Un articol pentru toate sufletele – “Nu irositi niciodata sentimente adevarate pe oameni ieftini”

Publicitate

“Dragostea este primul lucru capabil să schimbe total viața unei persoane de la o clipă a alta.” – Paulo Coelho

Niciodată să nu îți bați joc de un suflet bun pentru că niciodată nu o să știi când vei cădea și tu….și atunci să te ferești de cei cărora le-ai făcut rău.

Ura persoanei care te-a iubit din tot sufletul o să te lovească și o să te doară, o să te îngenuncheze exact cum ai facut și tu… Să știi că în viață totul se plătește, nimic nu rămâne neachitat. Suferința celui care te-a iubit nu rămâne nepedepsită, nopțile nedormite, visurile spulberate, zilele care au trecut fără rost, clipele de durere și singuratate, strigătul surd al inimii zdrobite, sângerande, toate se plătesc.

Cum oare pot sta unii oameni calmi, liniștiți, cum pot pune capul pe pernă atunci când știu că undeva un suflet sângerează din cauza lor?!

Am citit undeva că “oamenii și-au pierdut umanitatea”….Tu, suflet bun să nu îți clădești niciodată fericirea pe nefericirea altui suflet, nu te încadra în categoria oamenilor care calcă totul în picioare, păstrează-ți bunătatea, căldura în suflet, inima pură, pentru că altfel zâmbetul de acum de pe buzele tale va fi plătit mai târziu cu râuri de lacrimi, te vei îneca în propria suferință.

Dacă nu mai iubești o persoană ai demnitatea și spune-i acest lucru, chiar dacă suferă la început sau o perioadă de timp , va aprecia sinceritatea ta, faptul că nu ți-ai bătut joc și ai avut curajul să ieși din viața ei elegant. Nu-i rupe inima în bucăți, nu s-a inventat până acum un medicament care să vindece o inimă rănită de prea multă suferință din dragoste. Și doare…doare atât de rău…

Publicitate

Dar unii sunt atât de egoiști încât se gândesc doar la ei, la sufletul lor, la binele lor și calcă în picioare totul, chiar și sufletul care le-a fost alături ani la rând, care le-a fost alături atunci când au căzut, care i-a ridicat, i-a susținut și nu le-a cerut nimic în schimb. Dar cine să mai aprecieze azi un suflet bun?! Când totul se bazează pe minciună, falsitate, lașitate, ipocrizie…

Adevăratele valori au intrat în umbră, au fost detronate. Omul bun este luat de fraier, dar ai grijă că universul lucrează și totul ți se va întoarce la un moment dat, atunci când crezi că ești cel mai fericit om de pe pământ.

Nu-ți bate joc de un suflet bun, nu merită să-i faci rău, nu-l înțepa inima cu spinul trandafirului dăruit căci va sângera atât de tare încat lacrimile vor forma un ocean roșu, plin de pești răpitori în care tot tu îți vei găsi sfârșitul. Și atunci să nu aștepți milă, pentru că nu meriți.

Păstrează un suflet bun, nu-l păta cu egoismul tău, dacă nu-l meriți pleacă și lasă-l curat, asa cum l-ai găsit. Nu irosiți niciodată sentimente adevărate pe oameni ieftini!

“E periculos să iubești! Iubirea e ca un drog. La început ai senzația de euforie, de abandon total. Apoi, a doua zi, vrei mai mult, încă nu e un viciu, dar îți place senzația și îți închipui că o poți ține sub control. Te gândești la persoană iubită vreme de două minute și uiți de ea vreme de trei ore. În scurt timp însă, te obișnuiești cu acea persoană și începi să fii complet dependent de ea. Acum te gândești la ea trei ore și o uiți două minute. Dacă ea nu e lângă tine, încerci aceeași senzație ca și drogații când nu își obțin drogul. În acel moment, așa cum drogați fură și se înjosesc ca să facă rost de ceea ce le trebuie, și tu ești dispus să faci orice pentru dragoste!” – Paulo Coelho

Sursa; dragaviata.ro

Publicitate
Alte Articole
De Suflet

Cele mai interesante curiozitati despre mintea si gandirea noastra!

Publicitate

Vasele care strabat creierul nostru masoara peste 160.930 km.

