Uleiul de oregano – un antibiotic și antifungic natural foarte puternic

Uleiul de oregano – un antibiotic și antifungic natural foarte puternic

Publicat de Larisa Moldovan pe 5 April 2023 in Remedii NaturisteSanatate

Uleiul de Oregano salbatic conține o substanță denumită Carvacol, considerată una dintre cele mai puternice substanțe anti-virale, anti-bacteriene și anti-fungale obținute prin metode naturale.

Carvacol are capacitatea de a distruge paraziții de orice natură. În Mexic, cercetătorii au comparat Carvacolul din oregano cu Tinidazolul, un medicament prescris pentru tratarea giardiei (Giardia duodenalis). Rezultatele au arătat că oregano este mai eficient în combaterea giardiei decât Tinidazolul.

Cercetătorii britanici au comparat acțiunea uleiului obținut din oregano cu acțiunea a 18 antibiotice dintre cele mai populare. S-a dovedit că oregano, datorită conținutului său mare de carvacrol, acționează mai eficient decât antibioticele, distrugând și bacteriile rezistente la unele antibiotice.

Carvacolul acționează la nivelul întregului organism și poate fi utilizat atât intern, cât și extern.

Această substanță inhibă dezvoltarea bacteriilor, împiedică răspândirea Staphylococcus aureus, în special la nivel pulmonar și facial (acnee), având un efect antibacterian, mucolitic și expectorant.

Pentru uz intern, Carvacolul este administrat împotriva virusurilor, bacteriilor și paraziților de orice fel, inclusiv Candida, Giardia duodenalis, Escherichia Coli, Klebsiella pneumoniae, Salmonella enterica și Staphylococcus aureus. Este, de asemenea, util în cazul infecțiilor urinare și al prostatitei. După intervenții chirurgicale, Carvacolul poate fi administrat pentru a preveni infectarea, în special cu Staphylococcus aureus (care poate fi fatal). Este recomandat în infecțiile pulmonare, tuse persistentă și dureri în gât.

Administrarea uzului intern (adulți) constă în administrarea a 5 picături de 3-5 ori pe zi. Acestea pot fi puse sub limbă, dizolvate în puțină apă sau amestecate într-o linguriță cu puțină miere sau suc. După administrare, substanța trebuie ținută în gură timp de scurt timp, după care se poate înghiți. Este recomandat să respirați profund de câteva ori imediat după administrare pentru a inhala vaporii de Oregano.

Pentru infecții pulmonare sau la sinusuri, pe lângă administrarea sublinguală, se pot face și inhalări: se fierbe apă într-un vas și se adaugă câteva picături de ulei de oregano în apa fierbinte. Se apropie fața de vasul cu apa și se acoperă capul cu un prosop, apoi se inspiră adânc vaporii emanati din apa fierbinte. De asemenea, se poate folosi un vaporizator din comerț.

Pentru herpes, se administrează 3-5 picături sub limbă, urmate de 2-3 picături din oră în oră, timp de 9 ore în fiecare zi. În plus, se aplică local în zona afectată câte 2-3 picături de 2-3 ori pe zi.

UZ EXTERN:

Uleiul de oregano poate fi folosit și extern prin aplicare în zona afectată de 2-3 ori pe zi:

Piele: pentru înțepături, infecții, furuncule, acnee, psoriazis, negi, iritații de piele, micoze: se aplică câteva picături de ulei de oregano și se freacă bine zona afectată până la absorbția în piele. Se adaugă câteva picături de ulei în săpunul lichid sau în gelul pentru duș. De asemenea, se poate adăuga și în săpunul lichid pentru mâini. În caz de răni pe piele, negi, furuncule sau acnee, se aplică ulei până la saturare și se freacă bine în piele. În cazul rănilor sau furunculelor, se acoperă apoi cu un plasture.

Dinți și gingii: pentru a dezinfecta și deparazita total zona bucală, pentru a trata sau preveni paradontoza: se pun câteva picături de ulei de oregano pe periuța de dinți în loc de pastă de dinți și se freacă dinții. În caz de infecții la gingii, se freacă gingiile cu câteva picături.

Păr: în caz de scalp infectat cu o ciupercă, în caz de mătreață, iritații ale scalpului, se adaugă câteva picături în șampon înainte de spălarea părului. Se lasă pe păr șamponul astfel preparat pentru câteva minute, apoi se clătește.

Herpes: se aplică 1-3 picături în zona afectată de 2-3 ori pe zi.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!