“Un accident ne-a schimbat viața” – povestea de dragoste a unei tinere care ne arata ca dragostea nu tine cont de varsta – “este mai mare cu doi ani ca tata”

"În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am înţeles că în toate împrejurările, mă aflam la locul potrivit, în momentul potrivit. Şi atunci, am putut să mă liniştesc. Astăzi ştiu că aceasta se numeşte…Stimă de sine. În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am realizat că neliniştea şi suferinţa mea emoţională, nu erau nimic altceva decât semnalul că merg împotriva convingerilor mele. Astăzi ştiu că aceasta se numeşte…Autenticitate. În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am încetat să doresc o viaţă diferită şi am început să înţeleg că tot ceea ce mi se întâmplă contribuie la dezvoltarea mea personală. Astăzi ştiu că aceasta se numeşte…Maturitate. În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am început să realizez că este o greşeală să forţez o situaţie sau o persoană, cu singurul scop de a obţine ceea ce doresc, ştiind foarte bine că nici acea persoană, nici eu însumi nu suntem pregătiţi şi că nu este momentul… Astăzi ştiu că aceasta se numeşte…Respect. În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am început să mă eliberez de tot ceea ce nu era benefic: persoane, situaţii, tot ceea ce îmi consumă energia. La început, raţiunea mea numea asta egoism. Astăzi ştiu că aceasta se numeşte…Amor propriu. În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am încetat să-mi mai fie teamă de timpul liber şi am renunţat să mai fac planuri mari, am abandonat mega-proiectele de viitor. Astăzi fac ceea ce este corect, ceea ce îmi place, când îmi place şi în ritmul meu. Astăzi ştiu că aceasta se numeşte…Simplitate. În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am încetat să mai caut să am întotdeauna dreptate şi mi-am dat seama de cât de multe ori m-am înşelat. Astăzi am descoperit…Modestia. În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am încetat să retrăiesc trecutul şi să mă preocup de viitor. Astăzi trăiesc prezentul, acolo unde se petrece întreaga viaţă. Astăzi trăiesc clipa fiecărei zile. Şi aceasta se numeşte…Plenitudine. În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am înţeles că raţiunea mă poate înşela şi dezamăgi. Dar dacă o pun în slujba inimii mele, ea devine un aliat foarte preţios. Şi toate acestea înseamnă… SĂ ŞTII SĂ TRĂIEŞTI CU ADEVĂRAT!" Charlie Chaplin

Cum sa-ti cureti mintea

Viața se înoiește permanent, nu stagnează. Ca să primești ceva trebuie mai întâi să-i faci loc lângă (în) tine. Îți imaginezi că stai într-un autobuz și ocupi două locuri, după ce vei elibera unul se va așeza cineva lângă tine. Așa este și-n viață, totul circulă, nimic nu stă. Ne este teamă de schimbare, dar greșim enorm prin această teamă. Schimbarea, înnoirea, curgerea, curățarea este cel mai normal proces al creației. Universul curge mereu. Vezi izvorul, curge și curge, el numai așa există, prin curgere. Dacă îl blochezi va găsi alte mijloace să se reverse, va ieși din matcă și tot își va face loc. Uneori ne blocăm în decizii, alegeri, locuri, oameni și când nu urmăm calea dreaptă a râului, când refuzam (sau nu putem) să mai curgem ieșim din cale și curgem risipit, împrăștiat, dezorganizat…sau poate în anumite cazuri era necesar să schimbăm calea. Despre curgere și curățenie (ordine, organizare) vorbim pentru că una fără alta nu se poate. Când eliberăm o cameră plină de lucruri depozitate, vechi, nefolositoare, facem spațiu luminii să intre, deja ne ușurăm sufetul prin acea curățenie, am mai eliberat din densitate, din greu, acum este liber, ușor. Cu toții adunăm…adunăm atât de multe încât priviți metaforic arătăm ca niște gunoieri cu zece straturi de haine pe noi, cu trei cărucioare pline de alte vechituri adunate și murdari. Unde mai este spațiul, curățenia, lumina, libertatea? Lumina nu vine acolo unde este întuneric dacă nu-i facem loc puțin câte puțin. Ce să caute lumina într-un beci? Lumina vine la lumina, la spațiu, la liber, la frumos și curat. Lumina vine în lumea ta exterioară și interioară pe același principiu, diferă modul de manifestare. Interiorul reflectă exteriorul și invers, este o realitate. Nu vei avea niciodată ”curat în cap” dacă exteriorul este aglomerat. Iar exteriorul va deveni liber atunci când începi să faci curat și-n gânduri. Fă-ți curat în cap! Lasă să curgă, să intre, fă spațiu, cât mai mult spațiu. Nu mai depozita materie inutilă, nu mai aduna gânduri nocive, toxice, de ură, de gelozie, de invidie, de rău (de a face rău), scoate toate astea din tine, pune-le deoparte, sortează-le, vezi ce păstrezi, pune în cutii și lasă spațiul să respire. Respiră și tu odata cu el! Vei vedea că o cameră liberă se va umple de lumină și TU o vei umple cu ființa ta. Te poți expansiona, te întinzi și simți că ești peste tot. Nimic nu stă, totul curge. Curgerea înseamnă VIAȚĂ - VIU - CREAȚIE! Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!
Publicitate

“Iubirea adevarata este eterna si infinita. Este egala si pura, fara demonstratii violente. Este intruchipata de un barbat cu par alb si cu inima intotdeauna tanara.” – Honore de Balzac

Se spune că dragostea nu ține cont de vârstă, iar povestea mea de iubire nu face excepție de la regulă. Poate că lumea ne vorbește pe ascuns, dar eu sunt convinsă că Mihnea este sufletul meu pereche.