28 de curiozitati fascinante despre creierul nostru

1. Ori de cate ori ai o amintire sau un gand, creezi o noua conexiune in creier. Un gand este ca o carare care se formeaza in creierul nostru. Cu cat ai mai des un gand, cu atat netezesti acea cale si devine mult mai facil sa ai din nou acel gand. Iata de ce este atat de daunator sa gandim negativ in modul acesta de exemplu: „Sun urata”, sau „Sunt trista”.

2. In medie, oamenii au in jur de 70.000 de ganduri in fiecare zi. In legatura cu acest fapt, este important sa incercam sa avem ganduri cat mai pozitive. Daca reusesti sa pui in conotatii pozitive evenimente ce par a fi negative, reusesti in cel mai adevarat sens al cuvantului sa iti recalibrezi creierul si sa devii o persoana mult mai fericita. Meditatia practicata cu regularitate poate ajuta in acest sens.

3. In creier nu exista receptori pentru suferinta, asa incat creierul nu simte durere.

4. Creierul uman contine cea mai multa grasime din corp, consistenta sa fiind formata din aproximativ 60% graisme.

5. Neuronii se dezvolta cu o rata de 250. 000 de neuroni pe minut, in timpul primei perioade embrionare.

6. Neuronii noi se formeaza de-alungul vietii, mai ales daca sunt stimulati de activitatea mentala.

7. Alcoolul afecteaza conexiunile neuronale si astfel noi traim senzatia de betie!

8. La altitudine avem tot felul de halucinatii. In toate istoriile marilor religii exista momente in care revelatii extraordinare s-au produs la inaltimi foarte mari. De exemplu Moise a fost surprins de o voce puternica pe Muntele Sinai, sau Mohamed care a fost vizitat de un inger pe muntele Hira. Fenomene similare le povestesc si alpinistii. Lipsa oxigenului ar avea legatura cu regiunile creierului responsabile de capacitatile noastre vizuale si de emotii.

9. Daca ii vorbesti si ii citesti cu voce tare copilului tau, il ajuti sa isi deszvolte capacitatile creierului.

10. Nu toti neuronii sunt la fel. Informatia circula cu viteze diferite, prin intermediul unor neuroni diversi. Exista cateva tipuri diferite de neuroni. Prin corpul nostru, informatia poate circula fie cu 0,5 m/s sau poate ajunge si la o viteza uimitoare de 120m/s!

Publicitate

11. Sa razi la o gluma buna este o activitate care solicita activitatea creierului, in 5 zone diferite.

12. Capacitatea de a simti sentimente ca fericirea, veselia, frica, timiditatea o avem deja formata inca de la nastere. Mai apoi, modul cum este ingrijit un copil definitiveaza modul cum aceste emotii se definitiveaza.

13. Partea stanga a creierului (emisfera stanga) controleaza partea dreapta a corpului tau; iar partea dreapta (emisfera dreapta) controleaza partea stanga a corpului.

14. Copiii care invata doua limbi inainte de varsta de cinci ani au un mare avantaj; creierul lor se dezvolta mai bine, iar ca adulti materia lor cenusie va fi mult mai densa.

15. Cand suntem treji, creierul nostru genereaza intre 10 si 23 de watti, adica destul de multa energie pentru a aprinde un bec.

16. Vechia credinta ca ne folosim doar 10% din creier nu este adevarata. Fiecare parte a creierului nostru are o functie identificata.

17. Un studiu foarte mare care a avut ca subiecti un milion de studenti din New York a aratat ca aceia al caror meniu de pranz nu continea chimicale, arome nenaturale si conservanti au avut rezultate mai bune cu 14%, la teste, decat studentii care consuma alimente cu astfel de aditivi. Deci hrana sanatoasa este foarte importanta pentru creier.

18. Amintirile legate de miros au o mai mare incarcatura emotionala, de aceea acestea sunt cu mult mai intense decat alte amintiri.

19. De cate ori clipim, creierul nostru mentine lucrurile luminate, astfel incat sa nu vedem totul negru, in momentul clipirii. Si facem acest gest inconstient de aproximativ 20.000 de ori pe zi.

20. De ce visam? Specialistii ne dau raspunsuri diverse, fara a exista pana acum vreun consens in aceasta privinta. Unele cercetari arata ca visele nu ar avea un scop real, in timp ce alti cercetatori spun ca activitatea de a visa este esentiala pentru starea noastra mentala, emotionala si fizica. O alta teorie legata de vise ar fi ca ele ne ajuta sa linistim agitatia mentala.

Ce ai mai adauga la acest articol? Scrie-ne parerea ta in comentariile de mai jos! Aici invatam impreuna despre viata! Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Curiozități