al ca n cerului de col uterin.

4. începând de la vârsta de 50 de ani, atât bărbații cât și femeile trebuie să facă anual gastroscopie și colonoscopie. Acest lucru vă va ajuta să vă asigurați că nu există polipi în intestin, care se pot transforma în formațiuni ca n cer oase. Un test de sânge în fecale este, de asemenea, recomandat pentru depistarea precoce a ca n cerului colorectal.

5. Dacă antecedentele ereditare sunt împovărate de boli oncologice, este necesar să se consulte un genetician, care probabil va da o trimitere la anumite screening-uri genetice sau va recomanda să se supună mai des examinărilor de mai sus.

6. O altă recomandare nu mai puțin importantă este să vizitați anual un dermatolog pentru a examina pielea pentru neoplasme suspecte.

În caz contrar, trebuie să fii extrem de atent la semnalele propriului tău corp. Constipație, orice modificări ale calității scaunului, urme de sânge pe hârtie igienică, senzație de arsură în piept la o femeie, apariția și creșterea rapidă a semnelor de naștere pe piele – toate acestea sunt semnale care ar trebui să vă determine să consultați imediat un doctor!

„Mulți dintre pacienții au o prejudecată generală precum că, a alerga la medic pentru fiecare lucru mărunt este cumva ne bărbătesc. Dragi bărbați! Dacă responsabilitatea în înțelegerea ta este o calitate masculină, atunci alergă la medic fără să stai pe gânduri. La urma urmei, nu este vorba doar despre responsabilitatea ta față de tine, ci și față de cei dragi ”, se plânge medicul oncolog.

Suntem convinși că aceste recomandări simple, dar foarte valoroase, pot salva mai mult de o viață. Tu, și numai tu, ești responsabil pentru propria ta sănătate! Iar dacă, după ce ai citit acest articol, te hotărăști în sfârșit să mergi la medic, acesta este primul pas pe drumul către un viitor sănătos și fericit. Fii sănătos!

Asigurați-vă că împărtășiți aceste informații importante cu prietenii dvs. de pe rețelele sociale. Probabil, acest lucru îi va ajuta să-i salveze de o nenorocire cumplită.

Cât de des îți faci analizele pentru a putea identifica din timp o boală?


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!