Un maestru budist ne explica adevarul despre fericire! Cum respingem fericirea din viata noastra!

Publicitate

“Fii recunoscător pentru tot ceea ce se întâmplă în viața ta. Totul reprezintă o experiență.” – Roy T. Bennett

Vietile noastre graviteaza in jurul fericirii si a modurilor in care o putem obtine. Cu toate acestea, este oare ceva ce poate fi obtinut? Care este cel mai bun mod in care poti introduce fericirea in viata ta?

Cei mai multi oameni cred ca fericirea este un sentiment, insa adevarul este ca fericirea este o stare de spirit. Una pe care maestrul budist Thich Nhat Hanh o atribuie pacii interioare a fiecarei persoane.

Care este adevarul despre fericire conform maestrului budist Thich Nhat Hanh

Maestrul busist Thich Nhat Hanh spunea ca multe persoane cred ca entuziasmul este fericire. Insa, atunci cand esti entuziasmat, nu esti linistit. Adevarata fericire se bazeaza pe liniste si pace. Iar pentru a ajunge la aceasta pace interioara, trebuie sa inveti sa te accepti. Adesea, oameni se schimba pentru a fi accceptati de alte persoane, dar exact acest lucru ii face nefericiti. Si ajunga sa traiasca o viata dictata de dorintele altora, fara a-si da seama cat de usor ar putea sa intoarca lucrurile in favoarea propriei fericiri.

Frumusetea este definita de adevarata ta persoana.

Nu trebuie sa fii acceptat de ceilalti. Trebuie doar sa te accepti pe tine insuti. Atunci cand te nasti o floare de lotus, esti o floare de lotus, nu trebuie sa incerci sa fii o magnolie. Daca tanjesti dupa acceptare si recunoastere si incepi sa te schimbi pentru a te potrivi nevoilor alte persoane, vei suferi toata viata. Adevarata fericire si adevarata putere constau in intelegerea si acceptarea propriei persoane, dar si in increderea pe care ti-o acorzi indiferent de ceea ce spun ceilalti.

Publicitate

Incercam adesea sa ne schimbam, fara a ne da seama ca detinem o frumusete interioara, care ar trebui in primul rand inteleasa pe deplin, nu schimbata.

Ajungem sa distrugem fiecare aspect care ne defineste pentru a primi un fel de recunoastere temporara din partea oamenilor care nu ne apreciaza.

Cautam fericirea in lucruri si statuturi sociale si ajungem sa ne distrugem pacea interioara, crezand ca vom reusi sa includem fericirea in viata noastra. Ai dreptate crezand ca ai nevoie de fericire in viata ta, dar nu trebuie sa o obtii prin perceptii gresite si, mai ales, nu prin perceptiile altor persoane.

Fii sincer cu tine si intreaba-te daca este nevoie sa te porti astfel cu propria persoana doar pentru ca alti oameni nu apreciaza frumusetea ta! Si, in cele din urma, intreaba-te daca iti apreciezi propria frumusete suficient incat sa iti dai seama ca nu trebuie sa te schimbi pentru a primi acceptarea altora.

Propria acceptare si trairea momentului prezent definesc pacea interioara.

In loc de a alerga dupa fericire, incetineste putin aceasta goana si intelege-te mai bine. Fericirea este deja in interiorul tau daca poti sa analizezi in detaliu, trebuie doar sa o lasi sa isi faca simtita prezenta in viata ta. Si nu exista modalitate mai buna decat cea prin care esti tu insuti in fiecare moment al vietii tale, fara a da curs schimbarilor impuse chiar si de persoanele apropiate, care nu te pot aprecia cu adevarat pentru cine esti.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala

Lipsa de iubire duce in timp la depresie, ne spune un psiholog dupa ani de cercetari.

Publicitate

Toti oamenii: tineri sau batrani, barbati sau femei, bogati sau saraci, buni sau rai – toti cauta, asteapta, cer, merita si spera la iubire.

Din ce in ce mai multi oameni se plang de faptul ca sufera de depresie, insa sa fie oare acesta un diagnostic adevarat?

Cercetatorii sunt de parere ca, mai nou, “Nu exista diagnosticul depresie, exista diagnosticul, lipsa de iubire!”

Si nu cred ca gresesc cercetatorii crezand asta, deoarece iubirea este baza fiecarei actiuni pe care o intemeiem in viata de zi cu zi.

