Un biolog molecular ne avertizează: chimicalele ambalajelor din plastic intră în alimente

Un biolog molecular ne avertizează: chimicalele ambalajelor din plastic intră în alimente

Publicat de Larisa Moldovan pe 4 November 2020 in CuriozitățiSanatate

Substanțele chimice găsite în pesticide, cosmetice și ambalaje din plastic pot contribui la obezitate, cancer și probleme cu tiroida.

Iată ce crede biologul molecular Bruce Bloomberg, care studiază legătura dintre substanțele chimice sintetice și obezitate de aproximativ 15 ani.

El a confirmat că suntem literalmente înconjurați de compuși chimici sintetici.

Unul dintre cele mai faimoase este BPA (bisfenol A), care se găsește în bidoane, cutii de lapte și alte ambalaje.

Și cel mai rău lucru este că, dacă depozităm alimente în recipiente de plastic, o parte din această substanță ajunge în alimente.

Când încălziți alimentele în plastic, căldura descompune unii dintre compușii chimici și substanțele pătrund în alimente.

Sute de studii au legat plasticul de bolile de inimă, obezitatea și diabetul de tip 2. Mai mult, compușii numiți ftalați sunt asociați cu afectarea dezvoltării neurologice la copii.

Alte studii efectuate pe animale, cum ar fi șoareci și maimuțe, au arătat că substanțele chimice din plastic pot duce la probleme cu plămânii, creierul și organele de reproducere.

Dar nu intra în panică. Există modalități de a evita efectele negative ale plasticului.

Principala regulă este să nu încălziți alimentele în recipiente de plastic, să alegeți recipiente ceramice sau de sticlă.

Odată ce încetați să faceți acest lucru, substanțele chimice vor fi eliminate treptat din corpul dumneavoastră. Acestea se acumulează în celulele adipoase, care în cele din urmă mor și părăsesc corpul.

Ce părere ai despre acest lucru? Este plasticul atât de periculos cum ni se spune?


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!