Um mic ghid despre cum poti obtine ceea ce-ti doresti de la viata

Publicitate

“Nu ai nevoie de niciun pretext pentru a celebra viata. Cel mai bun motiv este faptul ca te iubesti pe tine insuti si te simti recunoscator pentru abundenta si binecuvantarile de care te bucuri. Viata este un dar minunat si fiecare noua zi aduce cu sine atat de multe motive de celebrare incat chiar ar trebui sa faci acest lucru. Nu astepta niciodata o invitatie la petrecerea vietii. Da tu insuti o astfel de petrecere.” – Sonia Choquette

“Problema pe care o au oamenii nu este aceea ca tintesc prea sus si esueaza, ci ca tintesc prea jos si reusesc.” – Michelangelo

Uneori, dorintele si nevoile noastre pot afecta in mod direct alte persoane sau nevoile si dorintele lor pot fi in conflict cu ale noastre.

Iata cativa pasi simpli pentru a stabili limite si pentru a cere ceea ce iti doresti si ai nevoie in viata fara a parea egoista:

1. Cunoaste-ti pozitia

Cel mai important pas in stabilirea limitelor este sa iti cunosti pozitia – ceea ce iti doresti – si sa ramai concentrata asupra acesteia. Astfel, cand cineva incearca sa te convinga sa te razgandesti, poti spune pur si simplu ca asta iti doresti si absolut nimeni si nimic nu te vor face sa iti schimbi parerea.

Nu uita ce vrei si de ce ai nevoie. Imagineaza-ti ca mergi sa cumperi o masina si spui vanzatorului ca bugetul tau este de 10.000 de euro.

Daca el iti raspunde “Avem un model mai nou cu scaune din piele si trapa la doar 13.000 de euro”, raspunsul tau ar trebui sa fie “Bugetul meu este de 10.000 de euro”.

Nu uita ce vrei si de ce ai nevoie. Este mai usor sa nu fii batuta la cap si sa mergi mai departe cand ai incredere in tine.

2. Comunica-ti pozitia

Comunicarea corecta a pozitiei tale este un pas la fel de important precum cunoasterea acesteia. Cand ceri unei persoane sa iti te ajute cu ceva anume sau sa iti accepte deciziile, ii ceri sa te faca fericita. Insa cand ii spui ceea ce vrei sau ai nevoie, tu esti cea care are toata puterea – tu te faci fericita.

Publicitate

Daca un prieten iti cere sa il insotesti la o petrecere, insa nu vrei sa pierzi noaptea, poti alege sa spui nu sau sa ii ceri sa fie de acord cu propriile tale reguli daca vrea sa il insotesti. Daca un prieten vrea sa isi serbeze ziua de nastere intr-o vacanta exotica, iar tu din diverse motive nu poti sa il insotesti, spune-i. Nu trebuie sa iti ceri scuze. Pur si simplu spui ce poti si ce nu poti face.

Oamenii nu intentioneaza neaparat sa te faca sa nu te simti in apele tale, insa daca nu comunici deschis ce vrei si care sunt asteptarile tale, nu au de unde sa stie. Stabileste limite si spune ce ai pe suflet… si toata lumea va fi fericita.

Cel mai mare neajuns al nostru este ca renuntam prea repede. Cel mai corect drum spre succes este sa mai incerci o data. Thomas Edison

3. Nu te mai intreba daca meriti ceea ce iti doresti

Acesta este cel mai important lucru: nu te intreba daca meriti sau nu lucruri in viata.
Nu putem obtine intotdeauna ceea ce vrem in viata, insa cu siguranta nu vom reusi daca nu incercam.

Oamenii care nu stabilesc limite adesea nu simt ca “merita” sa stabileasca limite si se simt astfel pentru ca sunt obisnuiti sa se puna intotdeauna pe plan secund. Stima lor de sine scazuta a fost intarita de incapacitatea lor de a spune ceea ce doresc. Este un ciclu vicios.

Nu putem obtine intotdeauna ceea ce vrem in viata, insa cu siguranta nu vom reusi daca nu incercam. Concentreaza-te pe ceea ce vrei sau ai nevoie in viata si nu te mai intreba daca meriti sa primesti… pentru ca tu esti propriul tau ghid in viata, iar succesul va aparea doar daca ai incredere in tine si continui sa mergi pe drumul pe care vrei sa mergi.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala

Rugăciune foarte puternica și miraculoasa către Sfânta Treime! Spune-o acum și Domnul va fi cu tine!

Publicitate

Dragă Dumnezeule, iti mulțumesc foarte mult pentru o noua zi de viață pe Pământ, pentru un nou rasarit de soare. Esti un Dumnezeu minunat plin de har si mila. Iti multumesc, pentru darul cel mai de pret care este viata mea, si pentru ca, mi-ai permis, sa mai petrec o zi minunata alaturi de familia mea, te iubesc, Tata ceresc!

