Un maestru budist ne explica adevarul despre fericire! Cum respingem fericirea din viata noastra!

Un maestru budist ne explica adevarul despre fericire! Cum respingem fericirea din viata noastra!

Publicat de Larisa Moldovan pe 26 March 2019 in Dezvoltare Personala

“Fii recunoscător pentru tot ceea ce se întâmplă în viața ta. Totul reprezintă o experiență.” – Roy T. Bennett

Vietile noastre graviteaza in jurul fericirii si a modurilor in care o putem obtine. Cu toate acestea, este oare ceva ce poate fi obtinut? Care este cel mai bun mod in care poti introduce fericirea in viata ta?

Cei mai multi oameni cred ca fericirea este un sentiment, insa adevarul este ca fericirea este o stare de spirit. Una pe care maestrul budist Thich Nhat Hanh o atribuie pacii interioare a fiecarei persoane.

Care este adevarul despre fericire conform maestrului budist Thich Nhat Hanh

Maestrul busist Thich Nhat Hanh spunea ca multe persoane cred ca entuziasmul este fericire. Insa, atunci cand esti entuziasmat, nu esti linistit. Adevarata fericire se bazeaza pe liniste si pace. Iar pentru a ajunge la aceasta pace interioara, trebuie sa inveti sa te accepti. Adesea, oameni se schimba pentru a fi accceptati de alte persoane, dar exact acest lucru ii face nefericiti. Si ajunga sa traiasca o viata dictata de dorintele altora, fara a-si da seama cat de usor ar putea sa intoarca lucrurile in favoarea propriei fericiri.

Frumusetea este definita de adevarata ta persoana.

Nu trebuie sa fii acceptat de ceilalti. Trebuie doar sa te accepti pe tine insuti. Atunci cand te nasti o floare de lotus, esti o floare de lotus, nu trebuie sa incerci sa fii o magnolie. Daca tanjesti dupa acceptare si recunoastere si incepi sa te schimbi pentru a te potrivi nevoilor alte persoane, vei suferi toata viata. Adevarata fericire si adevarata putere constau in intelegerea si acceptarea propriei persoane, dar si in increderea pe care ti-o acorzi indiferent de ceea ce spun ceilalti.

Incercam adesea sa ne schimbam, fara a ne da seama ca detinem o frumusete interioara, care ar trebui in primul rand inteleasa pe deplin, nu schimbata.

Ajungem sa distrugem fiecare aspect care ne defineste pentru a primi un fel de recunoastere temporara din partea oamenilor care nu ne apreciaza.

Cautam fericirea in lucruri si statuturi sociale si ajungem sa ne distrugem pacea interioara, crezand ca vom reusi sa includem fericirea in viata noastra. Ai dreptate crezand ca ai nevoie de fericire in viata ta, dar nu trebuie sa o obtii prin perceptii gresite si, mai ales, nu prin perceptiile altor persoane.

Fii sincer cu tine si intreaba-te daca este nevoie sa te porti astfel cu propria persoana doar pentru ca alti oameni nu apreciaza frumusetea ta! Si, in cele din urma, intreaba-te daca iti apreciezi propria frumusete suficient incat sa iti dai seama ca nu trebuie sa te schimbi pentru a primi acceptarea altora.

Propria acceptare si trairea momentului prezent definesc pacea interioara.

In loc de a alerga dupa fericire, incetineste putin aceasta goana si intelege-te mai bine. Fericirea este deja in interiorul tau daca poti sa analizezi in detaliu, trebuie doar sa o lasi sa isi faca simtita prezenta in viata ta. Si nu exista modalitate mai buna decat cea prin care esti tu insuti in fiecare moment al vietii tale, fara a da curs schimbarilor impuse chiar si de persoanele apropiate, care nu te pot aprecia cu adevarat pentru cine esti.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!