Un adevăr despre copiii nerecunoscători de la o femeie de 83 de ani (de ce nu mai au nevoie de tine copii tăi la bătrânețe)

Un adevăr despre copiii nerecunoscători de la o femeie de 83 de ani (de ce nu mai au nevoie de tine copii tăi la bătrânețe)

Publicat de Larisa Moldovan pe 10 October 2023 in De SufletDezvoltare PersonalaLecții de viațăSfaturi

O întrebare care îi preocupă pe mulți: de ce nu mai au nevoie de tine tăi când îmbătrânești? Ce trebuie făcut pentru a preveni asta? Cum să te porți?

Câte exemple de copii care cresc și uită tot ceea ce a făcut pentru ei mama. Nopti nedormite, munca la două-trei locuri de muncă, încercarea de a le oferi educație, de a-i transforma în “oameni”. Educarea unei persoane nu este ușoară. Cel mai adesea, este vorba despre sacrificii mari în viața ta pentru altcineva.

Am avut norocul să cunosc și să învăț înțelepciunea vieții de la o femeie de 83 de ani. Ea a spus că nu s-a așteptat niciodată ca în viața ei să aibă nevoie de copii. Pentru că cu cât îi iubești și îi răsfeți mai mult, cu atât apar mai multe conflicte. Cresc și te uită, ceea ce este natural.

Fiecare mamă trebuie să aibă răbdare pentru a învăța să nu aștepte nimic de la copiii săi. Viața va pune totul la locul său întotdeauna, indiferent de circumstanțe. Nu există altă cale.

Toate mamele pun aceeași întrebare atunci când copiii lor cresc:

Ce am făcut greșit? De ce nu mai sunt necesară copiilor mei? Am trăit toată viața pentru ei.

Dar să ne gândim așa: când începem să așteptăm prea mult de la copiii noștri? Când îmbătrânim, ieșim la pensie și nu avem ce face. Când muncim, avem hobby-uri, avem unde să mergem în fiecare dimineață, nu-i deranjăm pe copii.

Dar trebuie să înțelegem că și noi, la un moment dat, am trăit pentru copii. Acum, și copiii noștri trebuie să aibă o familie, prieteni și să socializeze. Nu trebuie să-și petreacă tot timpul liber cu părinții.

Și trebuie să înțelegem altceva: cu cât îi protejăm mai mult pe copiii noștri, cu atât devin mai egoiști. Nu trebuie să îi protejăm excesiv. Trebuie să-i pregătim pentru viață.

Așadar, sfaturi pentru părinții în vârstă:

1. Nu-i protejați excesiv pe copii, nimeni nu vă va mulțumi pentru asta.

2. Nu sunteți necesari copiilor voștri acum, pentru că timpurile s-au schimbat. Ei trebuie să se ocupe de ei și de viața lor. Să câștige bani, să plătească rate și să se gândească la pensie.

3. Nu vă supărați pe copii. Este un lucru rău.

4. Aveți grijă de voi, găsiți-vă oameni cu care să socializați și hobby-uri.

5. Copiii dumneavoastră sunt ocupați cu viața cotidiană încât nu mai au timp nici pentru ei, nu fiți o povară în plus.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!