O prietenie pe viață

Părinții mei s-au căsătorit de tineri și s-au stabilit în aceeași comună cu bunicii mei dinspre tată. Și-au construit o căsuță și și-au întemeiat o gospodărie frumoasă. Cea mai bună prietenă a mea era Simina, care locuia în Iași și își petrecea fiecare vacanță la bunicii ei, vecinii noștri.

Simina era orfană de tată. Pe când avea 16 ani, mama ei a plecat la muncă în Italia, așadar a trebuit să se descurce singură. După ce am terminat liceul, mi-am dorit să-mi încerc norocul la oraș. Simina m-a invitat să locuiesc cu ea și m-a ajutat să-mi găsesc de lucru la un butic.

Un accident ne-a schimbat viața

Într-o bună zi, am primit un telefon. Mi s-au tăiat picioarele,fiindcă o voce mă anunța că prietena mea a suferit un accident de mașină. Am fugit la spital. Stăteam pe hol, plângeam și mă rugam pentru viața ei, când a ieșit un doctor care a întrebat dacă sunt rude din partea Siminei.

M-a liniștit spunându-mi că prietena mea este bine și că se va recupera. Au urmat două săptămâni lungi, în care m-am împărțit între spital,muncă și casă. Într-o zi, prietena mea m-a întrebat dacă se petrece ceva între mine și domnul doctor. Am zis că nimic, ce să se întâmple? „Atunci, de ce se uită așa la tine?“,mi-a spus ea. Trebuie să recunosc că remarca ei m-a pus pe gânduri și am început să fiu mai atentă la detalii. Doctorul Mihnea petrecea mai mult timp la patul Siminei față de alți pacienți, îmi dădea multe sfaturi și mereu mă întreba dacă avem nevoie de ceva. Mi-am dat seama că începusem să mă fâstâcesc când îl simțeam în apropiere.

Începutul poveștii

Bănuiam că medicul era însurat și că nu s-ar uita niciodată la o fată de 24 de ani. Când îl priveai, nu-i dădeai mai mult de 40 de ani. Era înalt, brunet,cu doar câteva fire albe și se îmbrăca mereu la costum. La externare, doctorul mi-a dat numărul lui de telefon în caz că mai am vreo întrebare. În zilele în care au urmat m-am pomenit des gândindu-mă la Mihnea și nu de puține era mă întrebam ce mai face. Nu mică mi-a fost mirarea când am ajuns acasă într-o zi și l-am găsit pe doctor la în vizită. Simina îl rugase să vină. Am petrecut seara toți trei. Așa am aflat că Mihnea avea 47 de ani, cu 2 mai mulți ca tata,nu fusese niciodată însurat și că-și iubea meseria mai mult decât orice. Când Simina s-a dus la culcare,Mihnea s-a așezat pe canapea lângă mine și mi-a mărturisit că mă place.

Publicitate

Părinți nu l-au acceptat

La început, m-a speriat mărturisirea lui. Mă intimida cu profesia, cu educația lui, mă întrebam dacă am putea găsi subiecte comune de conversație. Dar, în lunile care au urmat Mihnea mi-a cucerit definitiv inima. Eram amândoi persoane mai retrase, ne plăceau aceleași filme, zâmbeam la aceleași întâmplări. Îmi plăcea faptul că era mai matur. De Crăciun, când părinții ne-au invitat pe la ei, a trebuit să le mărturisesc că Mihnea e mai în vârstă ca mine. Tata s-a supărat teribil și mi-a spus că iubitul meu voia doar să profite de o fată tânără.

Mama a început să plângă. Mihnea nu s-a supărat și mi-a spus că înțelege reacția lor. Eram sfâșiată între iubirea pentru părinți și cea pentru el.

Am ales cu inima

Iubitul meu mi-a spus că merg acasă pentru o perioadă:dacă iubirea noastră era îndeajuns de puternică, urma să treacă, cu siguranță, testul timpului. Așa au trecut trei luni. În fiecare zi tânjeam după el, vroiam să stau de vorbă cu el, să îi povestesc tot ce mi s-a întâmplat peste zi și să-mi găsesc liniștea în brațele sale. El nu m-a mai sunat și bănuiam că m-a uitat. Într-o zi, mă întorceam de la magazin când i-am văzut mașina la poartă. Am fugit în casă, unde l-am găsit vorbind liniștit cu părinții mei. Nu mai suportase absența mea și venise să îmi ceară mâna.

Mi s-au tăiat picioarele de emoție. Am spus da fără să ezit. Cred că maturitatea lui i-a convins pe părinții mei, care au acceptat până la urmă relația noastră. M-am întors în Iași și de atunci trăiesc cea mai frumoasă poveste de iubire. Și nu pun la suflet privirile răutăcioase și vorbele șoptite pe seama noastră.

“Cel mai frumos dintre toate lucrurile in viata este sa intalnesti o alta fiinta umana alaturi de care sa iti petreci viata. Relatia este o adancime tot mai mare, frumusete si bucurie o data cu trecerea anilor. Iubirea dintre doua persoane este cel mai minunat lucru. Dragostea nu poate fi gasita daca o cauti in disperare sau daca iti doresti si te rogi sa o ai. Este vorba despre un accident divin si cel mai minunat lucru al vietii.” – Sir Hugh Walpole

Dacă ți-a plăcut acest articol, dă-ne un like la pagina de Facebook si un share!


Publicitate


Alte Articole