Cum nu putem trai fara un mediu social, trebuie sa intelegem ca nici fara dragoste nu se poate, deoarece vom ajunge sa ne ofilim. Omul are nevoie de iubire, in viata sa, asa cum are nevoie si de apa, hrana sau somn.

Iubirea este resursa de hrana a fiecarei celule din organismul nostru, ea ajuta la dezvoltarea personalitatii, la dezvoltarea fizica si mentala.

Unde gasim iubirea?

In corp – Corpul este caminul sufletului nostru. Daca vom purta o discutie zilnica cu corpul nostru, putem ajunge sa facem tot ceea ce vom dori, pentru ca organismul nostru are nevoie sa se simta iubit, pentru a-si restabili resursele.

In emotii – Este poate cea mai dificila parte. Ajungem sa ne ignoram emotiile, insa pentru cat timp? In niciun caz la nesfarsit, pentru ca natura a creat psihicul nostru fara sa prevada unele sentimente ca fiind rele si bune. De aceea este foarte important sa fii tu insuti!

In ganduri – Iar acestea, pot fi controlate de tine, chiar daca iti vine sau nu sa crezi. Da, nu le vezi, este foarte probabil sa te pierzi in ele, insa pentru a tine socoteala gandurilor este foarte important ca cel putin o data pe saptamana, sa te intrebi: De ce traiesc? Cum traiesc? Cine este in jurul meu? Ce pot face pentru a-mi schimba viata?

– Pentru ca nimeni, in afara de tine nu stie si nu va face asta…

– Deci, nu mai da vina pe depresie, tu duci lipsa de iubire…

Un exemplu in acest sens este sloganul meu: “Nu exista diagnosticul depresie, exista diagnosticul – lipsa de iubire!”

Care este paradoxul acestui sentiment? Totul este simplu: iubirea incepe de la fiecare persoana.

Fiecare om are nevoi de baza, pe care daca nu le realizeaza pur si simplu moare: hrana, apa, somnul, toaleta.

Publicitate

Deci, iata la aceste nevoi de baza se refera iubirea si aprobarea. Suntem fiinte sociale, nu putem trai fara societate, ne place sau nu. Daca nu obtinem aprobarea, incepem sa ne ofilim, ca si fara apa. Omul trebuie sa-si realizeze singur fiecare necesitate de baza. Initial trebuie sa invete sa obtina iubirea si aprobarea de la sine, iar apoi sa le imparta cu ceilalti.

De la ce incepi? De la faptul ca personalitatea se dezvolta fizic, emotional si mental.

Omul care ignora cel putin una dintre aceste zone de dezvoltare, putin probabil ca se va simti confortabil si increzator. El va cauta aceasta pace in alta parte, iar asta il va face dependent de cel care-i va oferi acesta liniste.Advertisement

Corpul – este casa sufletului nostru. Daca cel putin o data pe zi vom vorbi cu corpul si vom face ceea ce vrea. Nu trebuie doar sa-ti folosesti corpul, ci periodic, cel putin 2 ore pe saptamana sa-i oferi placere, relaxare – pentru a-si restabili resursele.

Emotiile – cea mai dificila parte. Putem ignora emotiile, le putem controla insa ele niciodata nu se vor “dizolva”, ele exista si sunt o parte a organismului nostru, a vietii noastre.

Probabil atunci cand natura a creat psihicul nostru, nu a prevazut ca unele sentimente sunt rele si altele bune. De exemplu, astazi toti recomanda sa fii pozitiv. Gresit. Astazi si intotdeauna, trebuie sa fii tu insuti, fara a exclude mania si tristetea, frustrarea si veneratia…

Excluderea unor emotii, face viata incompleta. Nu va indemn chiar acum sa incepeti sa-i urati pe toti sau sa va exprimati furia. Va indemn doar sa fiti sinceri cu voi.

Gandurile – sunt unica parte care poate fi controlata de om.

Stii de ce este dificil de controlat gandurile? Pentru ca nu le vedem. E usor sa te pierzi in ele, sa cedezi in fata lor. De cele mai multe ori asta se intampla, atunci cand omul nu are scopuri, si invers, scopul are prioritate chiar fata de viata insasi.

Ce ai mai adauga la acest articol? Scrie-ne parerea ta in comentariile de mai jos! Aici invatam impreuna despre viata! Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala