Un medic cu experiență: „Pentru a obține mai multe beneficii, doar preparați…”

Un medic cu experiență: „Pentru a obține mai multe beneficii, doar preparați…”

Publicat de Larisa Moldovan pe 10 December 2022 in Remedii NaturisteSanatate

Cu toții folosim acest condiment parfumat la vinul fiert. Dar știați că cuișoarele pot fi folosite în scopuri medicinale? Au o mulțime de proprietăți vindecătoare, despre care vă vom spune în acest articol.

Cuișoarele sunt bogate în nutrienți care sunt incredibil de vindecători. Au proprietăți antiseptice, antifungice, antibacteriene, analgezice și antiinflamatorii. Cuișoarele conțin minerale precum fier, mangan, potasiu, seleniu și magneziu, precum și multe vitamine: A, C, K și beta-caroten.

Iată care sunt beneficiile cuișoarelor și cum să le folosim:

1. Analgezic și antiseptic

Cuișoarele ameliorează durerea de dinți, de gingii și inflamația din gât. Pentru a vă ameliora durerea, trebuie doar să preparați un ceai cu o cantitate mică de apă clocotită și câțiva muguri de cuișoare pe care îi lăsați la infuzat.

La final, trebuie să vă clătiți gura cu acest ceai. Într-un scop similar se poate folosi și uleiul de cuișoare, care se aplică pe gingiile sau dinții afectați. 

2. Ajută la circulația sângelui

Cuișoarele curăță perfect sângele de toxine și îmbunătățește circulația sângelui, îmbunătățind funcționarea întregului organism. În plus, acționează ca stimulator excelent al imunității.

Pentru a vă ajuta circulația, trebuie să consumați ceai de cuișoare. Încălziți un litru de apă, adăugați o linguriță de cuișoare și lăsați la infuzat pentru 10 minute. La sfârșit, strecurați și beți, dar nu mai mult de 3 căni pe zi.

3. Îndepărtează mucusul

Același ceai funcționează ca un remediu excelent pentru tuse. Cuișoarele are un efect expectorant, iar astfel reduc cantitatea de mucus din plămâni.

4. Accelerează metabolismul

Cuișoarele accelerează metabolismul, ajută la creșterea cantității de salivă și a fluidelor responsabile de digestie. Acest lucru contribuie la arderea mai rapidă a grăsimilor.

5. Ajută la prevenirea răcelilor

Când vizitați locuri publice în timpul unei epidemii, țineți un mugur de cuișoare în gură. Acest lucru va ajuta la protejarea împotriva răcelilor și la stimularea imunității.

6. Îmbunătățește digestia

Cuișoarele contribuie la normalizarea digestiei, datorită faptului că acestea cresc secreția de enzime digestive. Ajută la tratarea senzației de greață, a constipației și a disconfortului de la nivelul stomacului. De asemenea, ajută la vindecarea ulcerului.

Pentru a face acest lucru, trebuie să-l beți sub formă de ulei. Se amestecă doar o lingură ulei de cuișoare într-un pahar cu apă caldă și se ia înainte de masă de trei ori pe zi timp de o lună.

7. Sunt bune pentru sănătatea glandei tiroide

Cuișoarele sunt, de asemenea, foarte utile pentru sănătatea glandei tiroide. Ele ajută atât pentru prevenirea hipotiroidismul, cât și a hipertiroidismul. Pentru a face acest lucru, trebuie să beți ceai de cuișoare.

8. Normalizează ciclul menstrual la femei

Dacă ciclul menstrual este neregulat, atunci trebuie să pregătiți un decoct de vindecare. Fierbeți 500 ml apă, apoi adăugați la ea cojile de la 7-8 cepe și 2 lingurițe de muguri de cuișoare. Fierbeți 10 minute, strecurați, apoi adăugați 2 lingurițe de oțet de mere.

Luați 150 ml din acest decoct cu o jumătate de oră înainte de masă de trei ori pe zi. Cu toate acestea, în cazul oricăror dereglări ale ciclului, cel mai bine este să mergeți un medic. Nu uitați că acest remediu este contraindicat femeilor însărcinate.

9. Tratează ciupercile

Uleiul de cuișoare ajută la micoza unghiilor și a pielii. În plus, acesta ajută și la întărirea unghiilor. Dacă aveți unghii subțiri și fragile, masați puțin ulei de cuișoare la baza unghiilor și la cuticule.

10. Îmbunătățește calitatea somnului

Cuișoarele vă pot ajuta în cazul în care aveți probleme de somn. Pentru a adormi mai rapid, puneți puțin ulei esențial de  cuișoare în spatele urechii. Acest lucru va îmbunătăți calitatea somnului. Dar acest truc va avea efect doar dacă vă place mirosul de cuișoare și nu vă irită.

Informațiile au doar scop informativ și educațional și nu înlocuiesc sfatul, diagnosticul sau tratamentul medical profesional.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!