Draga Dumnezeule, ma rog sa-mi dai putere sa rezolv toate lucrurile din aceasta zi. Doamne, tu stii problemele cu care ma pot confrunta astazi, fii cu mine in toate incercarile mele si da-mi curaj, putere si intelepciune sa trec cu bine peste ele.

Apara-ma de pericolele vazute si nevazute, la locul de munca, pe strada si ajuta-ma sa ma intorc acasa cu bine la oamenii pe care ii iubesc.

Vreau sa te onorez pe tine, Tata, in tot ce fac astazi. In numele Tatalui, al Fiului si al Sfantului Duh.

Amin.

Rugăciune FOARTE PUTERNICĂ și MIRACULOASĂ către Sfânta Treime! Spune-o ACUM și Domnul va fi cu TINE!

Preasfântă Treime, Dumnezeule Cel neajuns de înălţimea gândului omenesc, Domnul heruvimilor şi Înfricoşătoarea Privelişte a serafimilor celor întraripaţi cu dumnezeiescul dor, Cel Ce toate le plineşti spre folosul nostru şi ai puterea să opreşti valurile patimilor ce tulbură corabia inimii nostre, caută cu bunătate din înălţimea slavei Tale şi cercetează rănile sufletelor noastre.

Focul mâniei Tale celei drepte să nu ne ardă pe noi păcătoşii, care petrecem vremea acestei vieţi pământeşti, neluând aminte la mântuirea noastră, ci râurile milostivirii Tale să nu-şi oprească niciodată curgerea din pricinea rămânerii inimii noastre în împietrire.

Am călcat cu nepăsare făgăduinţele făcute la Sfântul Botez şi ne-am făcut asemenea necuvântătoarelor, purtaţi fiind pe cărări necunoscute chiar de viforul gândurilor dobitoceşti. În toată vremea ne-am despărţit cu gândul de vederea iubirii Tale de oameni şi am risipit timpul dăruit pentru lucrarea mântuirii în preocupări deşarte. Căutând mai întâi lucrurile lumeşti înaintea celor duhovniceşti, ne-am lipsit de amândouă, neluând aminte la sfatul rostit prin gura Unuia Născut Fiului Tău: „Căutaţi mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu şi dreptatea Lui şi toate celelalte se vor adăuga vouă”. Cu mintea privind numai spre cele pământeşti, ne-am lipsit de dulceaţa celor duhovniceşti şi tâlharii patimilor au furat şi comoara darului agonisită prin multe nevoinţe.

Publicitate

Dar ca Cel Ce primeşti cu milostivire pe cei ce se întorc la Tine şi îi aşezi pe ei la masa cea duhovnicească, cheamă-ne şi pe noi la pocăinţă cu trâmbiţa Duhului, trezindu-ne din somnul patimilor. Fii îndelung răbdător cu noi, cei nemulţumitori şi pururea leneşi în a începe nevoinţa rugăciunii. Pe cei chinuiţi de deznădejdea cea ucigătoare de suflete îi ridică cu milostivirea Ta, risipeşte întristarea din inimile celor ce pătimesc şi nu înţeleg rostul vieţii lor. Pe cei neputincioşi îi întăreşte şi dă umilinţă inimilor celor robite de împietrire. Cu razele înţelepciunii Tale dumnezeieşti cercetează pe păstorii şi învăţătorii noştri şi dă-le lor ca să afle milă înaintea Ta, ca să mijlocească pentru noi iertarea păcatelor şi cele de trebuinţă spre mântuirea tuturor. Laturile Ortodoxiei le întăreşte cu rugăciunile sfinţilor Tăi şi ne dă şi nouă nevrednicilor să căutăm adevărul cel neschimbat.

În neputinţa noastră Îţi cerem să ne păzeşti pe noi de toate înşelăciunile păcatelor, ca să-Ţi cântăm cu bucurie: Slavă Ţie, Dumnezu nostru, Cel Ce toate le supui iubirii Tale de oameni, trecând peste nevrednicia noastră!

Amin

Rugăciune către Mântuitorul Iisus Hristos pentru ieşirea din necazuri

Doamne Iisuse Hristoase, Fiule al Lui Dumnezeu, nu suntem vrednici de Milele Tale, dar îndrăznim să Te rugăm să primeşti şi puţina noastră rugăciune, precum ai primit oarecând cei doi bani ai văduvei şi să alungi de la noi tulburarea care ne-a cuprins. Doamne, viforul necazurilor se ridică asupra noastră şi au intrat ape până la sufletele noastre, dar întru Tine este toată nădejdea noastră! Tu cunoşti pricina răului care ne apasă. La Tine perii capetelor noastre sunt număraţi. La Tine scăpăm şi pe Tine Te rugăm să depărtezi de la noi orice rău pierzător de suflet şi să ne ajuţi să biruim toate ispitele care ne învăluie! Tu eşti întărirea, scăparea şi Izbăvitorul nostru, Hristoase Dumnezeule şi Ţie Slavă şi mulţumire pentru toate Îţi înălţăm, acum şi pururea şi în vecii vecilor, Amin!

Asa sa ne ajute Dumnezeu

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
Spiritualitate